Reklama

Reklama

Americká kliatba

  • Česko Americká kletba (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (245)

wipeout 

všetky recenzie používateľa

Tento film sa stal obeťou vlastnej prekomplikovanosti, kedže po celý čas až na záver bol postup v deji samotnom minimálny a k celému rozuzleniu príde až pri konci, akokeby sa tvorcovia báli, že na to ĺudia prídu príliš skoro. Namiesto deja teda vypĺňajú prvé 3/4 lakačky, ktoré ale až na pár vínimiek nijako nevybočovali z štandardudnešnej hororovej produkcie. Často až príliš okato pripomínali nejaký druh vymetania diabla. Viacmenej boli ceôý čas o tom istom a boli príliš nahustené a nedovolili teda vytvoriť atmosféru, ktorá je pe horor priam esenciálna. No a čo sa týka toho záveru tak teda naozaj enmám šajnu ako by sa to všetko čo sa tam udialo dalo pekne logicky vyskladať do uceleného deja tak aby to dávalo zmysel, ale veď posúdťe sami. 2,5* ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Na to, že jde o jeden z nejvíce zdokumentovaných případů projevů ducha, je tohle zpracování docela suché. Takové hrozně sterilní, pořád jsem na něco čekal, a ono nic. Útoky ducha jsou vcelku nezáživné a pointa dost podivná. Korunu tomu všemu nasazuje krátká (rozjezd-konec) linie ze současnosti, to už je úplně úlet. Sutherland předvádí standrardní (pod)výkon, Spacek je nijaká, zajímavá mi přišla akorát hlavní hrdinka v podání slaďoučké Rachel Hurd-Wood. ()

Reklama

nash. 

všetky recenzie používateľa

Stylový mix dávných dob a duchařského horroru působí velmi dobře a některé momenty jsou hlavně díky působivé atmosféře vyloženě lahůdkové. Věřím, že duchův poněkud chudý arzenál strašících technik není obrazem chudé představivosti tvůrců, ale snahou držet se původního příběhu, tak jak je zachycen ve výpovědích a dalších pramenech. Nicméně občas je to bloudění domem, stoupání po schodech a poletování kolem až příliš natahované. Třeba na úkor vztahu Bella a Battsovou, který mohl být skvělou druhou rovinou. Takhle se bohužel smrskl na pouhé dvě kratičké konfrontace, které ani nedostaly dost prostoru, aby mohly zapůsobit. I když ta druhá měla slušný náběh. Škoda, protože takhle zůstává film jen žánrovou jednohubkou, která nemá čím se na delší dobu uchytit v paměti. ()

Jimmi 

všetky recenzie používateľa

American Haunting hodnotim ako nadpriemerny horor(ked ratame tieto novodobe),dostal som presne to co som od filmu cakal.....par lakaciek,nejaky ten pribeh(nie moc originalny alezaujimavy).Ale koniec ma moc nepotsil..aj ked treba uznat ze nic take som este vo filme nevidel(je mozne ze to uz niekto pouzite bolo ale pre mna to bolo uplne originalne) ()

brutale 

všetky recenzie používateľa

Celkom slušná "ducharina", z ktorej som mal pocit, že trošku vykráda legendárneho Exorcistu. Nemôžem si pomôcť, ale najdesivejšia postava, bola pre mňa žena Johna Bella (Donald Sutherland), ktorú stvárnila Sissy Spacek (ako mladá hrala rolu v kultovom horore Carrie), od ktorej mi stačil iba pohľad a už ma mrazilo. Scény kde "vyššia moc" útočí na Betsy (Rachel Hurd-Wood) ma strhli zo sebou, takisto akčná scéna s kočiarom ma prekvapila, film je plný ľakavých scén(miestami až nevhodne moc, divák si rýchlo zvykne). Bohužiaľ inak film pôsobí šedým priemerom a rozuzlenie zápletky snímke naozaj nepomohlo!!! Pôvodne som zvažoval *** kvôli vykreslenej pointe **. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (10)

  • Kromě několika filmových zpracování se legenda stala také námětem pro mnohé písně. Například metalová skupina Mercyful Fate zpívá ve skladbě „The Bell Witch“ na albu „In the Shadows“ (1993). (imro)
  • Natáčanie prebiehalo hlavne v Bukurešti a Montreale. (Greenpeacak)
  • Snímek získal dvě nominace na Teen Choice Awards, jednu pro Rachel Hurd-Wood za její filmový křik a druhý snímek samotný za nejlepší thriller. (imro)

Súvisiace novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (viac)

Reklama

Reklama