Reklama

Reklama

Purpurové rieky 2

  • Slovensko Purpurové rieky 2: Anjeli apokalypsy (viac)

Obsahy(1)

Mŕtvola muža, zaživa zamurovaného v kláštore v Lotrinsku, je pre komisára Pierra Niemansa (Jean Reno) výzvou i poslaním odhaliť záhadu krutej a neobvyklej vraždy. Ezoterické znaky vyryté okolo obete naznačujú zvláštny vražedný rituál. Niemans spoločne s policajtom Redom (Benoît Magimel) si musia k vyšetrovaniu prizvať špecialistku na náboženské rituály... Jedného dňa Reda objaví pri kostole polomŕtveho dvojníka Krista, ktorý má apokalyptické vízie o príchode anjelov, ktorí zničia celý svet. Kto sú anjeli Apokalypsy? Vyšetrovanie komplikuje stále sa zvyšujúci počet vrážd. Vždy, keď dôjde k záhadnému zmiznutiu obete sú stopy zmazané podivuhodnou nadprirodzenou schopnosťou mníchov kláštora, ktorí sú pod diktátom otca Vincenta (Serge Riaboukine) viazaní prísahou mlčania. Vyšetrovanie je pre Niemansa a Redu záhadou až do chvíle, keď zistia, že mená i profesie obetí sa zhodujú s menami apoštolov. Dôjde skutočne k dvanástim vraždám podľa počtu apoštolov? (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (313)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Bessonov scenár je pomerne (zbytočne?) komplikovaný, času je málo a tak nám to na konci radšej zhrnie hlavný záporák. Pre mňa veľké plus, že už to nevykráda SEDEM. Je tam však guľomet, premety, naháňačky, prestrelky, kuše, kung-fu a to nieje pre každého. O dosť popcornovejšie pokračovanie, ktoré sa však rúti ako expres a akcie sú prosto farancúzske... ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet €30miliónovTržby USA $152,148Tržby Celosvetovo $40,152,148Jean Reno a Benoit Magimel sa stali novou dvojicou pre voľne pokračovanie Purpurových riek a táto dvojica je fajn, aj keď vyšetrovanie je mierne šablonovo nápodobné, vrátane aj zo spádom filmu svojmu predchodcovi, tak či onak nenudí to a funguje to opäť pre dej a Francúzi opäť natočili v celku stráviteľný thriller, doplnený hi-tech akčnosťou v štýle nového Bonda či Jasona Bourna. Špeciálne triky sú priemer a nekazia dojem s filmu, hlavný vodca záporákov v podaní herca ako Christopher Lee má len malí priestor na to aby viac upútal. /55%/ ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Zatímco jednička byla mírně nadprůměrná temná kriminálka s hloupým koncem, dvojka je hloupá temná kriminálka s koncem vysloveně debilním. Tvůrci v blbém scénáři stále dokola protáčí atmosférické záběry na oblohu, cool akční scény, vyšetřovací nudu s unylým Renem a krvavé mordy alá Sedm/první Purpurové řeky/Vraždy podle Jidáše/cokoliv podobného. Vlastního - nebo alespoň opravdu dobře prezentovaného - tu není nic. Po dvaceti minutách začne takový cirkus nudit, po čtyřiceti otravovat. V akčních scénách obvykle Andělé apokalypsy v hábitech (jakési demoverze matrixovského Nea) hopsají po střechách a všude možně náruživěji než tatranský kamzík na steroidech a prezentují svou nezničitelnost. Hm. První honička byla docela dobrá, pokud pominu fakt, že by se více hodila do nějakého futuristického akčňáku. Příběh opravdu za řeč nestojí. Čekal jsem, kdy vyšetřovatelé zavolají Strážce vesmíru... pardon, ale prostě to fakt nefunguje. Někdo chtěl natočit vizuálně stylový thriller a vyprodukoval pouze půldruhahodinovou klipovitou kaši s neprůhledně hustým hejnem much. A to Indianajonesovské finále bylo... no, nevím co si o tom myslet. Aspoň, že to rychle uteklo. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Zbytočné a hlavne dosť nepodarené pokračovanie úspešného francúzskeho thrilleru. Pôvodný film z roku 2000 je kvalitná kriminálka so silnou atmosférou, ktorú trocha kazí odfláknuté rozulenie. "Anjeli apokalypsy" sú na tom o pozanie horšie. Luc Besson tento krát znova prestrelil. Scenár, ktorý sa chce tváriť ako napínavý mysteriózny príbeh je len smiešna predvídateľná fraška. Nebol som spokojný ani s hereckými výkonmi. Jean Reno na mňa posôbil dojmom, ako keby sa natáčania zúčastňoval po divokých nočných žúroch. A neviem či na ne nechodil spolu s Christopherom Lee, pretože ani ten tu veru nezahviezdil. Filmárska práca je na uspokojivej úrovni, hlavne čo sa týka kamery. Tiež ma potešili aj dve skladby od prvej kapely Iggy Popa - Stoogies, ktoré sú použité v tomto filme. Ale tri hviezdičky nedám! ** ()

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Těžko, velmi těžko hodnotitelný film. Na jedné straně výtečná atmosféra (minimálně v první půlce) a excelentní práce kamery, na té druhé opravdu podivný scénář a Reno zatažený do pozadí. Výsledek pak není ani tak detektivkou ve stylu Sedmičky s občasnou akční vsuvkou, jak tomu bylu u jedničky, ale mysteriózní akční thriller, což je změna celkem podstatná a trošičku obtížně stravitelná. Veliká škoda, že tvůrci uvěřili tomu, že Reno utáhne postavu, která se akorát tváří zamyšlěně a ptá se na důkazní materiál, zatímco hlášek má pomálu. Reno má charizma, ale kde nic není... ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (12)

  • Pôvodne sa Vincent Cassel mal opäť objaviť aj v druhej časti. Jeho rolu však nahradila úplne nová postava vytvorená pre scenár druhého dielu, ktorú stvárnil Benoit Magimel. (Arsenal83)
  • Camille Natta kvôli postave Marie chodila v rámci prípravy na rolu do knižníc a veľa čítala, najmä náboženské texty. (Arsenal83)

Reklama

Reklama