Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(4)

Keď sa jedného letného večera stratí desaťročný Alex Boyd, zdanlivo idylické predmestie Hollington Drive zachváti smútok. Sestry Theresa a Helen sa snažia udržať rodinu pohromade, pretože po tragédii začínajú vychádzať na povrch nepríjemné tajomstvá… (HBO Max)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (5)

Hollington Drive (2021) 

Miniséria by sa mohla volať aj Príbeh dvoch sestier, ale to sme tu už mali v ázijskom balení. Jedna je dominantná a sebavedomá a tá druhá, trochu clumsy, sa jej chce úspechom priblížiť, čo sa jej aj darí, avšak veľká sestra je stále veľká sestra. Toto všetko má pre dej tejto psychologickej detektívky podstatný význam a ono tak ide v prvom rade skôr o drámu v bergmanovskom štýle, než že by sa hľadali poirotovské stopy na ceste po dolapení vraha. Veľmi kvalitná, skôr artová záležitosť, ktorá si rozhodne zaslúži pozornosť a tým pádom aj väčšie než malé, zatiaľ doslova nulové, množstvo komentárov. ()

Episode 1 (2021) (E01) 

Už od začiatku je zrejmé, že pôjde o seriál pre vnímavejšie, dospelejšie publikum a že tu nepôjde "iba" o divácke potešenie z vyšetrovania a šokantné odkrývanie záhad. Tie sa síce odkrývajú už v prvej epizóde, ale ide skôr o traumatizujúce zážitky z minulosti alebo klasiku typu kto s kým potajomky spáva. No a predierajú sa nám sem hneď aj náznaky niektorých tém, ako napríklad gény verzus výchova. ()

Episode 2 (2021) (E02) 

Druhá epizóda od začiatku nečakane zamotáva udalosti, lepšie povedané obe matky a zároveň sestry vymýšľajú vzhľadom na isté predpoklady nie príliš logické kroky. Zatiaľ sa zdá, že všetko by mohlo smerovať ku výsledku, kedy by mohli byť všetci relatívne spokojní, avšak ladenie série mi pripadá tak trochu škodoradostné, čo myslím ako pochvalu. ()

Episode 3 (2021) (E03) 

Opäť pokračujeme v nepredvídateľnom vývoji celkovej situácie, čo je korunované predovšetkým záverečným dovetkom po tom, čo zdanlivo už táto epizóda mala svoj emocionálny vrchol. Ako sa veci v skutočnosti majú, kto je vrah a možno aj iné, nepredvídateľné zvraty sú doposiaľ veľmi málo čitateľné, pričom paradoxne samotná séria je veľmi prehľadne spracovaná. Čiže hurá do finále. ()

Episode 4 (2021) (E04) 

Objasnenie vraždy a jej okolností prekvapí, aj keď platí, že ide o pomerne jednoduché vysvetlenie. Podstatnejšie je, že má svoju logiku a význam pre celkové vyznenie diela. Možno väčšina záverečnej epizódy je prerozprávaná v retrospektíve, aby sme všetko pochopili a všetko do seba zapadlo. No a ono nebude vôbec od veci si po "osvietení" pozrieť prvých dvadsať minút prvej epizódy a sledovať dialógy a mimiku všetkých zúčastnených. ()

Reklama

Reklama