Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Horor

Recenzie (4 553)

plagát

Kaskadér (2024) 

Pohodový film s banálnym scenárom, ale režírované v správnom duchu a s jasným odkazom. David Leitch chcel upozorniť na dôležitosť prácu kaskadérov a nebojí sa (celkom štýlovo) súčasnému Hollywoodu odkazovať pár poznámok. Tu nemyslím len na neoskárovú kategóriu kaskadérov (to vo filme aj priamo zaznie), ale napríklad na CGI, na filmové trendy či chovania sa niektorých „umelcov“. Ale je tu aj zopár príjemných odkazov na minulosť (napr. Miami Vice). Hudba vybraná štýlovo, ale x-tá prepracovaná verzia I Was Made For Lovin' You po nejakom čase už vyvoláva opačný efekt. Ryan Gosling je jednoducho cool s veľkou charizmou (to už vieme dávno), Emily je stále cute. Chémia medzi nimi by možno ani nemohla byť lepšia. Na budúce si prosím viac vtipnejších jednoriadkov pre Ryana! Vo vedľajšej roli Aaron Taylor-Johnson sa chová tak ako to od jeho postavy očakávame, krátke objavenie Jason Momoa prekvapil.  Osobné hodnotenie: 82% (****)

plagát

Představa o tobě (2024) 

Z pohľadu scenáru známe téma (milostný vzťah medzi „staršou“ paní a mladším mužom), obohatené „modernými“ prvkami (napr. sociálne siete) a režírované v modernejšom duchu. Ale film veľmi balansuje na hrane „romkomu“ – práve tie skutočné komediálne prvky tu chýbajú. Chémia medzi Anne Hathaway a Nicholas Galitzine nie je veľmi dobrá, spíš len priemerná (úplne iná situácia bola v prípade Uma a Bryan vo filmu Prime). Zachytenie vývoja charakterov a zapojenie vedľajších postáv do príbehu (napr. dcéry Solène) by malo byť lepšie zvládnuté. Záverečné obrazy sú síce dojímavé, ale v danom žánru je vydarenejším filmom Prime. Osobné hodnotenie: 66% (**)

plagát

Fast Charlie (2023) 

Stále charizmatický Pierce Brosnan v roli postavy, ktorá sa riadi starými pravidlami a má pevnú lojalitu voči starému šéfovi. Jednohubka, ktorá nemá veľké ambície. Pozitívom, a to v podstate do určitej mieri zachraňuje aj film, je dobre fungujúca chémia medzi Pierce Brosnan a Morena Baccarin.  Osobné hodnotenie: 70% (***)

plagát

Útok (2023) 

C-čkový film s nádejným scenárom (prostredie podzemného Vietnamského tunelu), ktorý však nakoniec nebol dotiahnutý do úspešného konca. Pre hercov ako Aaron Eckhart (ktorý je pekne ďaleko od diania udalostí a má len zopár spíš zabudnuteľných scén) a Jonathan Rhys Meyers (ktorý by mohol dostať aj oveľa väčší priestor) je to strata času (a tak trochu reputácii). Osobné hodnotenie: 56% (*)

plagát

Odcizení (2024) 

Film so scenárom, ktorý má potenciál, a prostredím, v ktorom sa príbeh odohráva, ponúka veľa možností. Ten finálny produkt však nie je uspokojivým. Prvky ako „Drama“ a „Thriller“ tu samozrejme sú, ale nie sú správne a hlavne v správnej miere použité. Vykreslenie charakteru postáv a ich vedenie, čo by malo byť takým jedným pevnejším bodom filmu, taktiež by mohol byť oveľa lepším. Finálne vyvrcholenie je jednoduché a bezpečné, rozhodne čakáte viac. P.S.: Debut režisérky Elle Márjá Eira. Osobné hodnotenie: 69% (**)

plagát

Hypnotik (2023) 

Po dvoch predchádzajúcich (a absolútne zbytočných) filmoch, Robert Rodriguez sa vrátil do prostredia, ktoré mu určite lepšie vyhovuje. Plus zobral so sebou Ben Afflecka, aby natočili mysteriózny akčňák so „sci-fi“ prvkami. Je jasné, že pán Rodriguez pri písaní scenáru (spoločne s Maxom Borensteinom) sa inšpiroval režisérmi ako Ch. Nolanom či S. Derrickson. Problém je v tom, že ten výsledok je veľmi chaotický, niektoré prvky či rozhodnutia nie sú premyslené a herecky (sorry Ben) je to niekde na hrane pod priemeru a priemeru. Hypnotic by mohol byť zaujímavým filmovým zájazdom a studňou zaujímavých teórií, ale ten výsledok je spíš sklamaním. Osobné hodnotenie: 68% (**)

plagát

Macko Puf: Krv a med II (2024) odpad!

Mám dve otázky: 1) (podobne ako minule) Čo by si myslel A. A. Milne? 2) Ďalšou obeťou Rhysa Waterfielda bude Bambi. Prečo? Osobné hodnotenie: 35% (odpad!)

plagát

Becky je zpět (2023) 

Scenáristicky klasické B-čko zo sun-žánru revenge. Pokračovanie príbehu Becky (prvé dielo mi zatiaľ uniká), ktoré nemá komplikovaný príbeh a operuje s minimum postáv (vo svojej roli prekvapil Sean William Scott). Lulu Wilson stále dokáže udržať pozornosť diváka. Film, ktorý by potreboval lepšieho scenársitu. Pred záverečná scéna so psom pripomína scénu od TarantinaOsobné hodnotenie: 64% (**)

plagát

Rozhovor dekády (2024) 

Režisér P. Martin sa snaží inšpirovať filmom Frost/Nixon, prípadne je tu vidieť nejaké prvky zo snímok ako Spotlight či She Said. Tvorca sa snaží rozbaliť príbeh postupne a zo všetkých strán zapôsobiť na diváka, ale akoby hmotnosť a vážnosť tematiky presiahli jeho možnosti. Finálny rozhovor, ktorý by mal byť vyvrcholením filmu, je pomerne slabý a neobsahuje ani jeden výraznejší moment. Na tom Bohužiaľ nič nezmení ani pomerne slušný „girl power“. Rozhovor dekády nevypadá ako skutočný „rozhovor dekády“. Čisto z filmového hľadiska (nie z hľadiska true based-príbehu) dva hviezdičky. Osobné hodnotenie: 68% (**)

plagát

Ťažký týždeň (2015) (relácia) 

V súčasnosti pravdepodobne jediná zábavná relácia na Slovensku, ktorá veľmi dobre kombinuje satirické a humorné prvky. Relácia, ktorej neuškodila ani výmena hlavnej postavy. Všetkým, ktorí sa podieľajú na tejto relácii, odkazujem, že: Ďakujem! Osobné hodnotenie: 88% (****)