Reklama

Reklama

Triler Vražedná hra je pokračovaním filmovej série, ktorej predchádzali snímky Ako Pavúk a Zberateľ bozkov. Príbeh nás zavedie do čias, keď Alex Cross (Tyler Perry) pracuje ako detektív policajného oddelenia v Detroite spoločne so svojim dlhoročným priateľom Tommym Kaneom (Edward Burns) a detektívkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Práve ona sa dostane do rúk sériového vraha  prezývaného Picasso (Matthew Fox). Avšak jeho hlavným cieľom je dostať priemyselného magnáta Gilesa Merciera (Jean Reno). Vrahove kroky sú nepredvídateľné. Cross sa pokúsi preniknúť do jeho násilníckej mysle, aby odhalil prekvapenie, ktoré si preňho nachystal tentokrát. (TV Markíza)

(viac)

Videá (41)

Trailer 1

Recenzie (201)

Psema 

všetky recenzie používateľa

Uber-nigga-shit, ve kterým se Tyler Perry snaží o seriózní herectví. Což je zhruba stejně úchvatné jako Foxovo koulení očí, znázorňující jeho mentálně vyšinutý stav. Vlastně ani nevím, co jsem čekal. Cohenův poslední koukatelnej film je Rychle a zběsile, přičemž Alex Cross jasně ukazuje, že aktuálně tenhle stárnoucí plešoun nezvládne ani základní úkony jako vedení herců a gradace akční scény. Něco tak směšného jako finální souboj, v němž by podobně obézní fízl dostal nakládačku, že by se z ní vzpamatovával ještě druhé vánoce, jste neviděli. A neuvidíte do dalšího Cohenova fláku. DODATEK: Další potrvzení pravidla, že filmy s Edou Burnsem jsou vždy akorát sračky. ()

MATADOR 

všetky recenzie používateľa

TUPÉ! Nevím, proč někdo pojmenovává něco podle postavy, která absolutně nemá co nabídnout a jejíž charisma je někde mezi zmutovaným skřetem a Grinchem. Jediný důvod, proč jsem se chtěl na tento snímek podívat je Matthew Fox, který se sice snaží, ale tohle je celkově tak debilně napsané, režírované ... tohle mělo potenciál, ale musel by to vést někdo jiný a ne Cohen, který film asi nemá rád a dělá to jen pro prachy! ()

Reklama

PROCESOR 

všetky recenzie používateľa

Já bych to za takovej průser, jako jiní nepovažoval. Myslím, že Fox se v roli zabijáka neztratil. Hodně urážek tady lítá k Perymu, který se vesměs smrskli na to, že je tlustý..( i já mam radši M. Freemana) , ale že bych ho za to nenáviděl.., jasně jeho dedukce jsou v některých momentech až úsměvné a nepřesvědčivé. Mě spíše zklamal J. Reno. ()

majo0007 odpad!

všetky recenzie používateľa

Odkedy Cohen spáchal sebevraždu s "trhákom" Stealth, nie že to s ním ide dole kopcom, ale on už prebúral aj dno latríny. Producent bol asi na práškoch, keď si myslel, že z tejto sračky vyždíma ešte Triple Alexxx, alebo Fat and the Curious (ten neger je fakt Fat a Jack z Lost sa kuriózne dostal z ostrova ešte do väčšieho průseru). Prežehnajte sa, CROSS ide! ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

„Najväčší castingový fail 2012.“ Prevažne komediálny herec Tyler Perry bol už podľa prvých plagátov chybná voľba do úlohy detektíva Alexa Crossa, našťastie sa na neho po pár minútach dá zvyknúť, no stále pôsobí veľmi ťažkopádne. Čo však prekvapí je priam smiešny Matthew Fox (naposledy výrazná úloha iba v sérii Lost), ten síce budí rešpekt vďaka tomu, ako dokázal vyformovať svoju postavu (naozaj klobúk dole!), na druhej strane s ubúdajúcim telesným tukom stratil očividne aj ten kúsok hereckého talentu. Pokiaľ ho film zobrazuje ako nemilosrdného zabijaka tak do role zapadne, ako náhle však otvorí ústa a začne doslovne guľať očami opadá akýkoľvek rešpekt a naozaj som mal niekedy problém zadržať smiech. Nepresvedčivé herecké výkony by sa možno dali zniesť, ak by ich držal zaujímavý príbeh, štýlové audiovizuálne prevedenie alebo aspoň slušná akcia. Viac menej nefunguje ani jedno – príbeh síce ponúkol jeden zvrat, ktorý som nečakal (SPOILER zabitie Crossovej manželky KONIEC SPOILERU), ale inak sa jedná o prevarené klišé s množstvom chýb – raz Cross dokáže za sekundu opísať priebeh vraždy s každým detailom (úvodná scéna v dome so 4 mŕtvymi), inokedy mu nedôjde, že ho má zameraný sniper, v závere sa z neho zázračne stáva skúsený bitkár, ktorý dokáže konkurovať aj protivníkovi, ktorý ovláda rôzne martial arts a predtým sám dokázal zlikvidovať ochranku v celej budove. Záverečné rozuzlenie vyhráva ďalšiu pomyselnú cenu za „najtuctovejší záver 2012“, kde sú všetky motívy vysvetlené za pár sekúnd tesne pred titulkami, navyše aj s dodatočným „wtf?“ momentom. Prevedenie navyše pôsobí lacno, priam televízne – ešte taká akcia v mrakodrape, keď sa Mathew Fox plaví v potrubí, aby sa dostal k cieľu je „béčkovo“ prestrelená a vo svojej podstate zábavná (ak ste naladený na správnu nôtu), taktiež aj neskôr scéna vo vlaku s raketometom, no čím ďalej v závere sa z nej stáva amatérska rutina, kameraman dostáva epileptické záchvaty a záverečný súboj Perry VS Fox je maskovaný tak neprehľadnou a doslovne zbytočne sa metúcou kamerou (na čo preboha kamerou 10 minút nekontrolovane kmitať pri zábere na tvár?!), len aby zamaskovala Perryho neschopnosť viesť súboj jeden na jedného. Akcia sa tým pádom stáva maximálne neprehľadná a záverečné zúčtovacie stretnutie dvoch postáv uplynie bez akéhokoľvek zainteresovanie diváka, v podstate ako aj celý film. To hodnotenie viac menej z milosti, že sa s takýmito hercami do filmu niekto odvážil pustiť, pár bodov si u mňa film získal za občasnú „béčkovo-zábavnú“ akciu s Matthewom Foxom(keď je pri nej ticho); a za celkom rozumne zvolenú stopáž, ktorá odsypala skôr, než ma film začal iritovať. CELKOVO: 2* ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (7)

  • Alexov (Tyler Perry) najlepší priateľ a partner sa v knižnej podobe volá John Sampson. Vo filme ho nahradil Thomas Kane (Edward Burns). (beso74)
  • Matthew Fox kvůli své roli držel přísnou dietu a pravidelně cvičil, aby tak nabral dostatek svalové hmoty a ztratil velké množství tělesného tuku. (Miuri)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Reklama

Reklama