Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasnežené aljašské mestečko Mystery je možno tým najväčším americkým zapadákovom, ale vyznačuje sa jednou zvláštnosťou – ako by sa mužskí obyvatelia rodili s korčuľami na nohách. Každý z nich je totiž posadnutý ľadovým hokejom. A taký je aj miestny šerif John Biebe (Russell Crowe). Spoľahlivý strážca zákona, milujúci manžel a otec troch skvelých synov, ale v okamihu, keď sa ocitne na ľade, ide všetko stranou. Tunajšie ženy majú pre vášeň svojich polovičiek pochopenia. Niektorá je tu a tam možno neverná, ale keď ide o hokej, fandí každá tom svojmu. Najväčšou a najdôležitejšou udalosťou v Mystery je totiž každotýždenný sobotňajší západ, v ktorom proti sebe hrajú iba tí najlepší. Jedného dňa však príde ponuka, aby si to rozdali s profesionálnym hokejovým tímom New York Rangers. Amatérski hokejisti teraz môžu dokázať, že na to majú a ich silácke reči nie sú iba výkrikmi v mrazivom vetre. Otázkou však je, či na to nájdu odvahu... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (201)

DruidKarel 

všetky recenzie používateľa

685. hodnocený film: Ani jsem nedoufal, že tenhle film dopadne kupodivu tak dobře, jak ve skutečnosti dopadl. Zaplať pánbůh Russell Crowe povýšil tenhle film na nějakou vyšší úroveň, stejně je ale film velmi přitažený za vlasy. Možná, že i za něco jiného... Teenhle film rozhodně není pro fandy hokeje tím pravým, ale jako takové odreagování pro celou rodinu, poslouží docela dobře. Je to nářez sledovat tak naivní film, ve kterém banda indiánů v čele s přestárlým kapitánem a pár hokejovými nadějemi dokáže hrát s New Yourk Rangers. Je pravda, že "jezdci" hrajou teď tužku, ale ne zase takovou, aby nespráskali bandu vesničanů. Taky nezapomenu na to, jak měl proběhnou první sex jednoho z hráčů, ale posral to na celý čáře, když se doslova udělal do šprcky a nic z toho nebylo. 3* josu asi maximem za tenhle film. Ještě jse neviděl Hokejový zázrak (Miracle on Ice), to bude teprve něcojiného. 3* ()

Olík 

všetky recenzie používateľa

V zapadlém městečku Mystery znají jen sníh, mráz, led a hokej. Každotýdenní událostí jsou sobotní zápasy těch nejlepších vyvolených, o kterých sní každý místní kluk už od kolébky. Tak pomalu zasněženě plyne čas až do doby než se před místní hokejisty postaví skutečná výzva, utkání proti profesionálům z NY Rangers. Příjemně zasněžená sportovní záležitost pro celou rodinu Jaye Roache s partou známých herců v čele Russellem Crowem a specifickou atmosférou mrazivé Aljašky za zády. ()

Reklama

cupito 

všetky recenzie používateľa

O tom, že prohra může být výhrou. Inspirováno životem. Muži, kteří milují hokej natolik, že si ho neodpustí ani při milování. Ženy, které postrádají doteky svých mužů natolik, že je vyhledávají jinde. Mladíci, kteří neuhlídají vyvrcholení své vášně. Hra a smrt. Hokej a láska. Russell opět nasadí svůj uhrančivý pohled. Akorát, že by mu více slušelo jiné číslo než 10... ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Aj malé mestečko kdesi na Aljaške môže hrať hokej svetovej úrovne, a to aj napriek tomu, že sa mu každý smeje... Jednoduchý príbeh o naplnených snoch, hokeji a prenádhernej prírode, pričom jemný humor tu strieda vážnejšie scénky. Roztomilé a pritom zábavné. Ako nenáročná oddychovka určite poteší. 65/100 ()

Cracker 

všetky recenzie používateľa

Keďže sa práve koná Zimná Olympiáda a mi Slovensko, podľa mnohých outsideri, hráme proti Kanade pozrel som si hokejový film aby som sa správne naladil. Aj sa tak stalo a ako mi film pripomínal náš zápas, postupne ma napĺňal nádejou a napätím. Máme tiež šancu a nesmieme ju nechať preplávať pomedzi prsty, musíme byť ako odhodlaný Aljašský klub! To sa mi na filme páčilo najviac, jednoducho mu nechýbali gule! Bol napínavý až do konca, konca ktorý mrzel asi každého kto film videl...Takýchto hokejových filmov plných nádeje, zábavy, napätia a zápletok by som chcel viac! ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (11)

  • Mesto Mystery sa na Aljaške nenachádza a na mape by sme ho hľadali márne. Ide len o fiktívne miesto, ktoré bolo vytvorené pre účely filmu v oblasti mesta Canmore v Alberte, v Kanade. (mclenin)
  • Russell Crowe (John Biebe) v rámci přípravy na film v roce 1998 trénoval i s hokejovými legendami Jaromírem Jágrem a Ronem Francisem. Od té doby v NHL fandí týmu Pittsburgh Penguins. (McMurphy)
  • V 39. minúte filmu sa v športových správach v televízii spomína, že Wayne Gretzky bol zvolený za hráča mesiaca so 17 gólmi a 22 asistenciami, pričom v tej dobe mal Gretzky už asi pol roka ukončenú profesionálnu hokejovú kariéru a vo svojej poslednej sezóne za New York Rangers strelil iba 9 gólov. (p0uNc3r)

Reklama

Reklama