Reklama

Reklama

15:17 Paríž

  • Česko Paříž 15:17 (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

21.augusta 2015 si celý svet v ohromení vydýchol, keď médiá ohlásili zmarený teroristický útok na vlak # 9364 smerujúci do Paríža. Za obdivuhodným hrdinským činom stála trojica mladých Američanov cestujúcich po Európe, ktorí premohli ťažko ozbrojeného Maročana pripraveného zabíjať... (Continental film)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (197)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Na Eastwoodov veľmi podhodnotené, preto pri váhaní medzi tromi a štyrmi hviezdami volím vyššiu možnosť. Tiež som bol najprv prekvapený, že sa film nesústredí na hrdinský čin samotný, zobrazuje ho len poslednú polhodinu, takže človek môže byť najprv sklamaný, že tu máme „nudný“ príbeh troch neznámych mladíkov. Avšak nakoniec to nebolo vôbec zlé, má to hlavu a pätu a vyvrcholenie vo vlaku je zvládnuté špičkovo. A vôbec nevadilo ani zakomponovanie nehercov, mne sa zdá, že hrali mnohokrát lepšie ako slovenské takzvané herecké celebrity. ()

drake31 

všetky recenzie používateľa

The 15:17 to Paris nie je až tak zlým filmom ako sa môže javiť z môjho hodnotenia. Úvod kde sme sa zoznamovali s detskými verziami našich hrdinských protagonistov bol fajn a nemal som pomerne veľa výhrad. Áno, chalaniská budú potrebovať viacej skúseností s herectvom, no prítomnosť tuctu známych hereckých tvári pomohla, a ja som sa cez to dokázal preniesť. Tréningová sekvencia bola taktiež fajn, no v momente ako sa naší hrdinovia vydali na road trip všetko šlo do kelu. Oceňujem gesto a myšlienku ponúknuť týmto pánom ukázať ako to bolo vo (filmovej) skutočnosti, no na druhú stranu, mnohokrát som sa cítil akoby som sledoval kultovú záležitosť The Room. Road trip sekcia filmu len zvýraznila ako títo páni nedokážu hrať (aj keď majú charizma), a čo je ešte horšie, scenár či réžia im taktiež nijako nepomohli zakryť tieto nedostatky. Rovnako počas tejto časti filmu, ma absolútne nezaujímalo čo sa vo filme deje, lebo koniec koncov, okrem pár slovných výmen, koniec filmu by nebol nijako ovplyvnený či nám ukázal niečo vďaka čomu by som sa k týmto postavám viacej upnul. Finálna sekvencia vo vlaku je dobre natočená, ale keďže neviem presné detaily ako to všetko prebiehalo, niektoré veci mi prišli extrémne podivné ... Chápem, že útočník bol znehybnený, adrenalín stále prúdi krvou, no vážne by niekto zobral tú AK-47 a šiel povedať ostatným, že je všetko v pohode, a kompletný cudzinec potom povedal "He's a good guy." potom ako ho poprosili o malú pomoc, ktorú by azda urobil každý, a až potom rozložil tú AK-47 na tie najmenšie a najnepoužitelnejšie súčiastky? Just sayin'. Tento film by som prijal omnoho lepšie keby to bol hodinový televízny film, takto mi je ťažké nebyť prílišne kritický. Od Clinta by som čakal viacej, i keď neviem čo by to viacej malo byť. ()

Reklama

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Tohle není typický příklad znamenité Clintovy práce. Tohle rozhodně není konkurence megalomanským projektům jako je Million Dollar Baby, Gran Torino nebo American Sniper. Tohle je netradičně pojatý životopisný příběh, doslova věrně mapující skutečnou událost, která se i skrze svůj malicherný význam oproti jiným teroristickým útokům během posledních let zajisté zapisuje do společné historie Evropy s USA. Tři mladí perspektivní muži a jeden zcela nečekaný čin, který by šel považovat pouze za zpestření jejich vysněné evropské dovolené. On je ale ovšem tím aktem, kvůli kterému se režisérský vévoda jménem Clint Eastwood o něm rozhodl svéhlavě natočit vlastní snímek. Všechno do posledního střípku pojal takovým způsobem, jaký zde nikdy prozatím nebyl, pokud mluvíme o dramatech natočených podle opravdových příběhů. A dnešní lidé jsou zhýralé ovce, jež si nepřipustí menší experiment ve filmové sféře a pozoruhodnou jednohubku jako je právě 15:17 to Paris zhola bezvýznamě shodí do tak šílených čísel. Pokud film “hejtíte” jen pro jeho údajně přebytečné natahování od samotného dětství hlavních protagonistů, zjevně váš mozek ještě nedokáže vnímat důležité paralely, vázající celý průběh snímku dohromady. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Klint VychodnyLes natocil teda dalsiu planobu - ono jak ja tvrdim, najlepsie filmy mal medzi 70 -kou a 80 -kou. Tuna len vladne kopa vatovo planych plkov, tempo plane, kopu miest som musel pretacat, lebo ma nebavili. Potom uz vlak bol trochu lepsi, dalo sa pozerat, len neherci to v prvej polke neskutocne spackali, a pozeram, ze to aj komplet zhorelo v kinach, tu netreba byt mierny, pan VychodnyLes ma na konte kopu lepsich filmov a ne ze ne : 40 % ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Pohodový film na jedno pozretie, ale od Clinta by som čakal viac. To, že tu hrajú týpci čo to prežili je fajn, ale väčšine je to asi jedno a na samotný film to nemá skoro žiadny dopad. Keby to boli povedzme moji kamoši tak je to iné, lenže týchto týpkov dokopy nikto nepozná. No a čo sa týka samotného filmu, tak je to životopisný dráma, ktorá na plátne vlastne ani nemá čím strhnúť, kedže finále trvá skutočne iba chvíľočku. Ale akože, zas klobúk dolu pred tými chalanmi. 65% - 3* ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (11)

  • Približne osem týždňov po útoku na vlak Thalys bol Spencer Stone bodnutý niekoľkokrát do zadnej časti Jamesom Tranom mimo centrálneho nočného klubu v Sacramente. Stone utrpel poškodenie pľúc, pečene a srdca a musel sa podrobiť núdzovej operácii. V roku 2017 bol Tran uznaný vinným z pokusu o vraždu a odsúdený na 9 rokov za mrežami. (WalterIK7)
  • Trojicu troch hlavných hrdinov, ktorí zachránili vlak pred teroristom si zahrali priamo tí vojaci, ktorí boli na mieste činu a teda Anthony SadlerAlek Skarlatos a Spencer Stone. Za tento fakt skritizovala režiséra Clinta Eastwooda drvivá väčšina kritických recenzií na agregátore Rottentomatoes. Eastwood odovzdaním hlavných úloh do rúk reálnych hrdinov, a teda amatérskych hercov, vraj podkopáva vlastné úsilie. (jakeer)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama