Reklama

Reklama

15:17 Paríž

  • Česko Paříž 15:17 (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

21.augusta 2015 si celý svet v ohromení vydýchol, keď médiá ohlásili zmarený teroristický útok na vlak # 9364 smerujúci do Paríža. Za obdivuhodným hrdinským činom stála trojica mladých Američanov cestujúcich po Európe, ktorí premohli ťažko ozbrojeného Maročana pripraveného zabíjať... (Continental film)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (197)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Dokumentární look, který koresponduje s volbou obsadit do hlavních rolí skutečnou trojici hrdinů, působí sice zajímavě a byť se jedná o příběh bezesporu zajímavý, nejsem si úplně jistý, jestli bylo nutné o něm v takovéto podobě natočit celý film. I když jsou kluci celkem sympaťáci, jejich dětství je ohraná nuda, následná cesta po Evropě taky úplně neohromí, navíc to kazí občasné náboženské kydy, a to zásadní se odehraje až v posledních, i když nutno podotknout vcelku adrenalinových, 15 minutách. ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Film je zajímavý jen díky faktu, že se příběh doopravdy stal. Avšak na 94 minut dlouhý snímek je to vážně slabota. Celý děj se zbytečně zdlouhavě točí okolo hlavních hrdinů, kdy je nám dokazováno, jak jsou to skvělí hoši. Pravdobně doopravdy jsou, ale prostě na tom není nic zajímavého. A celá tahle nuda směřuje k jedné 5-ti minutové akční scéně na konec. 15 minut by na celý film úplně stačilo a pak věřím, že bych mohl hodnotit lépe. Poklona hrdinům, ale dobrý film to teda není. 30% ()

Reklama

drake31 

všetky recenzie používateľa

The 15:17 to Paris nie je až tak zlým filmom ako sa môže javiť z môjho hodnotenia. Úvod kde sme sa zoznamovali s detskými verziami našich hrdinských protagonistov bol fajn a nemal som pomerne veľa výhrad. Áno, chalaniská budú potrebovať viacej skúseností s herectvom, no prítomnosť tuctu známych hereckých tvári pomohla, a ja som sa cez to dokázal preniesť. Tréningová sekvencia bola taktiež fajn, no v momente ako sa naší hrdinovia vydali na road trip všetko šlo do kelu. Oceňujem gesto a myšlienku ponúknuť týmto pánom ukázať ako to bolo vo (filmovej) skutočnosti, no na druhú stranu, mnohokrát som sa cítil akoby som sledoval kultovú záležitosť The Room. Road trip sekcia filmu len zvýraznila ako títo páni nedokážu hrať (aj keď majú charizma), a čo je ešte horšie, scenár či réžia im taktiež nijako nepomohli zakryť tieto nedostatky. Rovnako počas tejto časti filmu, ma absolútne nezaujímalo čo sa vo filme deje, lebo koniec koncov, okrem pár slovných výmen, koniec filmu by nebol nijako ovplyvnený či nám ukázal niečo vďaka čomu by som sa k týmto postavám viacej upnul. Finálna sekvencia vo vlaku je dobre natočená, ale keďže neviem presné detaily ako to všetko prebiehalo, niektoré veci mi prišli extrémne podivné ... Chápem, že útočník bol znehybnený, adrenalín stále prúdi krvou, no vážne by niekto zobral tú AK-47 a šiel povedať ostatným, že je všetko v pohode, a kompletný cudzinec potom povedal "He's a good guy." potom ako ho poprosili o malú pomoc, ktorú by azda urobil každý, a až potom rozložil tú AK-47 na tie najmenšie a najnepoužitelnejšie súčiastky? Just sayin'. Tento film by som prijal omnoho lepšie keby to bol hodinový televízny film, takto mi je ťažké nebyť prílišne kritický. Od Clinta by som čakal viacej, i keď neviem čo by to viacej malo byť. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Clinta Eastwooda už zrejme dobehol vek. Prečo si vybral námet ( rozhodne nie nenáročný ), ktorý zaberie asi pár minút a natiahne to na nudou bodajúcich minút 90. Pričom je to prepletené naozaj nezaujímavým zlepencom minulosti hlavných troch postáv. A čo je najhoršie, pán režisér to pojal tak amatérsky, až sa mi nechcelo veriť, že je pod tým podpísaný. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Ti kluci jsou hrdinové o tom není sporu a vlastně jsem rád, že je Clint obsadil do svýho filmu a nevadilo mě, že jsou amatéři. Mě spíš vadil amatérský způsob vyprávění, prostřihy na vlak v době vyprávění děství a zbytečně dlouhá část evropského tripu a odflákluntá gradace klíčové události, film scénaristicky naprosto selhal i když měl námět jak hrom. Docela by mě zajímalo, co se stalo tomu islámskýmu zmrdovi, tipnul bych si, že buď už je na svobodě a užívá si socíálních dávek a nebo v krimu sleduje HBO, dopřává si masáže a rekrutuje spoluvězně na islám. Inu válka s terorismem v podání evropských vůdců je největší zoufalost a bezradnost v dějinách Evropy. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (11)

  • S 94 minútami ide o doposiaľ najkratší počin, na ktorom sa režijne podieľal Clint Eastwood. Dovtedy ich mal na svedomí dovedna 36. (WalterIK7)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama