Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví o ženě, které se právě rozpadlo manželství. Když Peggy Sue dorazí na maturitní setkání po pětadvaceti letech, udělá se jí špatně. Probudí se v nemocnici jako sedmnáctiletá studentka a prvotní udivení nad nečekanou cestou zpátky v čase vystřídá pragmatická touha změnit svůj život tak, aby po čtyřicítce neskončil ztroskotaným manželstvím. Vždyť právě na střední škole potkala svého budoucího manžela Charlieho. Teď má možnost chodit se zakřiknutým jedničkářem Richardem, o němž ví, že se stane významným vědcem, nebo podlehnout kouzlu rebelantského beatnika Michaela. Volba to rozhodně není jednoduchá (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (75)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som sa pozeral len z jediného dôvodu - v tomto filme si zahral môj obľúbenec Jim Carrey a bola to jedna z jeho prvých rolí. Z filmu som spokojný. Oceňujem fakt, že do posledného okamihu nevieme, s kým Peggy skončí. Je zaujímavé, že mnohý herci sa potom preslávili, avšak svoju hviezdnu kariéru "prežili" len dvaja - Nicholas Cage a Jim Carrey. Ostatný nakrúcajú iba béčka, alebo nenakrúcajú. Carrey dokazuje, že vždy bol skvelý herec a dokázal na seba upozorniť. Nie je to zlé, ale radšej si pozriem spriaznený Návrat do budúcnosti. ()

Petaxis 

všetky recenzie používateľa

Komentář obsahuje SPOILERY. Ty jo, tak já nevím, jsem to asi celý nějak nepochopila. Prostě borec chce udusit hlavní hrdinku polštářem (což značí, že bude asi úplnej psychopat), ale ona na konci zjistí, že je to vlastně její životní láska, the end? What? A lidi to potom hodnotí jako pohodový, romantický, odpočinkový feel good movie? To je vaším životním snem mít za partnera násilnickýho psychouše? Tak proti gustu, že jo... Za mě je to teda hooooodně ujetý, scéna s polštářem je jak vystřižená z jinýho filmu a z hlavy už jsem jí až do konce nedostala... ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Na rozdiel od vsetkych tych miestnych prechytralych tlchub a filmovych ynteleguanov, ktori tvrdia, ze "Coppola ma na konte daleko lepsie kusky", a podobne pseudoynteleguanske blaboly, si myslim, ze ide o kvalitny film. Kvalitna rezia zaistuje filmu pohodovu sledovanost, tempo sice nie je strhujuce, ale stale sa nieco deje, kulisy su na urovni a herci ako Jim Carrey , Kathleen Turner slapu naplno a Peggy sue Got married je krasnym prikladom toho, ze Nicolas Cage mal kedysi kvalitne filmy : 75 % ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Dosť nešťastné rozhodnutie obsadiť do úlohy maturantov tridsiatnikov. Síce v úvode pri zažmúrení jedného oka by ste možno uverili, že majú po štyridsiatke, no keďže väčšina deja sa odohráva, keď mali 18, tak Kathleen Turner alebo Catherine Hicks ten vek neuveríte ani s dvoma prižmúrenými očami. Cageovi a Carreymu ešte hej, tí mali len niečo po dvadsiatke. Inak je celkom sranda, že Cage hral otca Helen Hunt, pričom ona je od neho o rok staršia. :-) Zápletka dnes už nepôsobí príliš originálne, ale pred 30 rokmi to mohlo mať niečo do seba. No potešil ma hlavne Nicolas Cage, ktorý sa ešte v tomto období snažil hrať naplno, nie ako posledných 20 rokov, keď má počas celého filmu stále ten istý výraz tváre a monotónny unudený hlas. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Velmi zaujmavy film v ktorom sa hlavna hrdinka vyrovnava s neverou svojho manzela ozvlastneny sci-fi napadom o cestovani v case, ktore je ale uplne zbytocne, kedze nic v minulosti nezmeni. Namiesto cestovania v case mohla cely cas sediet v izbe a rekapitulovat si svoj zivot pred zasadnym rozhodnutim, ci manzelovi odpustit a vysledok by bol uplne rovnaky a mozno este aj lepsi. Aspon by odpadla linia o cestovani v case, ktora je strasne nedomyslena. Svojim spôsobom je ale vtipne, ze sa hrdinke nic zmenit nepodari a zasadne rozhodnutie aj tak musi nakoniec urobit v sucasnosti. Z hercov ma najviac bavil v tej dobe este vtipne prehravajuci Cage a aj na malom priestore zabavny Carrey. Kathleen Turner tiez este vyzerala pekne a nie ako ta prisera, ktora sa z nej rokmi stala. Vyledkom je odlahcena drama bez nejakych vyrazne vtipnych scen a zbytocnou sci-fi zaletkou. Asi najviac mi vadilo pomale tempo. 6/10. ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (13)

  • Úvodní scéna, kde se Peggy Sue (Kathleen Turner) připravuje před zrcadlem na večírek, není ve skutečnosti natočená před zrcadlem. Je možné si všimnout zpoždění v pohybech druhé ženy sedící zády k divákovi. (Malory)
  • Z Nicolase Cage a Jima Carreyho se při natáčení stali velmi blízcí přátelé. (Edgerton)
  • Film slavil v kinech velký úspěch a režisér Francis Ford Coppola si tak napravil reputaci po hořkém poloúspěchu, který zažil se snímkem Cotton Club (1984). (Edgerton)

Reklama

Reklama