Reklama

Reklama

Ninja Korytnačky 2

  • Česko Želvy Ninja 2 (viac)
Trailer 2

Nepriateľ korytnačiek číslo jeden, krutý Asiat prezývaný Trhač, práve zdrhol z vezenia, kde mal dosť času na to, aby vymyslel plán, ktorým by so zelenými mutantmi zrovnal skóre (práve oni sa veľkou mierou podieľali na jeho zatknutí). Kvôli jeho realizácii sa spoja so šialeným vedcom Baxterem Stockmanem, ktorý vyvinul špeciálny mutagén schopný premeniť človeka na zviera. Prvými dvoma pokusnými králikmi sa stanú Bebop a Rocksteady. Predtým boli dvomi ošklivými chlapmi, teraz sú z nich ohavný kanec a škaredý nosorožec. Obaja sa samozrejme okamžite pustia po stope korytnačiek, ktoré im idú naproti, pretože: „Keď môže tá látka premeniť ľudí na zvieratá, prečo by nemohla zvieratá premeniť na ľudí?" Čoskoro ale majú korytnačky úplne iné starosti, pretože do zástupu nepriateľov sa pridá zástupca veľmi naštvanej mimozemskej civilizácie, ktorý si hovorí Krang. V boji proti zlu sa na stranu zelených korytnačiek postaví aj osvedčená reportérka April O´Neillová a mladý rebel Casey Jones, ktorý to s hokejkou a pukem vie. Na rozdiel od hokejistov Casey netriafa do bránky, ale do ľudí. Bude to bitka, akú svet nevidel. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (16)

Trailer 2

Recenzie (340)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

O kúsok lepšie ako jednotka. Predovšetkým preto, lebo sú tu ikonický záporáci korytnačiek - Rocksteady, Bebop, Krang a nechýba ani Technodrom, či dokonca kápo v hokejovej maske Casey Jones (pre neznalých a mladších, ten záporák nie je aby bolo jasné). Ninja Korytnačky 2 priniesli široký výber postáv, ktoré pre nás starších sú dobre známe, no pod tým všetkým je to iba pekná prehliadka efektov, akcii, či záberov na Meganku. Slušná odreagovačka, ale ak mám na výber radšej siahnem po kreslenej verzii. Som zvedavý čo prinesie prípadný tretí diel, mám pocit, že esa z rukávov už došli. Steve Jablonsky celkom fajn náhrada za Briana Tylera. Obľúbený soundtrack: Squirrel Formation, Half Shell. 65% - 3* ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Stále platí, že CGI verzia je najlepšia možnosť, v akej môžu v dnešnej dobe fungovať, ale česť klasickému animáku. Najlepším prírastkom je duo Beebop-Rocksteady, sú správnym obohatením akcie a predstavujú pár old-school magorov, ktorí navyše dostali trefné mutácie (nosorožec a prasiak). Hocikedy sú na scéne a spustia priblblé hlášky, o zábavu je postarané. Taká dvojica magorov sa hľadá ťažko, no civilná i zmutovaná forma im pristane, správanie je uletené, aj ich nasadenie do akcie. Samotná akcia má v jednotke tri silné scény na prekonanie - ale dvojka sa im nepriblíži. Čo je škoda a dôvod pre výsledné hodnotenie. Akčné sekvencie sú zručne pripravené, ale chýba im dravšia kamera, lepší strih a niečo osobité. Réžia Davea Greena síce drží film pokope, ale nedáva mu šancu hlbšie zaryť sa do pamäte a vyznieť. Tvorcovia sa jej zhostili, nasadili silné devízy, ale vymaniť sa z tieňa jednotky je ťažké. ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

