Reklama

Reklama

Amityville: Prebudenie

  • Česko Amityville: Probuzení (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, jej dvojča James a malá sestra Julieta, sa s mamou presťahujú do nového domova. Hlavným dôvodom je, že potrebujú ušetriť peniaze, aby mohli platiť nákladnú lekársku starostlivosť pre Jamesa, ktorý je v kóme. Stručne povedané, sú v situácii, keď si nemôžu príliš vyberať a dom Amityville im plne vyhovuje. Naviac James nielenže neočakávane príde k vedomiu, ale začne sa aj zázračne uzdravovať. Bohužiaľ, toto je pre obyvateľov domu pravdepodobne posledná dobrá správa a ich radosť netrvá dlho. V dome sa začnú diať rôzne desivé nadprirodzené veci a Bella začína mať podozrenie, že jej matka im o ich novom domove nepovedala všetko. Jej zlá predtucha sa čoskoro potvrdí. Bella zisťuje, že žijú v nechválne známom dome Amityville, o ktorom sa už dlhé roky rozprávajú strašidelné a krvavé príbehy. Teraz sa potvrdzuje, že to nie sú len legendy a boj o prežitie v dome plnom zla práve začína. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (100)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Matka sa spolu s troma deťmi nasťahuje do nového domu. Ten kúpili za výhodnú cenu a preto môžu financovať drahú liečbu ich syna, ktorý je po nepríjemnej nehode v kóme. Čo je však najhoršie je to, že sa práve nasťahovali do jedného z najstrašidelnejších domov v Amerike a ani o tom netušia. - Už z toho totálneho chaosu s distribúciou a vydaním tohto hororu bolo jasné, že pôjde o nevydarený príspevok do beztak stagnujúcej hororovej série. Dej je vlastne totožný s väčšinou nových Haunted House hororov a jediné, čo mi prišlo inovatívne, bolo to, keď školáci pozerali film The Amityville Horror v dome, v ktorom sa odohráva, pretože to by som rád zažil aj ja. Inak je to však značne nefunkčné, slabšie natočené a nezaujímavé. Taktiež si myslím, že ak bude Bella Thorne pokračovať vo svojej kariére podobne ako tu, o pár rokov bude označovaná za najhoršiu hororovú herečku. + herečka z Scream a Boo! A Madea Halloween + herečka z Morgan + herec z Vampire Academy + herečka z The Darkness + herečka z Suburban Gothic a Frankenstein ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Treba povedať, že Amityville:Prebudenie malo svoje muchy. Doslova. James v pozícii príiš podobnej tej z Hrôze v Connecticut 2, muška jenom zlatá ako z Exorcistu, v niektorých momentoch pripomína James bytosti z Pádu do tmy. Avšak kopírovanie týchto nápadov režisér zapracoval relatívne citlivo, čiže v konečnom dôsledku dostanú fanúšikovia hororu celkom zaujímavý príbeh, ktorý Vás síce nevystraší no na druhej strane ani úplne nesklame. Na obranu tak vysokého hodnotenia v porovnaní s priemerom užívateľov čsfd musím povedať, že pred týmto filmom som pozeral Pobrežnú hliadku, takže chýbalo málo k tomu aby som Prebudenie v Amytiville nevypeckoval piatimi hviezdami, pretože po baywatchovom zúfalstve bolo ďalšie spracovanie točiace sa okolo domu v Amytiville balzamom na dušu. Lenže v porovnaní s pobrežnou hliadkou vyzerajú aj Babovřesky ako dielo génia, nie Trosky...či Trošku? Už sa mi to pletie. 75% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Absolútne ma neprekvapuje, že to takto dopadlo. V prospech "Francka Khalfouna" nehovorí nič, čo by ma malo presvedčiť o tom, že zvládne tak náročný hororový subžáner, ako je ducharina. Už v prípade snímkov "Maniac", či "P2" potvrdil svoju priemernosť (respektíve lepší priemer). Pracovať s atmosférou, ponúknuť divákovi "strach", ktorý je doslova alfou a omegou tohto subžánru je jedna vec, no gore či bežné napätie z akčnej scény, respektíve k schyľovaniu sa mordovačky, úplne niečo iné. Preto mnohých divákov či fanúšikov žánru uspokojil už spomínaný "Maniac". Ten snímok nemal s napätím takmer nič spoločné, pričom ani originalita vraždenia nebola nijak prevratná, aj keď musím priznať, že pohľad prvej osoby bol proste skvostnou lahôdkou! V tomto subžánri, je to však úplne o niečom inom. Tu divák ihneď zistí s kým má dočinenia, aký zručný je samotný režisér, ako dokáže narábať s jeho pocitmi. Ja sa nesťažujem (!!), nie je to žiadna tragédia. Je to solídne natočené, jedna scéna vyslovene skvostná, celkom dobrá hudba ako podmas, no toto je skrátka málo ... ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Na toto sa neoplatí vyhadzovať peniaze. To je žiaľ môj názor. Film neponúkne takmer nič zaujímavé. A to som prívržencom duchárskych kúskov, rovnako aj tejto série. Prvá hodina nuda, dvakrát ukázali démona asi na zlomok sekundy a týmto to končí. Možno len scénku s muchami by som mohol aspoň trochu pochváliť, ale čo z toho. Ani zľaknúť sa veľmi nedá. Ku koncu konečne nastane nejaká akcia, no kým som sa spamätal, už nasledovali záverečné titulky. Pokiaľ dôjde k nejakej vražde, je samozrejme všetko mimo záber. Keď tak nad tým premýšľam, asi najhorší horor, ktorý som tento rok videl v kine. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Vo filme to vystihli dokonale - pozrime si radšej originál, lebo remake-y stoja za h*vno. A tak videl som určite aj otrasnejšie horory. Na jedno zhliadnutie to nebola žiadna smrť. P.S. malá Mckenna Grace - palec hore. P.S.S. Bella Thorne sa síce snaží divákov ohúriť čímsi viac než len pobehovaním v prádle, ale scenár plný klasických klišé jej to príliš nedovolí. ()

Galéria (100)

Zaujímavosti (11)

  • Pôvodný plán pre tento film bol "Amityville: The Lost Tapes", teda koncept okolo stratených pások zo strašidelného domu. Zápletku napísali Casey La Scala a Daniel Farrands a využili uhol nájdených záberov. Zápletka zahŕňala „ambicióznu stážistku v televíznom spravodajstve, ktorá je na pokraji prelomenia najslávnejšieho prípadu strašidelného domu na svete, ktorá vedie tím novinárov, duchovných a paranormálnych výskumníkov do vyšetrovania bizarných udalostí, ktoré sa stanú známymi ako The Amityville Horror, len aby nevedomky otvorili dvere do neskutočného, ​​ktoré možno nikdy nebude môcť zavrieť." Po niekoľkých odkladoch natáčania bol tento koncept nakoniec zrušený. (Arsenal83)
  • Z pôvodného 100-minútového strihu s hodnotením od 18 rokov bolo zostrihaných 13 minút, aby film mohol byť vysielaný už od 13 rokov. (Arsenal83)
  • Reklamní kampaň filmu obsahuje plakáty, které jsou vytvořeny tak, aby připomínaly sociální síť Instagram, přičemž hlavní postava je zobrazena, jak tuto stránku používá a zveřejňuje fotografii nechvalně proslulého domu v Amityville s popiskem: „Dnes se stěhujeme #NewBeginnings.“ (veronikajel)

Reklama

Reklama