Reklama

Reklama

To je demokracie

(seriál)
  • USA We the People
Trailer

VOD (1)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Jaká vlastně máme práva a co je to občanství? Odpovědi najdete v písních populárních zpěváků, jako jsou Janelle Monáe, H.E.R., Adam Lambert nebo Brandi Carlile. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (11)

To je demokracie (2021) 

A tak človek napíše komentár o slobode prejavu, ktorý obsahuje jedna z epizód a ajhľa ho, aký inteligentný komentár sa tu objaví na adresu tých, ktorý tomuto seriálu dali (právom) odpad. Z 5 minútových epizód je 17 sekúnd úvodná "znelka", takmer minúta a pol záverečné titulky a zvyšok je o tom aby ľudia išli voliť. Ku cti slúži že autori príliš netlačia na pílu koho voliť treba (iba mierne náznaky v 3 epizódach) a svojim spôsobom sa tento projekt snažil ľudí spojiť (ale najmä vysvetliť im že platenie daní je dôležité), v každom prípade tých zhruba 30 minút pokusu o edukáciu  rozhodne na zmenu spoločnosti postačovať nebude... ()

Aktivní občanství (2021) (E01) 

Naša generácia naštartuje revolúciu...Vaša generácia nevie naštartovať ani kosačku na trávu ))) Legendárne meme zo sociálnych sietí, ktoré videl asi každý. Prvá epizóda v koprodukcii Mišelin okolo brucha a Barak na spadnutie Obama chce aj ľuďom z okraja spoločnosti povedať že sa môžu stať aktívnymi šitizenmi a mali by chodiť voliť...keď človek vie ako by asi vyzeral návrat dieťaťa, osadníka z Katanu ktoré by svojim rodičom povedalo ako treba separovať a najmä koho majú voliť, keď deň predtým doniesol random kandidát do osady dodávku pálenky, musí sa nad týmto pokusom o osvetu pousmiať. Dieťa by schytalo spak ruky chres papuľu, voľby nevoľby, chlast zdarma je chlast zdarma ))) ()

The Bill of Rights (2021) (E02) 

V tejto epizóde Netflix a Obama pikčrs pripomínajú šitizenom že majú svoje práva...a zabúda sa nato že šitizeni majú aj nejaké povinnosti ))) ()

Taxes (2021) (E03) 

Ešteže sa raper (pravdepodobne známy) priznal k tomu, že vyrastal na sociálnych dávkach a podpore v nezamestnanosti ))) Ale treba uznať, že dane sú niečo čo ľudí spája, nikomu sa ich nechce platiť...Opäť epizóda s cieľom doviesť ľudí k tomu, aby chodili voliť, treba uznať že v porovnaní s Naším maľovaným prezidentom sa (zatiaľ) neobjavujú náznaky toho, aby autori hovorili koho majú ľudia voliť, ide iba o to aby išli a aj preto tá jedna hviezdička. ()

The Three Branches of Government (2021) (E04) 

Síce som v predchádzajúcej epizóde pochvílil Netflix za nezávislosť, v tejto epizóde už sú náznaky aby biely chlapci volili čiernu prezidentnku. Kamala Harrisová, viceprezidentka Spojených štáto nacistických musí s Obamovcami chodiť minimálne grilovať, a dajú si teda riadne berbekjú...epizóda sa snaží vysvetliť ako v Štátoch funguje zakonodárna moc. ()

The First Amendment (2021) (E05) 

Sloboda prejavu je niečo čo sa podce§uje aj na tunajšej databáze, pretože keď človek zadrbe politicky nekorektný komentár zvykli sa mu ozývať krajne fašistický liberáli, ktorých to pobúrilo...zvykli, zdá sa že tento brejnwashington, aký je aj v tejto epizóde, aj ich presvedčil o tom že neexistuje iba ich názor a názor nesprávny... ()

Federal vs State Power (2021) (E06) 

Veľmi ťažko sa hľadá dôvod prečo tejto epizóde nenadelič odpad, snáď iba ten pocit, že Netflix sa zúfalo snaží o to, aby sa Štáty nacistické nerozpadli, pretože čoraz viac jeho federálnych štátov si uvedomuje že na ostatné dopláca. Aký to paradox že sa Európa snaží spojiť do Spojených štátov európskych práve v tomto období... ()

Immigration (2021) (E07) 

Aj ém, aj ém, amerikán šitizen ))) Po skončení tejto epizódy ma teší fakt, že autori tak nejako zabudli na Slovensko a zato že sme sa tam neobjavili dávam jednu *... ()

The Courts (2021) (E08) 

Snaha vysvetliť načo vlastne existujú súdy sa zmenila na koncert dúhových vlajok, ale od Netflixu viac menej človek nič iné nečakal...škoda že nespomenuli napríklad že v štáte Arkansas stále platí zákon (či sa dodržuje je otázne) že fúzatý muž nesmie na verejnosti pobozkať ženu, že úrady na Floride vydávajú vyhlásenia aby sa ľudia nepokúšali puškami rozohnať tornádo alebo že nespomenuli súdny spor v ktorom istá panička vyhrala odškodné, lebo na návode mikrovlnky nebolo napísané že sa tam nemá dať sušiť mačka...sušiť mačka, chápete...toto sú Spojené štáty a ich pravá tvár ()

We the People (2021) (E09) 

Okrem toho že sa na volebnom plagáte ktorý vyzýva ľudí aby išli voliť objaví podobizeň nápadne pripominajúca Kamalu Harrisovú (zase) je to epizóda o tom ako si ľudia po hurikáne dokážu navzájom pomáhať...otrasná epizóda s pravdivým posolstvom, až prírodná katastrofa dokáže väčšinu tejto polarizovanej spoločnosti spojiť, aby si navzájom pomáhala... ()

The Miracle of Morning (2021) (E10) 

Okrem toho že v úvode sa čierna rozprávačka pozerá na samých afroamerických susedov majú niektoré z postáv v tejto epizóde na tvári rúška...hviezdička zato že sa v epizóde ušlo poďakovanie zdravotníkom, ktorí si ho zaslúžia nielen za posledné dva roky... ()

Reklama

Reklama