Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když z trezoru lékařské ordinace zmizí půl milionu amerických dolarů, policisté přiřazení k případu vloupání, Joe (Glenn Ford) a Pete (Ricardo Montalban), se rozhodnou peníze najít a nechat si je pro sebe. (sator)

Recenzie (4)

Topco 

všetky recenzie používateľa

Na herecký reunion 19 rokov po Gilde som sa veľmi tešil. A nemôžem si pomôcť, ale Ford vyzerá oveľa lepšie než Rita (ktorá je na obrazovke len cca tretinu). Herecky príjemne nostalgické (okrem spomínanej dvojky + Cotten), hudobne šťavnaté (ten neustály džezový podmaz!), kamerovo pekné (noirové podhľady, nadhľady + občasné tiene), možno až príliš čisté... ale príbehom a sčasti i atmoškou výrazne zaostávajúce za 40s či 50s. Taký emočne chladný prechod medzi už skončenou klasickou noir érou a nastupujúcim neo-noirom (ktorý naplno prepukol o dva roky Point Blankom či Samurajom). ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Trochu netradicny film noir z roku 1965. No ale ja mam furt za to, ze eru noirov excelentne zakoncil Orson Welles svojim genialnym filmom Touch of Evil. Tento film nie je az taky dobry ako najlepsie noiry 40.a 50. rokov. Chvilu trva, kym sa film rozbehne a dost sa keca, a myslim, ze imdb spominala, ze film mal aj dejovu liniu. Jo, mal. kecy tuna su potrebne pre pochopenie deja a pre herecke vykony, ktore su opat skvostne, najma od Glenna Forda /Kapsa Plna Zazraku 1961/, Rity Hayworth /Gilda 1946 a Dama ze Sanghaje / a Josepha Cottena /Obcan Kane, 3rd Man - oba filmy spolu s istym velikanom menom Orson Welles/. Vylupenie banky, ci poistovne , ci co to presne bolo bol asi najlepsi okamih filmu. Kulisy su vyborne a Burt Kennedy /Vesmirne Komando 1991, Valecny Vuz 1967/ ako rejza sa predviedol dobre. Smutny je ten fakt, ze v pripade Money Trapu ide o dalsi film, ktory ceskoslovenske - verejne i sukromne - televizie trestuhodne ignoruju : 76 % ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Pozdní noir se třemi stárnoucími legendami tohoto žánru - Fordem, Cottenem a stále sexy Ritou Hayworth. Začalo to úplně výborně, bohužel tomu místy trochu docházel dech a ztrácelo to na tempu. Kdyby to mělo takových 75 minut, tak by to byla pecka. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama