Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Animovaný

Recenzie (2 046)

plagát

Deň mŕtvych (1985) 

Vôbec by mi neprekážalo, ak by sa film miesto zombie akcie zameral na konflikt na základni. V takom prípade by sa ale takmer všetci zúčastnení nemohli správať ako zmyslov zbavení. Dve hviezdy za fajn soundtrack a pokus o zmyselnejšu mytológiu s experimentami na zombie.

plagát

Ve spánku (2010) 

Aj keď sa dalo predvídať, kam príbeh smeruje, tvorcovia odhalenie zápletky spracovali veľmi pútavým spôsobom. Kroky záporáka boli chladné a manipulatívne. Celkom milé prekvapenie.

plagát

Noc oživených mŕtvol (1990) 

Záverečné rozhodnutie Patricie Tallman na sto percent kvitujem. Na Night of the Living Dead sa podpísal čas. Aj keď ma niektoré pomerne desivé pasáže, väčšinu času diváka v roku 2024 vystrašiť jednoducho nedokáže. Aj tak však nejde o žiadnu nudu, tých 88 minút ubehne naozaj bez problémov. Tony Todd alias Candyman bol navyše skvelý.

plagát

Kaskadér (2024) 

Gosling je vtipný, humor nie je vôbec silený a s režisérkou Emily Blunt im to sekne. Zápletka mohla byť trochu prepracovanejšia, aj keď som nečakal žiadneho Guya Ritchieho. Príjemná 8mička s veľmi zábavným, záverečným cameo. Šikovných hollywoodskych kaskadérov máme veľa aj na Slovensku a toto je pocta, ktorú si zaslúžia.

plagát

Pustatina (2006) 

Hlúpe správanie postáv v kombinácii s nudným záverom robia z Wildnerness podpriemerný horor. Viaceré úmrtia sú však kreatívne a hlavný šikanátor sa správa pomerne nepredvídateľne, respektíve človek nikdy nevie, komu najbližšie ublíži.

plagát

Zjevení (2002) 

Dobrá atmosféra, sympatická Christina Ricci, ale nie veľmi vydarené finále, ktoré malo logické diery.

plagát

Vítězství ducha (1989) 

Typický film o prežití v pekle menom Auschwitz, ktorý baví najmä vďaka skvelému Willemovi Dafoe. Boxu je pomenej, a tak si Triumph of the Spirit užijú aj diváci, ktorých to k športovému žánru príliš netiahne.

plagát

Horiace Mississippi (1988) 

Málokedy sa niekomu podarí byť výraznejší než Willem Dafoe, no Gene Hackman rozhodne dominoval. Mississippi sa úspešne vyhlo žánrovým klišé a spracovanie dobového rasizmu na mňa pôsobilo autentickým dojmom. Prakticky nemám výhrady.

plagát

Čas zabiť (1996) 

Miestami zbytočne vykalkulované pre finálny efekt, ale inak veľmi slušná súdna dráma. Typické klišé vynahrádzajú výborní herci a emotívne monológy zo súdneho pojednávania.