Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osamelému čínskemu taxikárovi Jimmymu Tongovi (Jackie Chan) by celkom stačilo, keby našiel dámu, ktorá by s ním išla na rande. Je síce dobrák, ale zároveň magnet na problémy a na ženy má smolu. Keď sa mu s jeho posledným zákazníkom podarí ujsť bande zabijakov, dočká sa zaujímavej a záhadnej ponuky na novú prácu: má robiť osobného vodiča bohatému Clarkovi Devlinovi (Jason Isaacs). S tým, že bude presne plniť jeho rozkazy, na nič sa nebude pýtať a hlavne sa nebude dotýkať jeho smokingu... Vzápätí sa však ich auto stane terčom útoku, pri explózii bomby je Devlin ťažko zranený a skončí na jednotke intenzívnej starostlivosti. Keď sa Jimmy vráti do Devlinovho domu, neodolá a vyskúša si jeho smoking. Kým sa stihne spamätať, oblek nad ním prevezme kontrolu! Devlin je v skutočnosti tajným agentom a jeho smoking - supermodernou výbavou, vyvinutou v laboratóriách a dielňach agentúry CSA! Ten, kto si ho oblečie sa môže stať nielen úžasným tanečníkom, ale predovšetkým dokonalým bojovníkom, ktorý zvládne veci nevídané - vyhýbať sa guľkám, bežať rýchlo ako pretekárske auto, chodiť po stenách, ovládať kung-fu, nad ktorým by i Bruce Lee zbledol závisťou. A napriek tomu, že Jimmy nie je vývojom situácie veľmi nadšený, nezostáva mu nič iné, ako sa pustiť do záchrany sveta... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (249)

HKstars 

všetky recenzie používateľa

Jackie Chan se tentokrát octl na zatraceně horké půdě, když se upsal téhle americké komedii o tajných agentech, superoblecích a otrávené vodě. Už od začátku je tu totiž všechno špatně - scénář o superkonspirativní otravě vody by se možná ujal v nějaké bondovce ze sedmdesátých let, ale dneska působí spíš jako nechtěná parodie v rámci žánru, která se nemá o co / koho opřít - Jackie Chan je tu jen jako figurka pevně svázaná kupou vizuálních triků, které mají diváka přesvědčit o tom, že tajným agentem může být každý. Místo toho přesvědčují spíš o tom, že kdyby v tomhle filmu nehrál Jackie, ale třeba Hugh Jackman nebo Chuck Norris, zřejmě by to vadilo málokomu. Akční scény tu nahrazuje vyumělkovaná drátenická exhibice a i když je místy patrné, že Jackie Chan se snaží bavit publikum, zůstává díky mizernému scénáři a slabému obsazení, hluboko pod svým obvyklým standardem. Jason Isaacs si odehraje svých patnáct minut a pak se raději nechá zasádrovat, Jennifer Love Hewitt je sice krásná, ale komedie asi není její oblíbený žánr a prává ruka záporáka v podání Petera Stormarea je spíš ukázkou toho, kam může dobrý herec klesnout. Naštvaní tentokrát nebudou jen fandové Jackieho Chana (pro ty je zřejmě Tuxedo nejtemnější noční můrou), ale i běžní diváci očekávající lehkou akční komedii. Režisér Kevin Donovan nedokáže prokličkovat slabým scénářem, nedokáže ukočírovat talent Jackieho Chana ani solidní rozpočet, který zbytečně vyplýtvá na okaté triky. Možná není úplně beznadějný, ale jeho režijní debut se zkrátka nepovedl. Nekoukejte na tenhle film pozdě večer, mohli byste usnout... 40% ()

Džejkop 

všetky recenzie používateľa

Vidíte a já nemám smoking (oblek) rád, vždycky když se do toho navleču (což je párkrát do roka), necítím se kdo ví jak skvěle. Ovšem uznávám, že existují jisté společenské akce, na které se takový druh obleku hodí. Smoking figurující v tomto filmu platí za paradox. Je to žřejmě jediný mně známý společenský oděv, ve kterém bych si dokázal představit i spánek. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Jackie Chan alá James Bond, avšak nie tak dôvtipný. Jackieho slapší výkon ale i tak celkom vtipné kreácie a výrazy pri nich, ktoré dokáže dať iba on. Na niektorých scénach som sa pousmial. A ehmm kontaminácia vody korculiarkami (filmový preklad potapka) originálne, no mňa ako milovníka hmyzu to trochu vytočilo a štvrťhviezdu som za to zobral. ()

dO_od 

všetky recenzie používateľa

#27 Jackieho Chana nemusím, ale co předvádí tady už u mě balancuje na hranici absolutního výsměchu jeho "hereckým" schopnostem. Ale svalovat vinu za debilní scénář, mizerné triky a něco co se nedá nazvat ani slabým humorem jenom na něj by nebylo fér, všichni zúčastnění měli radši natočit reklamu na tuxeda než film s jedním v hl. roli. Fraška to ale není, to by ještě bylo dobré, tohle je spíš dno filmové trapnosti a nebýt Zdeňka Trošky a jeho komedií tak to zařadím mezi odpady, takhle jedna hvězda a teď musím rychle začít hledat způsob jak tu hodinu a půl života vrátit zpět. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to priemerná akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi to najhoršie, v čom si kedy zahral. Má nie moc zaujímavý príbeh o taxikárovi, ktorého si vyberú ako vodiča tajného agenta, no keď je agent ťažko zranený, prevezme jeho identitu, aby zastavil šialených vedcov, ktorí chcú otráviť celosvetové zásoby pitnej vody. Spracovanie pre potreby filmu nie je najhoršie, síce celé to pôsobí príliš detsky, hlavne samotný nápad s oblekom, takže ani na chvíľu to viac zaujať nedokáže, ale zase tempo je svižné a film sa dá bez väčších problémov dopozerať. Akcie je tu priemerné množstvo, ale vôbec ma nezaujala. Všetky súboje sú príliš obyčajné, choreografii chýba nejaký nápad, no hlavne všadeprítomné efekty, ktoré k bojovému umeniu jednoducho nepatria a tak som tu v akcii nenašiel jediný moment, ktorý by stál za pochvalu. Humoru je tu dosť, ale až na možno jeden, dva trochu lepšie momenty tu nie je o čo stáť. Herecké obsadenie je celkom slušné, Jackie Chan v hlavnej úlohe, len škoda, že práve v takomto filme, Jennifer Love Hewitt nesklame, k tomu ešte charizmatický Jason Isaacs, len záporáci mohli byť lepší. Réžia a technická stránka síce pre potreby filmu obstoja, ale aj tak o spokojnosti hovoriť nemôžem. Tuxedo je film, ktorý nemôžem úplne skritizovať, lebo je prakticky presne takým filmom, akým aj chce byť a pri správnej nálade sa naň hlavne kvôli svižnému tempu dá bez problémov pozrieť, ale inak toto nie je vôbec môj typ a pre Jackieho Chana je to zbytočnosť. 54% ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčení začalo 10. září 2001 a skončilo v průběhu ledna roku 2002. Film se natáčel v kanadské provincii Ontario, konkrétně v jeho hlavním městě Torontu a také v Oshawě. (Stocki)
  • Jennifer Love Hewitt začala trénovat tři měsíce před natáčením snímku. Učila se létat na laně a procvičovala si veškeré akční scény jako boční kopy, rány pěstí apod. (Stocki)
  • Pracovní název: T.U.X. (Stocki)

Reklama

Reklama