Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(8)

Obsahy(1)

Fosca Innocentiová je policajná vyšetrovateľka v meste Arezzo, malebnom historickom talianskom meste v toskánskej oblasti. Fosca pracuje na policajnej stanici, zloženej takmer výlučne zo žien. Dámy sú expertkami na vyšetrovanie, analýzu a riešenie záhad. Fosca je pozorná a odhodlaná žena, miluje jazdu na koni a žije na statku, ktorý zdedila po otcovi. Foscinou tajnou zbraňou pri vyšetrovaní zločinov je jej mimoriadne vyvinutý „čuch“. Často jej pomôže odhaliť záhady, ktoré sú bežnému oku či nosu neodhaliteľné. Jej jedinou slabosťou je Cosimo, jej dlhoročný najlepší priateľ, do ktorého je Fosca tajne zamilovaná. Ten ju nevedomky dotlačí k definitívnemu rozhodnutiu v jej osobnom živote... (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (7)

Fosca (2022) 

Spuchnutá vyšetrovateľka, pod očami aj celkovo, vyšetruje vraždy a to samotné vyšetrovanie nie je zlé, tie prípady sú v poriadku, ale herecké výkony sú pomerne slabé, prostredie je pekné, no vidno, že to je celé také televízne, lacné. Našťastie to bolo kompenzované nenápadným súkromným životom, z ktorého vyplýva, že keď to nevyjde s mužom, na chvíľu to môže vyjsť so ženou, potom zase s mužom, nabudúce možno s kredencom či buldozérom, takže Fosca je otvorená všetkému a tým pádom seriál musel byť vydaný, lebo bez explicitnosti dokáže byť progresívny a iný ako progresívny dnes ani nemôžeš byť. Kupředu levá! ()

Labutia pieseň (2022) (S01E03) 

Z moletky Foscy robia takú krásavicu a objekt túžby, že po zhliadnutí tejto časti väčšina divákov v najbližší pracovný deň navštívila očného, či netrpia akútnym astigmatizmom a nezvratným skreslením videnia. ()

Dôstojný pohreb (2022) (S01E04) odpad!

V meste Arezzo pracuje v policajnom zbore polovica lesieb, po uliciach samý transbukanýr, ktorí sú neospravedlniteľne prenasledovaní, a farári bežne klátia profi i amatérske kurvy. Proste klasické talianske katolícke mesto. ()

Ako princezná (2023) (S02E01) odpad!

Fosca priberá, že jej už ani Polnišová nestíha, ale tu jej scenárista prisúdil slávu najkrajšej ženy v okruhu 2000 míľ, horizontálne a vertikálne, hoci ona sa zväčšuje len v tom horizontálnom smere. Keď jej už každých 5 minút nadbiehajú muži a stále jej hovoria, ako je zo dňa na deň krajšia, bežný divák si už čistí oči octom, lebo má pocit, že má už nad obidvoma buľvami jačmene, keď tú krásu nejak nevidí. Našťastie jej pridali mladú, fešnú kolegyňu, lenže vybrali tak štíhlu, že Fosca už vyzerá, ako by po tých dvoch obedových menu, čo bežne zhltne, zhltla aj menu drahej kolegyne a existuje aj nebezpečie, že nabudúce zhltne aj kolegyňu samotnú. Tretia kolegyňa sa zas stále lesbí, tentokrát si našla nejakú škuľavú fotografku, ktorú oficiálne a policajne vypočúva zrejme novým talianskym spôsobom: vylíže jej latté zo šušky. Našťastie sme sa od nej naučili aj sokratovskú poučku: "Heterosexuálne ženy ženám nerozumejú." Fíha, takže ak toto je tá platná pravda, potom heteráci muži nerozumejú mužom ani ženám, heteráčky ženy tiež nerozumejú ženám ani mužom, čo dedukciou dáva len jedno: Nikto na tomto svete nerozumie  nikomu, len buzeranti a lesby rozumejú všetkému. Hej, hlavne pohlavným chorobám. ()

Nebezpečné väzby (2023) (S02E02) odpad!

V Taliansku sa môžete na políciu spoľahnúť. Počas pracovnej doby si skypujú s frajerkami, keď to vypnú tak riešia len svoje vzťahy, kto s kým a kedy sa vyspí alebo to plánuje, počas vypočúvania si hľadajú lesbické partnerky a počas záťahov chodia nakuknúť k milenkám, milencom, priateľom a manželom. A prípad, ten ide len ako taká vsuvka pomedzi to, hlavné je, že sú naplnené kvóty na diverzitu a menšinovú lásku. Menšinovú aj v prípade Foscy, po ktorej by podľa prieskumu z mužov, ktorí strávili na opustenom ostrove minimálne 10 rokov, zatúžilo tak 5% a aj tí malí silnú poruchu videnia, ale tu ju chce celé mesto, muži sa idú pre ňu zabiť a vidia v nej pomaly bôžika, zatiaľ čo ja tam vidím len bôčik. ()

Denník duše (2023) (S02E03) 

Spuchlá troska, po ktorej túži každý nevidiaci chlap a tí vidiaci majú smolu, lebo pol mesta sú lesby. Našťastie prípad celkom zaujímavý a neriešili sa tu len progresívne blbiny, na ktoré je seriál akoby úmyselne natočený. ()

Kráľ vôní (2023) (S02E04) 

Všetko dobre dopadlo. Fosca pozná podľa pachu smrady na sto honov, takže márne odhodíte ponožky niekde v stajni, ona ich zacíti aj v kuchyni. No a zväzky všetky vyšli, aj tie podvodné, aj tie homo, aj tie smilniace, aj tie akože romantické, pritom sú skôr, súdiac podľa Foscy-Trosky, ropušné. ()

Reklama

Reklama