Reklama

Reklama

Medveď

(seriál)
  • Česko Medvěd (viac)
Trailer

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Nový komediálny seriál Medveď od stanice FX je o jedle, rodine, šialenstve rutiny, kráse zmyslu pre naliehavosť a poriadne úskočných háčikoch. Keď mladý šéfkuchár Carmy bojuje za premenu obchodu The Original Beef of Chicagoland aj seba samého, pracuje spolu s neohrabaným personálom, z ktorého sa nakoniec stane jeho vyvolená rodina. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa maramashi k tomuto seriálu (2)

Medveď (2022) 

Vopred upozorňujem že táto recenzia bude mať nadmerné množstvo chválenia a až to môže niekomu prísť prehnané. Neskutočné prekvapenie ktoré som mal vo watchliste hodené polroka sa mi konečne podarilo vzhliadnuť. Neuveriteľný jazda od prvého dielu, malo to všetko čo to má mať, riadna dávka čierneho humoru, napätia, interakcie s veľkomestom a omnoho viac. Jeremy Allen White ťahá celý seriál a to nemôže zaprieť nikto, a preto sa absolútne nečudujem a som rád že získal zlatý glóbus za seriálového herca v hlavnej roli. Hneď od prvého dielu vidíme Carmena ako sa dostáva do prostredia Original beef v Chicagu ktoré zdedil po samovražde svojho brata. Páčilo sa mi ako každá postava (okrem chlapa ktorý umýval riad) dostala priestor na rozvíjanie, taktiež bolo pekne vidieť ako sa zocelovali vzťahy v kolektíve a ako pomaly príjmali Carmena ako nového šéfa. Konečne sme dostali seriál s minimom nesympatických postáv, jediné výhrady môžem mať asi iba k Sydney ktorá mohla byť miestami menej toxická. Richie pôsobil v prvých dieloch ako neuveriteľný čurák no ku koncu bol jedna z mojich najobľúbenejších postáv, taktiež musím spomenúť Marcusa a jeho cestu za vysneným zákuskom a musím povedať že scény s ním boli jedny z najlepších aj keď dialógov mal minimum. Naspäť ku Carmenovi, mladý, dlhovlasý, potetovaný svetovo oceňovaný šéfkuchár ktorý sa dostal na emocionálne dno, úžasnou vložkou do seriálu bol pohľad na riešenie Carmenových psychických problémov (7-minútový monológ v poslednej epizóde je dych berúci) a taktiež aj počas siedmeho dielu ktorý bol celý na one-take je Carmen ako kráľ parketu. V seriáli sa udeje všetko od enormného množstva nadávok cez strieľanie až po drogy. Prvé dve a posledné dve epizódy sú ťahúňom celého seriálu a preto som vedel pri prvých dieloch že tento seriál poputuje ku mne do Top 10. Veľkým plus je že The bear sa snaží vyhýbať všetkým klišé a bizarnostiam a keďže som videl ako to reálne v takejto kuchyni funguje tak môžem povedať že je to vyobrazené nadmieru reálne. Mnoho krát som sa reálne z chuti smial pri dialógoch a hádkach v kuchyni a taktiež so slzami v očiach usmieval pri poslednej epizóde. Prvá séria si nadbehla na pokračovanie a ja jej z celého srdca fandím. Taktiež musím podotknúť perfektné maličkosti ktoré som v seriáli ocenil, ako napríklad: každodenný "Family" zvyk, oslovovanie všetkých chef alebo hlásenie kde sa kto pohybuje (by the corner, behind) aby sa vyhli zrážke. Seriál má naozaj čo ponúknuť a má vysoký potenciál do budúcnosti. Jednoznačne jedného dňa rewatch 100% ()

Hodnotenie (2022) (S01E07) 

FUCKING MASTERPIECE !!! ()

Súvisiace novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (viac)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (viac)

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (viac)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (viac)

Reklama

Reklama