Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (viac)
Trailer 1

Partia kamarátov prichádza do Apalačských vrchov, aby sa v miestnych lesoch odreagovali. Po príchode na miesto sa dostanú do konfliktu s miestnymi, ale neprikladajú tomuto incidentu žiadnu váhu. Situácia sa ale zhorší, keď sa v miestnych lesoch stratia a jeden z nich príde o život. Ani len netušia, že práve vkročili na miesto obývané tajomným spolkom nazývaným Nadácia, ktorý z nečakaných návštevníkov nemá vôbec radosť. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (261)

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Jak se může změnit život kvůli špatně pochopené situaci, lidé z hor mají své zákony, bohužel pro turisty hodně blbý být někde poblíž. Masakr celkem slušný, pasti zajímavé, konec bohužel jemně očekávám, snad se dočkáme pokračování. Název neznamená vždycky film který jsme čekali, tohle práci bylo jen jiné a zajímavé, já jsem hodně spokojený, tyhle zvířecí potvory byly prostě výborně provedené. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Obával jsem se, že se film ponese v duchu předchozích Wrong Turn, což se naštěstí nestalo! Kvituji, že se scénárista původního snímku neopakoval a pojal jej zcela jinak. Nářek tedy nad chybějícími souvislostmi je falešný a ubohý. Samozřejmě omladina je otravná, huláká v lese, neposlouchá rady moudrých (nescházet ze stezky), zbytečně provokuje místní, na každém kroku si dělá selfie (tedy někteří, jedna...) a v přírodě se chová jako slon v porcelánu. A v momentě ohrožení se většina rozlítne, jako když do vrabců střelí, a myslí jen na sebe. Místo mutantů je tu jakási nadace, no spíše sekta v duchu Vesnice, která se sice uzavřela před okolním světem, ale pohybovat se v něm jí nedělá problém. Báječný les, skvělé, i když nijak inovativní pasti, kopa mrtvol, byť otevřeným gore se poněkud šetří. Nejhezčí je samozřejmě scénka s kládou. Sice tedy dědek s baterkou běhající mezi skálami se choval stejně, jako hulákající omladina, ale nechť. Asi bych dal 3*, ale čtvrtou dávám za konec s dodávkou a také proto, že na jednu hvězdu to fakt není, jak si kdejaký pseudoexpert myslí. A samozřejmě už dávno je mi v tomto žánru jasné, že filmaři chtějí ukázat, jak se v přírodě nechovat, proto jsou postavy tak hovadské. ()

Reklama

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Přiživování se na značce Wrong Turn už dávno nemá smysl. Důkazem je i tenhle novej počin. Už trailer mi napověděl, že asi nepůjde o nic extra a to se i potvrdilo i po dokoukání. Pach krve tu sice cítit je, ale tahle krev je řádně zaschlá a vyčpělá. Nemůžu si pomoct ale bylo to takový nemastný,neslaný. Zbytečně dlouhý a natahovaný, postavy nevýrazný. Čekal jsem aspoň nějaký výživný gore efekty. Ale i na nich se očividně šetřilo a tak je vše mimo kameru. Za mě slabý 2 hvězdy. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Komentár k tomuto filmu nemožno začať inak ako gratuláciou najväčšiemu filmovému fanúšikovi pod Tatrami s ktorým sa poznám osobne a k tomu že sa práve týmto filmov úspešne prepracoval do prvej 50ky Slovákov, čo sa týka počtu hodnotení. Naše one time next time home office kino, kvôli tomu že Občan Bača stále šikanuje obyvateľov našej rodnej hrudy, dopadlo viac ako dobre. Takmer bez meškania sme sa do Wrong Turnu pustili vo vopred dohodnutom čase, aj s domácim kombom. Málokedy človek nájde toľko hejtu v komentároch na čsfd ako pri tomto filme. Užívatelia sa, tak ako spoločnosť, rozdelila na konzervatívcov a liberálov. Liberáli uvítali úplne nový koncept série, konzervatívci sú oprávnene sklamaní z toho že sa nedočkali rodinky úžasných pod ochranov Maynarda Odetsa (mnoho užívateľov by jeho meno asi z hlavy nevedelo). Ja sa zaradím niekam doprostred tejto debaty. Áno, so sériou Wrong Turn to má spoločný iba názov. Áno, pre ľudí ktorým horor príliš nevonia to muselo byť trápenie. Áno, sú momenty keď to bolo neskutočne zlé (súdny proces, rozhovor ocka s maminkou ako ide do sveta na vandrovku hľadať dcérenku bol asi tak prirodzený ako kozy Pamely Anderson v Baywatchi), na druhej strane s herným headsetom na ušiach sa objavili momenty (aj záverečná scéna) keď mi film vyvolal zimomriavky. Plusom je aj počet výstrelov z koltu Magnum, ktoré som starostlivo rátal (asi všetci okrem ocka), film mi však miestami až príliš pripomínal Midsommar (spracovaním, nie príbehom). Žeby liberálny mindfuck autorov s trendom meniť to čo naozaj bolo za niečo čo by sme chceli? Dvaja homosexuáli, ITéčkar, ochrankyňa prírody a pracovník neziskovky sa stretnú a...a to nie je začiatok vtipu, to je začiatok filmu. Ak by sa to nepýšilo značkov Wrong Turn možno by ma to oslovilo ešte viac, takto solídne 3*. Ak by mi však niekto takto skurvil Posledný dom naľavo či Deliverance tiež by som asi penil...Gratulujácia do susedného historického mestečka pod Tatrami, veru, čože je to päťdesiatka... ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Od nového Pachu krvi (?) som mal najprv celkom nízke očakávania, no nakoniec som ostal nielenže milo prekvapený, ale dokonca sa mi páčil až tak, že som mu miestami mal chuť dať štyri hviezdy (čo je na dnešný hororový štandard fakt veľa). Tie som mu síce nedal, na to to nebolo dostatočne dobré, ale aj tak nemám najmenší problém ho zaradiť medzi najlepšie horory, ktoré posledný rok vyšli. A to z jedného prostého dôvodu - Wrong Turn je viac, než len štandardným hororom. Je to progresívny horor s viacrozmerným dejom, ktorý každú chvíľu prichádza s niečím novým a originálnym, s ničím sa nepára, v ničom nestagnuje a neustále diváka niečím prekvapuje alebo zabáva. Možno to ako celok nefunguje, možno sa dalo niektoré veci spraviť lepšie, možno je to obsahovo strašne nevyvážené a možno to nie je ten starý Pach krvi, ktorý všetci dobre poznáme (za čo som ja osobne rád), ale je to napínavý survival thriller, je to krvavý hixploitation, je to atmosférický folk horor, je to kvalitná satira, je to zaujímavá rodinná dráma, je to zábavne napísaná moralita so sociálno-politickým presahom, je to.. skrátka zábavný mix všetkého možného, ktorý je síce strašne nekonzistentný a neskutočne prekombinovaný, no v žiadnom prípade nudný. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (10)

  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)
  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama