Reklama

Reklama

Purpurové rieky

  • Česko Purpurové řeky (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pokojné mestečko v údolí francúzskych Álp rozruší nález zavraždeného muža, ktorého telo je beštiálne zohavené a zavesené na vysokej skale. Z Paríža prichádza komisár Pierre Niemans (Jean Reno), poverený vyšetrovaním prípadu. Súbežne po krvilačnom vrahovi pátra aj miestny policajt Max Kerkerian (Vincent Cassel). Čoskoro je v jaskyni objavené telo ďalšej umučenej obete - a začína byť viac ako zrejmé, že zločiny spája tajomná minulosť... Tretia vražda nenechá na seba dlho čakať. Zdá sa, že ktosi hrá s políciou nebezpečnú hru na mačku a myš! Akú úlohu v nej zohrala autonehoda, pri ktorej pred desiatimi rokmi zahynulo pred zrakom svojej matky malé dievčatko? Nitky podozrenia sa postupom vyšetrovania zbiehajú k miestnej univerzite, ktorá po celé generácie ovplyvňuje život ľudí v izolovanom alpskom údolí. Prekvapivé odhalenie identity vraždiaceho maniaka takmer stojí oboch policajtov život... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (569)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Takhle má vypadat dobře odvedená práce s francouzským podpisem. Dva výborní herci v rolích, které jim padnou a příběh temný jak si divák přeje. Docela je překvapivý i příběh, kterému pomáhají nepříliš ukecané postavy, což skvěle dotváří atmosféru... I po letech si na Purpurové řeky vzpomenu, na tělo na zemi s hmyzem stejně jako na závěr na ledovci. ()

Matty 

všetky recenzie používateľa

Tři čtvrtiny filmu v podstatě jenom sledujeme jak někdo někam jde (jede) a následně se s někým baví. A když se sem tam blýskne na nadějnější scénu (noční sprint), obvykle ji režisér předčasně ukončí nebo nechá uvrhnout do zapomnění dalším děsivým odhalením. Vyústění všech těchto odhalení raději ani nebudu komentovat (IMHO LOL). 65% Zajímavé komentáře: Punisher10, cross, Death, Cimr ()

Reklama

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Keď sa film skončil povedala som si, že ten film ma neohúril tak ako napr. Sedem. A ako tu tak čítam veľa ľudí tu píše, že je to vykrádačka práve na Sedem. Ale ja som v tom prípade riadne zabrzdená lebo som si to počas celého filmu vôbec neuvedomila a to mám pamäť na filmy naozaj dobrú. No ale asi niečo na tom bude, že ma to tak neohúrilo ako film, ktorým sa zjavne nechali inšpirovať. Čakala som niečo viac, prešpekulovanejší dej, zápletku a šokujúcejší koniec. Sklamaním bolo pre mňa, že neskôr vám to určite každému doplo, kto prinajmenšom mal v tom dáky podiel. Myslím, že každý by ocenil keby všetko vyjde najavo takmer na konci filmu. ()

Legas 

všetky recenzie používateľa

Jestli dáváte přednost složitějším zápletkám, pak jsou Purpurové řeky určené právě vám. Nejde zde o nepochopitelnost. Vše je ve filmu řečeno. Stačí pouze dávat dobrý pozor nebo se na film podívat minimálně dvakrát. Otázkou je, zda složitost považovat za plus či mínus. Určitě se ale můžete těšit na stylový temný thriller se standardně vynikajícím Jean Renem. ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Drsný francúzsky triler o sérii nevysvetliteľných vrážda, no po celý čas filmu som mal pociť, že som to už niekde videl. Ale nechám to tak, pretože Purpurové rieky si zaslúžia trochu pozornosti. Za zmienku stojí ako vždy výborný Jean Reno, nezaostáva ani Vincent Cassel. Film je dosť brutálny a je natoľko pútavý, že sa pravdepodobne nebudete nudiť. To čo však filmu zráža jednu hviezdičku je "ehm ako by som to povedal pekne" prekombinovaný záver, pri ktorom na povrch vyplávajú rôzne reči o krížení intelektuálov so športovcami, trošku mi to pripomenulo grécky výraz "kalokagatia", to len tak na okraj, alebo súboj detektívov s klonom Nadii Farés. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (13)

  • Na mŕtvom tele v márnici je vidieť tieň kamery. (shimik77)

Reklama

Reklama