Reklama

Reklama

Kovboj Emmett je v spánku prepadnutý tromi mužmi. Ubráni sa a všetkých útočníkov zastrelí, netuší však, kto a prečo ho chcel zabiť. Vydáva sa do mesta Silverado a cestou v púšti nájde vysileného Padena, ktorého olúpili a nechali zomrieť. V ďalšej ceste pokračujú spolu. Keď sa zastavia v malom mestečku, Paden spozná jedného z mužov, ktorí ho olúpili a zastrelí ho. V cele sa zoznámi s Emmettovym bratom, ktorý tam čaká na trest smrti... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

starbrejkr 

všetky recenzie používateľa

Ó, to je klasa. Osmdesátá léta byla pro western bídná, znovu to oživili až Tanec s vlky a Nesmiřitelní, ale Silverado si rozhodně se slavnými 60´s až 70´s díly nezadá. Úchvatná atmosféra a sice westernové všudypřítomné klišé, ale co bysme chtěli od filmu, který se pokusil vzkřísit westernový žánr? Díky očekávanému ději a oněm klišé nejde o nikterak výjimečný film, onu klasu z něj dělá úžasné herecké obsazení. Málokterý film je nabitý takovými hereckými jmény (nejde o nějakou extraligu, ale prostě takové ty super herce z druhé vlny) a především SYMPAŤÁKY! Celá hlavní čtveřice v čele se Kevinem Klinem a Scottem Glennem vás hne má a vy si víceméně přejete, aby to dopadlo podle očekáváná a nikoho z nich nepicli, protože by to byla škoda. Pro lidi, které jen trochu bere westernový žánr a taky maji slabost pro zde se vyskytujácí herce povinnost. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Silverado je prvý western, ktorý som videl v kine. Niekedy koncom 80. rokov boli v bratislavskej Hviezde dni amerického filmu a rodičia mi kúpili lístok práve na Silverada. Nemusím prízvukovať, ako som bol z neho na vetvy. Ani to, ako je príjemné si podobné zážitky z detstva po dlhých desaťročiach zopakovať. Silverado je klasický western, žiadny revizionizmus a postmodernizmus, hrá s čistými kartami. Občas mi však už liezlo na nervy sa pozerať na štyroch kovbojoch na koňoch pri tónoch patrične hrdinskej hudby. No a tá dĺžka Kasdanových westernov tiež nie je najkratšia, v spojitosti s tým, že som to pozeral na komerčnej televízii s reklamami, odoberám nespravodlivo jednu hviezdu. Kto iný mohol hrať v 80. rokov šerifa, alebo šéfa policajtov v drsných chlapských filmoch, ako Brian Dennehy? 70% ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Western, ktorý má všetko, čo má mať, teda kovbojov, kone, veľa streľby, kulisy westernového mestečka, len mu chýba atmosféra, ktorú klasici zo šesťdesiatych rokov vedeli do filmu dať. A asi len mne vadil slovenský dabing, je to taký zvyk získaný za dlhé roky, že správni kovboji predsa rozprávajú po česky. Vtedy aj tie drsné hlášky vyznejú celkom ináč. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Silverado je zdĺhavý, nudný western, ktorý podľa narýchlo zbúchaného scenára so známymi hercami a v štandardných prírodných kulisách nakrútil režisér, ktorému toto remeslo príliš nesadlo. Okrem toho, nakrúcať western v roku 1985, si vyžadovalo správať sa inovatívne a nie kopírovať westernové klišé spred desiatok rokov. To je iba mrhanie prostriedkami a nezáleží na tom, či ich mali tvorcovia k dispozícii dostatok. Tri hviezdičky ponechávam, lebo moje sklamanie sa obmedzilo na ľútosť nad premrhaním akej-takej šance, ktorá tu na začiatku bola. ()

mortak 

všetky recenzie používateľa

Skvělý hudební motiv, hodně akce, sympatičtí herci... Kde se stala chyba? Na vině je jednoznačně nezvládnutý scénář, který dělí film na tři části. První třetina je vlastně prolog - rychlý, akční a s komediálním sólem Johna Cleeseho. Pak teprve začíná vlastní film - pomalá druhá třetina slouží k rozehrání zápletky. A tady to začíná skřípat - všechno to váhání a intriky děj nikam neposouvají, postavy jsou pořád jednorozměrné a divák se jen těší na závěrečnou třetinu, až se to začne řezat. Evidentně se hodně stříhalo a krátilo (Costner odjede za zločinci a najednou balí blondýnu v salónu), ale výsledek je pořád podivně nesoudržný. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (6)

  • Hlavný hudobný motív bol použitý ako temp-track v hrubom zostrihu filmu Jurský park (1993), v scéne príletu helikoptéry na ostrov. (Tvrdolín Veliký)
  • Natočeno za 96 dní. (D3VIL)

Reklama

Reklama