Reklama

Reklama

Starosta mesta Kingstown

(seriál)
  • Česko Starosta Kingstownu (viac)
Trailer 3
USA, (2021–2024), 24 h 3 min (Minutáž: 34–66 min)

Hrajú:

Jeremy Renner, Taylor Handley, Dianne Wiest, Derek Webster, Michael Reventar, Hugh Dillon, Aidan Gillen, Kyle Chandler, Michael Beach, Necar Zadegan (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Rodina McLuskyovcov vládne mestu, v ktorom sú väznice jediným prosperujúcim podnikom. Rodina sa snaží nastoliť poriadok a spravodlivosť tam, kde nie sú. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa Sopholojong k tomuto seriálu (2)

Starosta mesta Kingstown (2021) 

Mayor of Television - Taylor Sheridan. Nie vysoka skola scenaristiky, toto je vedecky ukaz menom "sheridanovka". Deviata a desiata epizoda su doslova uzasnou ukazkou reziserskej a hereckej koordinacie okorenenej majstrovskym strihom a gradovanim napatia. Asi nikde inde som nevidel tak "pamparadnu", drasticku vazensku vzburu. A tymito epizodami "rozplyvanie sa" nad paradnou filmarcinou nekonci. Zhorene decko po vybuchu (silne zabery), vystreleny mozog detektiva, odbachnutie vraha Mitcha (i jeho samotne "odkraglovanie" tym vrahom), hratky s kladivom na stripterke, popravy agentov FBI, vazenske "bodacky", skorumpovani bachari/detektivy (Hugh Dillon dokonale "fuckujuci"), jeden coolovy "leader" SWATU, hystericka matka/svokra, cierna mafia, srbska mafia (demonicky boss Andrew Howard), mexicka mafia... a medzitym vsetkym v najlepsom hereckom vykone kariery Jeremy "mayor" Renner, ktory rad "kuje zelezo za horuca". Doslova referencny prispevok, ktory si s Wire vytiera rit a rovnocenne potriasa rukou s majstrovskym Yellowstonom (ehm... opat Sheridan). Naposledy som mal takyto plnohodnotny zazitok sledovanim Gangs of London. PS: Jedinou normalnou, ludsky zmyslajucou postavou je tu krasna (ten vystrih!) cernosska sekretarka, nikdy neopustajuca svojho "bossa". ()

Season 2 (2023) (S02) 

Dvesto "fuckov" na meter stvorcovy. Z toho nadavania, sovinizmu, chlastania, verejnych poprav, vazenskych poprav a ojebavania by mal dnes Peckinpah obrovsku radost. Ak som u 1923 bol prilis "usomrany", tak tu opat uvolnim brzdu a nazvem to "Return of the King Sheridan", presne tam kde patri. Grandiozne scenaristicke tempo, herci s kusom dravej, realistickej cloveciny a "pred nicim cuvajuca" rezia. Najdrastickejsie vazenske sceny od... od prveho Kingstownu - odtrhnute ruky, zive pochodne, bodanie mini-kudlami, rozmliazdene ksichty... i tie verejne (najma navsteva SWAT svedka s pedofilnym zabijakom a necakanym twistom je dychvyrazajuca). Vrcholova zaverecna epizoda s paradnymi prestrelkami a jednym skvelym monologom Rennera o Havaji (sen) a Kingstowne (nocna mora). Momentalne najlepsi krimi "gangsta" serial, ktory uz klasiky typu "The Wire", alebo "The Shield" davno poslal do prepadliska dejin. Jeden bod ale odoberam za osmu "chlastacsku" epizodu, ktora (s potacajucim sa ozratym Mikeom) akoby sem nepatrila a za niektore skutocne do oci bijuce logicke kiksy (Renner ako neprestrielny Terminator, naraficenie vrazdy spominaneho SWAT svedka, Mikovi nejde absolutne nikto po krku, i ked sa stretava verejne so vsetkymi "gangstas"). 9/10 ()

Súvisiace novinky

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

14.01.2023

Scenárista, režisér a producent Taylor Sheridan (Wind River) se nezastaví ani v letošním roce. Po nedávné premiéře páté řady Yellowstone a také prequelu 1923 (obojí má nyní několikatýdenní pauzu) a… (viac)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (viac)

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama