Reklama

Reklama

Hrdina nikoho

  • Česko Hrdina nikoho (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Správa o teroristickom útoku vo francúzskom Clermont-Ferrand zastihne Isadoru a Médérica v posteli. Médéric, sympatický, nenápadný muž okolo tridsiatky, je do staršej vydatej sexuálnej pracovníčky Isadory bezhlavo zaľúbený. Útok ich vzťah v hoteli de France náhle ukončí. V meste vládne zmätok, počas ktorého sa objavuje Sélim. Mladý bezdomovec arabského pôvodu dostane od Médérica peniaze a prístrešie. Ten však začne mať podozrenie, že Sélim mohol byť do útoku zapletený a zavolá políciu. Medzitým sa objaví Isadorin manžel a jeho žiarlivosť začína roztáčať živý, miestami búrlivý kolotoč postáv. Film Alaina Guiraudieho je sčasti vážny, sčasti satirický a vtipný, pričom hovorí o nemožnej láske, paranoji spoločnosti a susedskej solidarite. Nenútene sa tu otvárajú aj témy ako obraz tela, vek, náboženstvo a sexuálna orientácia. Čím viac jednotlivcov vstupuje do hry, tým nepredvídateľnejším a prekvapivejším sa stáva dej. A hoci príbeh niekedy pôsobí až absurdne, k svojim nezvyčajným postavám sa správa láskyplne. (Film Europe)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (2)

rivah 

všetky recenzie používateľa

Film prochází od jízlivé satiry k široké frašce a zpátky, když jej režisér naplňuje jak společenským pozorováním, tak zábavnými okamžiky. Ale narozdíl od svých starších filmů je poněkud nedůsledný v jednotném tónu. (recenze Guardian a Slant na IMDb) ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Na komédiu málo zábavné, na drámu málo dramatické, na akčný film primálo akčné a na romantickú linku tu ani nemožno pozerať, keďže tu sledujeme kvázi vzťah zadubenca a obstarožnej radodajky. Proste tomuto konceptu som veľmi nepochopil, ale osobne by som očakával väčšiu dávku humoru a prepracovanosti deja aj postáv. Takto som dostal len slabý odvar francúzskej komédie bez výraznejšieho momentu. 40 % ()

Reklama

Galéria (8)

Reklama

Reklama