Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Alex Cross (Morgan Freeman) vyšetruje mimoriadne závažný a súčasne aj záhadný prípad: z prominentnej súkromnej školy sa, napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, po vyučovaní stratila dcérka známeho kongresmana Megan Roseová (Mika Boorem)! Jediného svedka zavraždili a inak nikto nič nevie, nikto nič nevidel... Spočiatku sa Alex skutočne nemá čoho „chytiť“, hoci vie, že hrá o čas a o život malého dievčatka - napokon zachytí prvú stopu, ale únosca akoby bol stále o krok pred ním! Je to skúsený profesionál, ktorý dobre pozná svojho protihráča. Jeho odhalenie nie je jednoduché a šokuje aj skúseného kriminalistu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (201)

J.Bourne 

všetky recenzie používateľa

Morgan to hrozně táhne. V těhle rolích je výbornej. Ostatní už trošku pokulhává. Scenář by nebyl zas tak špatnej, kdyby se 80% věcí neoběvovalo ve spoustě jinejch krimi thrillerů. Navíc, když už takhle zamotaná zápletka, tak proč je sakra vyřešena za 2 a půl minuty? Psychologie zločinců nikde, motiv nikde. No každopádně já mám tyhle typy filmů rád, byť jsou sebe víc přitažený za vlasy, takže 3 hvězdy. Doufám, že se někdy dostanu k přečtení předlohy. ()

Balet 

všetky recenzie používateľa

06. 05. 2007: Po shlédnutí filmu jsem si řekl, že si knížku asi nepůjčím (i když jinak mám od Pattersona přečteno mnoho). Nicméně po přečtení komentářů to nakonec asi zkusím. Tady se mi líbil akorát Morgan Freeman a to, že v souladu s předlohou jezdí ve "stařičkém Porsche". Koukat se na to dalo, ovšem poslední půlhodinu jsem hodně často koukal na hodiny... ()

Reklama

Derek 

všetky recenzie používateľa

nie tak prekombinovane ako by sa dalo zdat podla komentov, ale stale dost pritiahnute za vlasy. freeman sa snazi a tamahori vie ako pridat stavu i scenam kde sa nic nedeje, ale to je asi tak vsetko dobre na tomto prirastku do serie s alexom crossom (co je skoda lebo morgan mi pride o dost lepsi ako tyler perry...). ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Ztratil jsem přes hodinu a půl života u filmu, který má s románovou předlohou Jamese Pattersona společného asi tolik jako Verhoevenova Hvězdná Pěchota s Heinleinovou knihou. Nejsvětlejším místem snímku je Michael Wincott, představitel Garyho Sonejiho (Crossova takřka věčného Moriartyho, vystupujícího alespoň okrajově ve 4 knihách o Alexu Crossovi). Ale varuju vás - jestli jste to už četli, na film nechoďte. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Rutinný a neoriginálny thriller bez znalosti základných pravidiel thrillerových schém. Krimi, v ktorej sa tvorcovia pokúsili z ingrediencií pre štyridsaťminútovú epizódu televíznej detektívky uvariť celovečerák. Prvé dve tretiny nevieme, čo únosca zamýšľa a celý čas sledujeme iba jeho neoriginálne hrátky s políciou. Jeho konanie nemá s hlavnou postavou dostatočné previazanie, takže Freemanov detektív začne časom pôsobiť iba ako nutne nastrčený zrkadlový obraz opačnej strany zákona. A keď sa snímka v poslednej tretine rozbehne, prichádza s nevieryhodným rozuzlením, ktoré zatiaľ čo by v inom thrilleri bolo iba preview k skutočnému žánrovému vyvrcholeniu, Along Came a Spider ním končí. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (15)

  • Historický odkaz - Keď Alex (Morgan Freeman) obdivuje pušku v dome Jezzie (Monica Potter), ona mu povie, že jej otec ju vyhral v pokri, keď mal na ruke esá a osmičky. Alex hovorí, že ide o "ruku mŕtveho muža.", čo je odkaz na legendu, podľa ktorej Divoký Bill mal tieto karty (konkrétne čierne esá, čierne osmičky), keď bol v roku 1876 zavraždený. (Arsenal83)
  • Sonejiho (Michael Wincott) adresa je uvedená ako 1435 Granville Street, čo je skutočná adresa vo Vancouveri, BC, kde sa film natáčal. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v kanadskom Vancouveri, ako aj v Baltimore (Maryland, USA) a Washingtone (Columbia Disc, USA) od 28. februára do mája 2000. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (viac)

Reklama

Reklama