Reklama

Reklama

Peter Dvorský 70

(koncert)
  • Slovensko Koncert k jubileu Petra Dvorského
všetky plagáty

Obsahy(1)

Koncertom operných árií pozdravili jubilanta Petra Dvorského spevácke hviezdy svetových operných scén a kolegovia z Opery SND... Svetová operná legenda, tenorista Peter Dvorský 25. septembra 2021 oslávil významné životné jubileum. V deň jeho 70. narodenín sa jeho dlhoročná domovská scéna Opera Slovenského národného divadla usporiadala koncert operných árií. Na účinkovanie prijali pozvanie svetové operné hviezdy Piotr Beczała, Jorge de León, Pavol Bršlík, Adriana Kučerová, Miroslav Dvorský, Petr Nekoranec, Jolana Fogašová, Eva Hornyáková, Tomáš Juhás, Michal Lehotský. Orchester Slovenského národného divadla dirigoval Ondrej Lenárd. (RTVS)

(viac)

Recenzie (2)

Hedka 

všetky recenzie používateľa

Krásny koncert pre vzácneho človeka. Vynikajúci výber najznámejších árií a vynikajúce výkony účinkujúcich umelcov pod taktovkou Ondreja Lenárda. Maestro Peter Dvorský si určite takúto poctu od SND i od kolegov pri príležitosti  významného životného jubilea zaslúžil. Páčili sa mi nielen samotné výkony účinkujúcich umelcov, ale aj strihy na významné osobnosti, ktoré spomínali na spoluprácu s maestrom a zároveň vyzdvihli aj jeho  charakterové vlastnosti. Boli to samé superlatívy, a viem, že  neboli zveličované. Petra  Dvorského  poznáme nielen ako špičkového umelca, ale hlavne ako charakterného, zásadového a obdivuhodného  človeka. Gratulujem, maestro, k Vášmu krásnemu životnému jubileu a ďakujem Vám za krásne umelecké zážitky , ktoré obohatili aj môj život. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Koncert pro milovníky opery v slovenském Národním divadle je ke shlédnutí v archivu Slovenské televize. První předmluvu měla herečka Vašáryová. ()

Reklama

Reklama