Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tesne pred Vianocami oznámi Ivane (Tereza Kostková), ktorá žije len pre rodinu, jej manžel Martin (Marián Miezga) vec, ktorá jej zničí sviatky, a o ktorej vie len ich spoločná kamarátka Adriana (Dana Rogoz), rozvodová právnička. Tá sa ako jediná z partie nevydala a nemá deti. Žije sama, ale udržiava pomer so svojim šéfom Filipom (Martin Hofmann). Ďalšia z partie Ela (Andreea Vasile) je známa televízna moderátorka, ktorá vedie harmonický život s prekladateľom kníh Andrejom (Ondřej Sokol) a ich desaťročnými dvojičkami, kým sa nečakane neobjaví jej bývalá láska Dávid (Ján Koleník). Partiu uzatvára majiteľ reštaurácie Vlado (Pavel Bartos), ktorý sa po rozvode s Vierou (Soňa Norisová) druhýkrát oženil s mladšou Broňou (Dominika Morávková). Po skúsenostiach z predošlého vzťahu si neželá, aby jeho žena pracovala, tak Broňa robí všetko pre to, aby sa o jej pracovných aktivitách nedozvedel. Ela jej v tom pomáha. Spleť tajomstiev, koré majú medzi sebou nielen páry, ale aj samotní priatelia, sa začne ešte viac zamotávať, keď sa na Adrianu obráti premiérova manželka (Petra Vajdová) a chce svojho muža (Jaroslav Plesl) opustiť v čase predvolebnej kampane... (Continental film)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (145)

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Neznám knižní předlohu, ani jiné knihy od této autorky, ale podle filmů co jsem podle jejich knih viděl, mi připadá, že je to taková Slovenská Rosamunde Pilcherová, čemuž zpravidla odpovídají i kvality jednotlivých filmů. V létě... je typický příklad červené knihovny v té nejhorší možné podobě. Sympatické obsazení tady nemá šanci zachránit vůbec nic, jelikož postavy a námět je tak plochý, že tam prostě není prostor pro vůbec nic. Ve filmu se objevuje mnoho postav a párů, kdy asi jen tak u tří postav si dokážete za celý film vybavit, ke komu patří, a extrémně složitý propletenec postav se vám prostě nepodaří ani za boha rozluštit. Stejně mi tak do hlavy nešla logika obsazování postav, že když už obsadí české herce, aby zřejmě byl film atraktivní i pro náš trh, tak je z části obsadí do postav čechů, aby mohli mluvit česky, ale některé (Sokol, Plesl) obsadí do role slováků, a nechají je přemluvit do slovenštiny. Nevím, jestli existuje i nějaká jiná jazyková verze (v traileru byla například verze, kde všichni mluvili česky), ale pro našince tohle asi nebude ta nejlepší varianta. ()

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

Další komedie, kterých se každoročně natočí mraky, u níž si druhý den nebudete pamatovat jméno a nejspíš ani o čem byla. Klasické vztahové problémy jsou i zde hlavní prioritou problémů, kterých je hafo. Jedna žena utratí peníze manželů za rozpadající se chatu a strašně se pak diví, že se manžel zlobí, když se s ním ani neporadila. Další spí se svým šéfem, jak originální. Manžel Vláďa pro změnu nechce, aby jeho žena pracovala. Ta ale vše zvládá s pomocí své matky maskovat tak, že muž nic nepozná. Neuvěřitelná super hrdinka. A konečně žena premiéra. To vše se zamotává dohromady a spletenec vztahů se může začít rozmotávat. Bohužel klasičtí herci vlastně nemají pořádně co hrát a Tereza Kostková v sexy oblečku na kulatiny svého manžela je asi to nejvíc sexy, co v tomhle filmu zažijete. O tom žádná, že O. Sokol či Martin Hofmann jsou tradičně na svých možnostech, když je scénář průměrný až podprůměrný a ničím nevyčnívá z šedi a nudy standartních komedií, kterých každý rok vznikne asi deset. ()

