Reklama

Reklama

Farha

Trailer
Jordánsko / Švédsko, 2021, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Historická dráma, pripomínajúca nakbu - katastrofu palestínskeho národa... Palestína, 1948. Farha má štrnásť rokov, žije v malej palestínskej dedine a túži po vzdelaní a štúdiu v meste. Keď sa jej konečne podarí presvedčiť otca a splneniu jej sna už zdanlivo nič nestojí v ceste, do dediny prichádzajú židovskí vojaci. Aby otec Farhu ochránil, zamkne ju do komory a sľúbi jej, že sa pre ňu vráti, hneď ako to bude možné. Cez otvor vo dverách dievča sleduje, ako jej svet pohlcuje katastrofa - nakba... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

Fr 

všetky recenzie používateľa

„ODEJDĚTE, NEBO VÁS ZABIJEME“…  Příběh dívky, kterou zavřeli do špajzu. Co to má jako bejt? Malá nápověda - píše se rok 1948 a jsme v Palestině… Přes to všechno, jak to tam (asi- určitě) probíhalo, je tohle trochu nuda. Je tady jedna dramatická situace úměrná tý době a je jasný, že tohle se v Izraeli líbit nebude, ovšem ani já nejsem nějak filmově nadšenej. Chápu, že Farha může vyprávět „jen“ to co zažila, ale na hodinu a půl to fakt není!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.)  Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Vím co je „Nakba“.  ///  Thx za titule „blinkity“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Veľmi jednoduchý film, ktorý pôsobí veľmi komorne (doslova). Naqba je nesmierne smutná súčasť palestínskych dejín, ktorá však býva často príliš podceňovaná a zostáva v absolútnom tieni toľko omielaného holokaustu (tým samozrejme nepopieram jeho vážnosť a tragédiu). Na celú skľučujúcu situáciu sa pozeráme pohľadom mladého dievčaťa Farhy, ktorá je plná ideálov, no čoskoro zistí, že jej túžba študovať je za nastávajúcich okolností čistá utopia :( Škoda, že sa film nerozvinie aj nejako epickejšie a mimo komoru, kde zostala Farha zaseknutá. Ale symbolika tejto kulisy je viac než náležitá. Ale aj tak si myslím, že to bolo až príliš utiahnuté :( 3* ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Napřed ze života se těšící a pak do komory zavřená dívka po vyjdení zůstává sama. ..Komorní, nehluboký film.(max.50%) ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama