Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Den Svatého Valentýna: Pamatuješ si toho chlapce, kterého všichni na den svatého Valentýna ignorovali? Nevadí. On si pamatuje tebe. Byl neoblíbeným šprtem, na kterém si každý frajer ve třídě vybíjel své rozpínavé erupce ega. Teď je z něj úspěšný muž, uvnitř se však nezměnil nenávidí svoje bývalé spolužáky k smrti. Natolik k smrti, že je začne jednoho po druhém likvidovat na svátek svatého Valentýna. Láska a nenávist si ještě nikdy nebyly tak blízko (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

Eldrick 

všetky recenzie používateľa

Celkem podhodnocený slasher se slušnou dávkou hot bitches, který zapadl díky vřískotovské vlně, jež se snažila o scenáristický přesah, kdežto VALENTINE odkazuje spíš na éru 80. let. Režisér URBAN LEGEND odvedl náhodou slušnou práci. Nedá se tomu upřít nápaditost v podobě využití mytologie valentýnského svátku a vychytaných vražd žehličkou, vrtačkou ve vířivce a lukem a šípem přímo od Amora v masce. Scenáristicky to trochu tápe, ale který slasher ne? O tom tenhle subžánr nikdy nebyl. Také je třeba vyzdvihnout dobový soundtrack plný nu-metalových šlágrů. ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Abych byla upřímná, tak dvě a půl... Herci dobří, uvítala bych originálnější vraždy, a když už jsme u toho, tak i originálnější příběh. Největším bonusem filmu je poměrně solidní atmosféra, která dnešním rádoby horrorům v 90% procentech chybí... Třetí hvězdičku nakonec ubírám za nedovysvětlený (jedna z dívek v kostýmu vraha) a předvídatelný konec. ()

Reklama

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Slaboduchá a nenápaditá, avšak pomerne zábavná a svižná teenagerská horrorová jednohubka. Darmo, Vreskot je Vreskot a Jamie Blanks sa mu so svojím Valentine kvalitatívne ani nepriblížil, hoci mladé sexy slečny nezostávajú bez povšimnutia.:) Valentine je film, ktorý vám z hlavy takmer kompletne vyfučí tak za týždeň, ale môžem povedať, že pri jeho sledovaní som sa ani na minútku nenudil. Sám si nie som istý, čím presne to bolo, vzhľadom na to, že ani samotné vraždy za veľa nestáli, pravdepodobne tam zapracovali práve spomínané (mladé sexy) slečny. Od začiatku mi bolo jasné, že sa pozerám na vykrádačku všemožných známych slasherov, to som sa v podstate už ani nepozastavoval nad hneď niekoľkými pasážami, kedy ide logika spoľahlivo bokom. Celkom prekvapivo je film občas mierne napínavý (hudba Dona Davisa to zdatne dopĺňa), prirodzene o nejakej atmosfére ale nemôže byť reč. Tak neviem, neviem, toto určite nepatrí do kín, niekde na poličke vo videopožičovni je pre to pravé miesto, odtiaľ som si to vzal domov aj ja a... peňazí mi až tak ľúto nebolo, skôr mi bolo ľúto filmu, z toho dôvodu, že mal naviac, keby sa režisér lepšie vyvaroval klišé, sem-tam sa pozrel aj na scenár, ale predovšetkým keby išiel vlastnou cestou, a nie tou, ktorá je už pekných pár rokov vyšľapaná, mohlo to dopadnúť aj nadštandartne. Hmmm, toto vlastne platí pre väčšinu žánrových filmov z poslednej doby, tento aspoň nie je nudný (však Denise?). 2 a 1/2* ()

kOCOUR 

všetky recenzie používateľa

Úplně zbytečný teenagerovský recyklát vezoucí se na Vřískotové vlně a nutící k úvahám, zda bylo těch patnáct minut slávy pro Dennis Richards opravdu tolik potřebných, aby kvůli nim vznikl celý film. Protože jinak vůbec nic jiného nenabízí - pokud si nelibujete ve vykonstruovaných scénářích, logických propastech a honbami za co nejvíce "šokujícími" závěry, které jsou však jen očividnou scénáristickou bezradností. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný teenagerský horor. Má celkom dobrý príbeh o skupine mladých žien z vyšších miest spoločenského rebríčka, ktoré sú už od detstva namyslené, ale to sa im teraz vypomstí, pretože ich po jednej začal likvidovať neznámy vrah, ktorého pravdepodobne poznajú už od detstva a tak sa snažia prísť na to, kto je vrahom skôr, než bude neskoro. Spracovanie nie je zlé, síce dej ja maximálne priamočiary, prakticky celý čas sa striedajú len dva typy scén, naháňačka a následná likvidácia vrahom a nejaký ten rozhovor žien o tom, kto môže byť vrahom, prípadne ich typické reči, takže tu ani nemá čo prekvapiť a dej ani výraznejšie negraduje, film sa takmer celý čas drží na tej istej úrovni, ale dá sa na to bez problémov pozerať, film je svižný a v rámci možností aj zábavný. Samotných scén s vrahom je tu pomerne dosť a sú aj celkom slušné. V takýchto teenagerských slasheroch sa samozrejme žiadne zázraky čakať nedajú a to po krvavej a ani obsahovej stránke, ale aj tak sú úmrtia celkom zaujímavé a tie rôzne naháňačky a ukrývačky pred vrahom celkom zábavné. Najzaujímavejšia je asi celá situácia pri saune alebo aj úvod v márnici. Herecké obsadenie je plné známych tvárí, je tu len jedna výraznejšia mužská postava, David Boreanaz, inak sú to hlavne samé ženy ako Marley Shelton, Denise Richards alebo aj Katherine Heigl. Réžia a technická stránka sú pre film tohto typu úplne ideálne. Toto je presne taký typický predstaviteľ svojho typu filmu, ktorému ani nedokážem dať iné hodnotenie. Stále je to dostatočne svižné a zábavné, takže na ten lepší priemer to bez problémov stačí, ale zároveň je to až moc teenagerské a priamočiare na to, aby som dal viac. Podobný prípad ako napríklad aj Tajomstvo minulého leta, ktoré síce malo lepší dej, ale horšie scény s vrahom. Objektívna kvalita filmu- 54%, film sa páči mne na 57%. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (12)

  • David Boreanaz natočil všetky svoje scény za dva týždne. (ladko)
  • Katherine Heigl si neprečítala celý scenár predtým, ako prijala rolu. V jednom rozhovore sa priznala, že toto svoje rozhodnutie po videní finálneho zostrihu filmu oľutovala. (ladko)
  • Herečka Hedy Burress (Ruthie) se původně ucházela o roli Dorothy a Jessica Cauffiel (Dorothy) se původně ucházela o roli Paige. (HappySmile)

Reklama

Reklama