Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Česko T2 Trainspotting (viac)
Trailer 7

Obsahy(1)

Renton, Begbie, Simon a Spud. Príbeh štvorice narkomanov zo škótskeho Edinburghu sa pred dvadsiatimi rokmi naveky zapísal do dejín kinematografie. V pokračovaní s názvom Trainspotting 2 sa na plátno vracajú všetky obľúbené postavy z jednotky a zdá sa, že budú musieť riešiť podobné problémy ako v minulosti. Namiesto života premárneného drogami však budú oveľa aktuálnejšie. Legendárny monológ z originálu v prvom traileri naráža na niektoré z najväčších problémov súčasnej spoločnosti – sociálne siete či závislosť na porne. (Itafilm)

(viac)

Videá (13)

Trailer 7

Recenzie (725)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Nie som fanúšik jednotky a aj keď ju rozhodne považujem za výborný film videl som to iba raz, navyše asi 15 rokov dozadu. A tu je to rovnaké, no o triedu horšie. Bolo to fantasticky natočené, nasnímané, ozvučené, nastrihané, ale vôbec ma nebavil ten "dej", ktorý tam vlastne ani poriadne nebol. A to Bremmerove ksichtenie bolo občas na facku. Zvyšok hercov super. 6/10, pretože tá nostalgia na mňa proste nefungovala. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Anglický režisér Danny Boyle natočil v roku 1996 snímok "Trainspotting". Bola to dramatická sonda do života partie narkomanov závislých na heroine. Už krátko po svojej premiére sa z toho stalo kultové filmové dielo, ktoré vystrelilo Dannyho Boylea medzi svetovo rešpektovaných režisérov. Natočil potom mnoho úspešných snímkov a získal mnoho prestižných ocenení. No a po viac ako dvadsiatich rokoch sa vrátil späť ku Trainspottingu. V roku 2017 zrežíroval pokračovanie. Ja som otáľal ešte ďalších šesť rokov, pokiaľ som sa odhodlal si ho pozrieť. Bol som presvedčený o tom, že druhá časť môže tak skvelému titulu ako bol pôvodný snímok len a len uškodiť. V podstate som mal pravdu. "T2 Trainspotting" je úplne zbytočný film. Na čo ho Boyle točil? Pre koho? *** ()

Reklama

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Výborne zmáknutý sequel, ktorý zlomí vo vás nostalgiu. Jednak tú z pred dvadsiatich rokoch, ale i tú vašu osobnú. Avšak tentoraz sa moc nebudete smiať, pretože aj vám dôjde, čo všetko ste premárnili, ked' se si nezvolili život .Spôsob a forma, akou Danny Boyle podáva ''dvojku'' divákovi , si zaslúži o jednu hviezdu navyše! Finále filmu dokonca až drasticky naberá thrillerove obrátky! P.S. Dosť pomôže si pozrieť jednotku pred projekciou. Potom si všimnete také veci, ako tenisky, ktoré ma obuté Spud pri výlete na kopec pri spomienke na Tommyho, že sú tie isté, v ktorých hrával minifutbal a tak. O piatej hviezde u mňa rozhodla záverečná scéna, ked si Renton pustí platňu. Totálna bomba! [vue cinema, Redditch, UK ] ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Pestrá, coolově namixovaná a akčně sestříhaná bombička, která se na povrchu leskne, ale uvnitř neobsahuje vlastně zhola nic. Hrdinové kultovního Trainspottingu se setkávají po 20 letech, scenárista jim káže, aby vymysleli, co podniknout, ale přitom se vlastně nehnuli z místa. Do toho rejža umě vsadí nostalgické prostřihy z původního fimu a voilá, sequel je na světě! 6/10 ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Trainspotting byl jako naskakování na rychlík, který nikam nejede. T2 je jako čekání na vlak, který už dávno ujel. Že tuhle marnou nostalgii a zacyklenost film tematizuje jako jeden z hlavních prvků zápletky a nových osudů starých postav, pokládám za polehčující okolnost, ne za vykoupení a kvalitu. Je to jako sedět dvě hodiny s vyžilým týpkem, který šťavnatě vykládá o tom, jaká to v devadesátkách byla jízda. Posloucháte, ale na konci jste rádi, že ho (snad) už nikdy neuvidíte. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (22)

  • Text „The sweat wis lashing oafay Sick Boy“, kterým Spud (Ewen Bremner) začíná jednu ze svých povídek, je také první větou knihy „Trainspotting“. (awful)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2017 v Edinburghu. (ČSFD)

Súvisiace novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (viac)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (viac)

Reklama

Reklama