Reklama

Reklama

Anne van Jogja

všetky plagáty
Indonézia, 2005, 93 min

Obsahy(1)

Film začína príbehom mladého skromného dievčaťa Anne, polovičnej holanďanky. Jej otec Prasetyo je jávanský aristokrat, ktorý študoval v Holandsku a oženil sa s holanďankou Mariou. Nakoľko mu rodičia svadbu neschválili, bol vylúčený z rodiny. Usadil sa teda s manželkou a dcérou v Jogji, kde si kúpil plantáž za mestom. Nešťastná náhoda ale zabila Anninho otca a tak spolu s mamou a lojálnou slúžkou Mbok Nem museli začať tvrdo pracovať, aby prežili. Protiholandské zmýšľanie v Jogji spôsobilo, že boli nútené zanechať plantáž Satriovmu otcovi. Na vyčerpanú Marie dolieha choroba a zomiera. Anne musí začať žiť spolu so sluhami v Sole a živiť sa maľovaním batiky. Mladý Satrio jej pomáha s obchodom. Kupuje jej batiky alebo zháňa kupcov a to všetko preto, že Anne miluje. Ich láska však nemá šancu, pretože Satrio je už zasnúbený s princeznou zo sultánskeho paláca v Sole. Zničená a chorá Anne sa rozhodne vytvoriť mimoriadnu batiku ako svadobný dar. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (2)

Adrian odpad!

všetky recenzie používateľa

Pred projekciou filmu som bol sice upozorneny, ze u indonezanov je prejavovanie emocii jemne povedane "strohe" a o to viac potom zvyknu vo filmoch mimicky gestikulovat (rozumej "prehravat"), ovsem nic z tohto ma nemohlo pripravit na nefalsovane filmove peklo, ktore nasledovalo. Pribeh, herecke kreacie i obraz mixovali to najhorsie z telenoviel a televiznych inscenacii, zvukova zlozka a jej skladba moze zas smelo konkurovat amaterskym pokusom o strih zvuku priamo v kamere (disharmonia a markantne hluchove rozdiely v jednej scene). Jedine co sa da pochvalit je hudba, ovsem ide tamker o nostop vykradacku znamych skladieb z inych filmov, ci samotnych albumov. Zle filmy, pokial su zabavne, resp. sa da na ich blbosti bavit, su fajn oddych. Ovsem zle filmy, ktore sa beru smrtelne vazne su nezavideniahodnym zdrojom utrpenia. ()

kikuka odpad!

všetky recenzie používateľa

..to uz nebolo ani vtipne..verte mi, hoci niektore momenty ma pred prudkym vybuchom zachranila len moja prispatost..neblahe tusenie som nadobudla, uz ked zaznela veta o kvalite hudby vo filme (dobre vyuzita prilezitost na zaujimavu kompilaciu ;-)..videla som vselico vratane HK historickych telenoviel (viac ako jednu epizodu) a schumacherovho fantoma opery..au, moje oci a usi..(je smutne, ze prave tento film sa ocitol na prehliadke troch indonezskych filmov; fakt neverim..)..aj ked, hojdacky, labutky a rozorvana dusa na plazi :-P.. a este drsni motorkari..juj--krute.. ()

Reklama

Reklama