bez mučení přiznávám,že mě druhé želvy bavily mnohem víc než ty první...je to sice trochu překvapení,protože sem nic nečekal a přeci jen film kde Tyler Perry hraje geniálního vědce se fakt nedá brát vážně,ale je to tak.Dvojka je přesně dle recenzí větší,delší,hlučenější,akčnější,hloupější,ale zároveň i vtipnější a zpátky je alespoň z části nadhled který chyběl prvnímu dílu.Navíc nostalgie tady válcuje cokoliv mnohem víc než v předchozí části.Be-Bop a Rocksteady se sice nepovedli až tolik a Trhač je vyloženě vedlejší,ale bohatě to vynahrazuje Krang se svým technodromem.Nakonec ani nevadí jak moc to celé strašně připomíná Transformery (i díky Jablonksyho soundtracku)...70% ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, bavil jsem se asi zhruba stejne jako v pripade prvniho dilu. Dej samozrejme neni buhvijakej, nicmene dokaze svizne odsejpat od zacatku do konce a ackoliv akce neni nic vylozene kulervouciho, rozhodne je zabavna a misty i vcelku originalni. Herci jsou sympaticky, at uz ty skutecny, tak zelvaci. Jedina vytka tak jde k zaporakum, Trhac, Krang, Bebop i Rocksteady by si proste zaslouzili vic prostoru a mohlo by tak dojit na epictejsi finale, tohle sice spatny nebylo, ale trochu zabitej potencial precejen jo, navic uklizeni Trhace bylo vylozene trapny. Asi jsem trochu ovlivnenej nostalgii, jelikoz puvodni serial jsem s chuti sledoval a zaverecna pisnicka proste nema chybu, takze trochu nadsazeny, ale 4*. ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Jako každá správná megafranšíza nemají "Želvy ninja" pouze jednu podobu, ale naopak celou řadu variací, které konvenují různým cílovým skupinám. Ačkoli řada lidí má želváky asociované s dětskými televizními seriály, souběžně existují nejrůznější odnože na poli komiksů, které se tu přiklání k undergroundové rádoby drzosti i vyloženě dospělácké splatter varianty jako nabušený speciál "Bodycount". A pak tu jsou celovečerní filmové inkarnace "Želv ninja", které z nějakého důvodu jsou odsouzené ke tomu být vyšinutým bizarem. Trojici cringe-fest devadesátkových live-action celovčeráků v tomto směle sekundují nové bijáky z produkce Platinum Dunes. Vedle znepokojujícího CGI designu želv, který balancuje na hraně principů karikatury a tísnivého údolí zde nejvíce děsí nepochopitelné souznění étosem a estetikou majitele produkční společnosti, Michaela Baye. Dětinskost CGI/live action "Želv" tedy nevychází z cílení na nezletilé diváky, ale má podobu jalové dětinskosti nedospělých mužů středního věku, kteří žijí v iluzorní verzi reality utkané z lifestylových časopisů pro pány plných uniformních modelek a hraček pro velké kluky s naditými šrajtoflemi. Podobně jako stará live action trilogie představovala esenci toho nejtrapnějšího a nejcampovějšího z devadesátek (včetně Vanilla Ice), tak nové filmy přinášejí bizarní ukázku toho nejzběsilejšího a nejstupidnějšího ze současného mainstreamu. Příznačně při tom zdaleka nedosahují obžérskosti Bayových vlastních filmů ani jeho řemesné finesy, takže na rozdíl od bayovek nejsou podmanivé svou nesoudnou jurodivostí, ale jen marně pokoušejí kopírovat mistrovy povchní trademarky. Jak ale člověk sleduje tenhle mumraj překotných animovaných akčních sekvencí prokládaný polodetaily žurnálových tvářiček a vystajlovanými záběry na auťáky, neustále se na mysl vkrádá otázka, pro koho si tvůrci mysleli, že tohle točí. ()

Galéria (78)

Zaujímavosti (9)

  • Okrem mesta New York a Buffala, prebiehala časť natáčania aj na juhu Brazílie. (MikaelSVK)
  • Když Michelangelo vyleze z kanálu na ulici, kde je zrovna průvod karnevalu, potká chlápka převlečeného za Bumblebeeho. Film tak odkazuje na Transformers (2007), které režíroval Michael Bay a který je zárověň producentem filmu Želvy Ninja 2. (Frantisek.Fu)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama