Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (viac)
Trailer 1

Desať rokov po tom, čo boli Verne (Lili Taylor) odobraní zo starostlivosti obaja synovia, sa chlapcom podarí utiecť z psychiatrickej liečebne. Spolu s nimi utečú i dvaja šialenci, ktorí so sebou ako rukojemníčku zoberú mladú zdravotnú sestru. Vydávajú sa na útek pred mužmi zákona, ktorých vedie Hal Hartman (Stephen Dorff), túžiaci po pomste. Verna vie, že aj napriek dlhej odluke si jej synovia nájdu cestu domov... (Marceloo)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (203)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Leatherface nikdy nepatřil k mým extra oblíbencům, ale dvojice francouzských řezníků mě hodně lákala. Herci byli v pohodě, když došlo na masakry, tak oba tvůrci dostáli své pověsti, špinavá texaská atmosféra měla něco do sebe a tempo si film držel také solidní. Vlastně tu bylo téměř všechno dobře, ale jako celek mě to ne a ne tak úplně oslovit. Nevím čím to, ale na víc jak 65% to nevytáhnu. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Od tejto dvojky režisérov som nič svetoborné nečakal a dobre som urobil. Podľa mnohých užívateľov to mal byť aspoň hotový krvavý masaker, no nekonal sa ani ten. Len sem-tam nejaký rezanec motorovou pílou alebo kladivo do hlavy a pod. Žiadne poriadne pílenie sa nekonalo. A dej? Chvíľu som si myslel, že z toho môže niečo byť, ale po pár minútach sa z toho stala jednotvárna nuda, ktorá mala v sebe na tento žáner až príliš málo napätia. Na druhú stranu oceňujem kameru, hudbu a herci sa našťastie tiež chovali prirodzene, aj keď sa od roboty nepretrhli. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Leatherface" bol filmom, ktorý si nemyslím, že niekto chcel nejako výrazne vidieť. Ja osobne som bol nalákaný len vďaka menu Lili Taylor. Preukázala sa, že vie byť aj príjemná, no súčasne aj nebezpečne desivá. A bol som zvedavý, čo do tohto filmu prinesie. Ale k nej sa ešte dostanem. Povedzme si teda, čo sa mi na filme páči. V prvom rade, sanatórium v 60-tych rokoch. Myslím si, že je presne tak špinavé, hnusné a desivé, ako by malo byť. A to aj bez toho, aby sme museli vidieť ten následný útek. Osobne poviem, že by sa mi možno viac páčilo, keby sa celý čas film držal tam. Keby z toho tvorcovia viac urobili 60s asylum slasher. Potenciál by tam bol a myslím si, že by sa to dalo aj dostatočne dobre zapracovať. Lenže tam strávime možno len 20 minút a potom sa musíme posúvať ďalej. Niektoré postavy sú dobré. Napríklad Bud za celý čas nepovie vôbec nič a mám pocit, že dokázal ukázať nejakú osobnosť. Hartman je síce tvrdý, no reálne mám pocit, že má dosť dobrý dôvod sa zblázniť a jeho pohnútky sú mi úplne jasné. Osobne si dokonca hovorím, prečo ich nezačal rad radom strieľať, keď mal možnosť? Miesto toho musel spustiť tie monológy. Alebo keď už som hovoril o tej polepšovni, tak si priznajme, že keby sa to tam celé má odohrávať a išiel by tam tie decká prenasledovať... malo by to opäť možnosti. Ale budem k filmu férový a nebudem sa ho snažiť vidieť pre to, čo by som od neho chcel, ako to, čo v skutočnosti je. Takže sa vrátime k Lili Taylor. Je tu dobrá, no podľa mňa by som si jej rád užil viac. Najmä preto, že jej meno bolo pre mňa hlavným ťahúňom. Potom si ale povedzme pravdu, že tento film je maximálne zbytočný. Nemám pocit, že by niekto chcel vedieť ako sa Leatherface stal Leatherfacom. Ale keď už to tu máme, tak si to ľudia pozrú. Nemyslím si ale, že to bol príbeh, ktorý chcel ktokoľvek vidieť. Naša hlavná hrdinka nie je zaujímavá a rovnako aj všetci čo s ňou utečú. Veľmi typické, veľmi všedné a stereotypné postavy z hororov, ktoré nemajú toho moc čo ponúknuť. A keďže sa na nich hlavne sústredíme, nemyslím si, že by to bolo zaujímavé ich sledovať. Rodina Sawyerovcov tiež nie je zaujímavá. Stereotypná rodina šialencov a zabijakov. Nič o nich nevieme, nepoznáme dôvody ich šialenstva ani nič. Proste len takí sú. A keď sú nezaujímavé postavy a príbeh, ktorý nikto nechcel, nemôžem dať filmu pozitívny rating. Ak by som mal vytýčiť ale ešte jedno pozitívum, tak krvavé scénky sú spracované celkom efektne a vyzerajú dobre. A myslím si, že ak už ľudia chceli vidieť tento film, tak najmä kvôli krvi. A je jej tu dosť. A vyzerá to dobre. Takže dám filmu ešte toto jedno plus. Nemyslím si ale, že sa k tomu niekto vráti, ani že by to spravilo dieru do sveta. A hlavne ide o úplne zbytočný film. Ak máte radi krvavý masaker v hororoch, myslím si, že je to film pre vás. Ak nie, tak by som ho osobne preskočil. Hodnotenie: C- ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Vidět tuhle 18+ (Netflix rating!) krvárnu v patnácti po boku Pachu krve, Fakulty, Vřískotu nebo Blair Witch, asi bych to dneska adoroval podobně, ne-li více než výše vypsaný filmy. Jak se ale s nabývajícíma hororovejma zkušenostma mění nároky a preference, nemá už Leatherface mezi průměrnýma příbuznýma šanci na solidní umístění v mým guilty pleasure žebříčku... Vždycky se na podobný vyvražďovačky rád podívám, chce to ale něco víc než jen rutinní odškrtávání přibývajících mrtvol. A přitom to s onou tajnou identitou hlavního masochisty zprvu vypadá tak geniálně! ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Všechno, co jste kdy nechtěli vědět o mládí Kožené tváře, ale Bustillo s Maurym se na to zeptali za vás. Opravdu si moc nedokážu vysvětlit, proč talentované režijní duo, do nějž bylo po jejich prvotině vkládáno nemálo očekávání, vidělo jako dobrý nápad ujmout se zrovna této skomírající série. A proč do ní přispěli zrovna tímto způsobem. Jejich Leatherface není dostatečně utržený ze řetězu, aby nějak vybočil z řady obdobných, ale lepších snímků. Nicméně si film na rozdíl od posledního TCM z roku 2013 drží alespoň řemeslný standard, jakous takous atmosféru a není potopen do bažiny všeobjímající demence, takže na průměr to stačí. ()

Galéria (124)

Zaujímavosti (8)

Reklama

Reklama