Reklama

Lukyys11 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle se fakt nepovedlo. Dvouhodinová nuda, kde se v podstatě děje furt to samé dokola - nesmyslné dialogy, divné hádky a trapné hlášky. Také tu jsou scény, kde opravdu většina věcí nedává smysl. Přijde mi, že mezi hlavními postavami, které mají být evidentně parta "přátel", nefunguje vůbec žádná chemie a určitě se v pár scénách ani jako kamarádi nechovají. Ani nevím, jestli se v tomhle filmu dá oblíbit nějaká z postav...nejspíš ne! Celé je to takové zvláštní a když už si myslíte, že bude konečně konec, tak tomu tak není. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Takéto chujoviny môžu napadnúť len pizdu Urbánikovú, ktorá si tu strihla aj svojich pár sekúnd, aby sa ďalej opíjala svojou pofidernou slávou. Ale keďže celý mainstream jej ide po ruke a všetci sú vlastne rovnakého charakteru, tak sa točia takéto príbehy o tom, kde každý šuká s každým, žiadne manželstvo nie je funkčné, každý je minimálne raz rozvedený a ak nie tak podvádza. Miezga navyše ako kokot povie žene, že sa chce rozviesť dokonca rovno na Vianoce. A mimochodom ten chlap nevie hrať, všade sa tvári ako v Partičke. Vrcholom je katastrofálny dabing, ktorý je už len pomyselným hovnom na torte z Evitinych filciek. Nie je to však úplný odpad, nakoľko Všetko alebo nič bola väčšia magorina a tu sú dobré aspoň pesničky od IMT Smile. Každopádne ďalšia nevtipná vec, ktorá oslavuje rozvody takým spôsobom, že sú vlastne happy endom. Proste štýl chudera Evita. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Marta Ferencová pre mňa ako režisérka nikdy nevynikala, no jej predošlé filmy, ktoré robila s Evitou aspoň trošku mali nejaký režijný a kvalitatívny štandard. "V Lete Ti Poviem Ako Sa Mám" je však schopné tento štandard ešte podliezť a tak tu máme komédiu, ktorá sa kvalitou radí skôr medzi snímky ako "Věčně Tvá Nevěrnáalebo "Chlap Na Střídačku". Niečo, čomu by som chcel dať moje najnižšie hodnotenie, no má to aspoň nejaké kvality. Vďaka tomu to nie je absolútna strata času ako bolo "Zoufalé Ženy Dělají Zoufalé Věci", no ak mám byť fér, ďaleko od toho tento film nemá. Mám taký pocit, že vo svete Evity Twardzik každý chce s druhým len chrápať, alebo byť neverný, alebo byť tak neskutočne sprostý a žijúci vo svojej bubline, že prehliadne úplne všetko čo sa deje. Nikto tu nič nechápe, film má veľmi málo scénok, ktoré pôsobia skutočne a úprimne (najlepší moment je podľa mňa scénka, kde Danu Rogoz sekne v krížoch, nevie sa ani len postaviť a Martin Hofmann jej musí pomôcť posadiť sa na záchod aby sa vyčúrala. Ostatné momentky sú divné, často trápne, nechápete na čo sa dívate a miestami sa dokonca aj v tom scenári celkom strácate. Okrem toho tu máme dve rumunské herečky, ktoré boli dosť okato predabované a neviem čo som si z toho filmu mal odniesť. Je to pre mňa absolútny výstrel, kde Evita si môže robiť čo chce, a svoje publikum si nájde. Je jedno jak zlé to bude. Popravde však poviem, že čiste len z fascinácie by som si asi radšej pozrel znovu Luciu Vondráčkovú v "The Perfect Kiss". Toto je totiž neskonalá nuda a trapas. S pár dobrými momentkami, ktoré by ste spočítali na prstoch jednej ruky. Hodnotenie: D- ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčelo se v Bratislavě a v obci Malé Borové (Slovensko). (SONY_)
  • Scéna v sále, kde se nachází klavírní křídlo Petrof, se natáčela v hotelu Imperial v Karlových Varech. (soarka)
  • Premiéru filmu na televizní stanici TV Nova sledovalo přes 659 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)

Reklama

Reklama