Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Horor
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Krimi

Recenzie (5 425)

plagát

Active Shooter: America Under Fire (2017) (seriál) 

Dobrý dokument. Obohatený o výpovede pozostalých, preživších, vyšetrovateľov, zasahujúcich policajtov, ale dostáva sa aj na krátky rozbor útočníkov či prezentáciu autentických záberov zo zásahov ozbrojených zložiek. Škoda, že si všetky epizódy neudržali rovnako vysoký štandard spracovania, no takýchto dokumentov je o masových vrahoch je pomenej, a tak mile rád ohodnotím nadpriemerom.

plagát

The Burned Over District (2022) 

Vnímam to podobne, ako tunáko odborník, milovník či požierač (kurva!!) všetkého, čo sa mihlo okolo hororu, akurát, že Ja si oči vyklať nedám ani keby mi zato platili, nie to ešte zadarmo. Poviem skrátka úprimne a na rovinu, strašne sa to vo mne lámalo, aby som to takmer ihneď po zapnutí nevypol, pričom verím, že obdobné pocity nebudú mať aj ďalší, ktorí z duše neznášajú tieto amatérske pokrmy v rámci žánru. Dal som tomu šancu dlhšie a dopadlo to asi takto. Klobúčik dolu pred tými, čo toto dopozerali a ešte to aj dokázali nejak doceniť, lebo čumeť na takúto doslova extrémne nesympatickú skupinu (vraj) hercov, ktorí pôsobia horším dojmom, ako pasúce sa híkajúce somáre vedľa cesty, tak to je normálne na medailu. Toto nemá zmysel ani len preklikávať. Jedna akože za snahu o spracovanie aspoň ako takého “gore”, no inak je toto čistá grcanica.

plagát

Steeltown Murders (2023) (seriál) 

V 70 rokoch minulého storočia, boli v Južnej časti Walesu, v okolí oceliarskeho mestečka Port Talbot, objavené tri telá mladých žien. Prípady sa nikdy nepodarilo vyriešiť, samotného sériového vraha nikdy dolapiť, a tak doposiaľ nikdy nečelil spravodlivému ortieľu. Lenže na scénu prichádza nová technika z oboru kriminológie, a to testovanie DNA, ktorá rozhodne nebude hrať samotnému zločincovi do karát. V koprodukcii seriálu, vznikol televíziou BBC aj slušne spracovaný dokument, ktorý sa zaoberá totožnými prípadmi tohto sériového vraha: "Steeltown Murders, Hunting a Serial Killer". Ten odpad či jednotky, sú čisto na facku, toho sa netreba nijak držať, pričom na IMDb sa samotné hodnotenie pohybuje niekde nad úrovňou "sedmičky". Toto je skrátka klasická, veľmi pomalá mini krimi séria so všetkými kladmi aj zápormi, na ktorých sa dlhodobo podieľa BBC. Kto má skúsenosti s ich tvorbou, no hlavne obľubuje tento žáner či námet ako taký, neverím, že bude vyslovene sklamaný. Ja odporúčam pozrieť si aj dokument, ktorý má niečo okolo hodinky, viac sa zameriava na udalosti z obdobia páchania zločinov, pričom tento seriál, popisuje skôr časy, kedy sa vyšetrovatelia dostali k zásadnému dôkazu, a to testu DNA, pričom je ďaleko podrobnejší. Kvalitatívne je seriál niekde na úrovni medzi 3-štyri, no keď vidím ten "odpad" a jednotky - prihodím.

plagát

Soul Mates (2023) 

Do neoriginálneho “kabátu” zabalené nápadité úlohy s mordovačkami, len je na škodu, že nedošlo na väčšie dávky potokov krvi a naopak, na tú fakt absurdnú, záverečnú tretinu snímku, ktorá prakticky prezrádza veškerú motiváciu a pointu. Asi sa zo mňa stáva “citlivka”, no mne to zas tak mizerné neprišlo, i keď ide o ďalšiu z mnoha kopírok ala “Saw” a podobne. Medzi 2-tri, toto je zoznamka budúcnosti ;)

plagát

Je mi zo seba zle (2022) 

Milujem tieto kritické pohľady (!!!) do vnútra spoločnosti, len je strašná škoda, že tých, ktorých sa to týka ďaleko najviac, to v živote nikdy takto vnímať nebudú a ešte sa budú čudovať, keď im to niekto úprimne od srdca najebe priamo do pisku. Už si len zoberte takého Matoviča, Naďa, Remišovú, Ciganikovú a mnoho mnoho ďalších takýchto narcistických retardov, ktorí sú absolútnym, Slovenským "výkvetom" práve takéhoto osobnostného "daru", pričom je extrémne badateľné, že trpia kadejakými, psychickými poruchami. A to nie som žiadny volič slovenského, Róberta "Kennedyho". Najhoršie na tom je, že sa reálne nájdu ľudia, ktorí ich volia a Ja sa potom pýtam sám seba, či by psychotesty nemali robiť nie len vodiči autobusu, ale aj samotní, zvolení poslanci, ktorí dostávajú mandát k riadeniu krajiny a následne tak ovplyvňujú životy miliónov ľudí. Na záver len dodám, že mať doma takúto "lopatu" tak ju sotím pod električku. Výborný film. Preto zbožňujem tieto "myšlienkové" horory od severanov. Tí to proste vedia podať. No a tá scéna, kedy má slepá podať vodu, to je proste na sarkastického Oscara a presne zato tá piata, lebo tento snímok je dokonalou ukážkou toho, ako ľuďom reálne jebe na hlavu.

plagát

Cudzinci: Kapitola 1 (2024) 

Vzhľadom na tunajšie ohlasy som to čakal ďaleko horšie, no toto rozhodne nie je vyslovene márna, atmosférická záležitosť s občasnou šermovačkou s kudlou v ruke. Na “Strangers” z 2008 sa to zrejme nechytá, no keďže každodenne vychádzajú kadejaké lacné sračky bez príbehovej či dejovej charizmy, Ja to priemerné hodnotenie vidím ako absolútne objektívne.

plagát

Macko Puf: Krv a med II (2024) 

Rhys Waterfield si ide svoju pesničku a po recesistickej jednotke, prichádza s pokračovaním, ktoré je síce po dejovej stránke tak nejak menej drbnuté a snaží sa tomu dať nejaký ten príbeh s pointou, no čo divák docení ďaleko viac, je vyšší budget, ktorý sa odrazil najmä na lepšej kvalite gore, pričom nič viac nič menej, od tohto snímku očakávať neradno. No a tohto roku sa dočkáme aj hororovej verzie s milovanou "Bambi" s podtitulom: "Bambi: The Reckoning", ktorú sa Waterfield rozhodol zacvakať z vlastného vrecka. Tak sa teda nechajme prekvapiť, či pôjde o totožnú sračku pre úzkoprofilové publikum, ako je táto, alebo tentokrát bude obohatená aj o skutočný scenár, ktorý by navyše dokázali pochopiť aj retardovaní voliči žobrajúcich "Demokratov". Jednotke som dal tri, dvojka je lepšia a tak prihodím, lebo takýchto variácií na krvavé "fairy-tale" rozhodne veľa nie je.

plagát

Macko Puf: Krv a med (2023) 

Nuž, čo na to povedať. Námet ako taký je ujebaný na hlavu, pričom cítiť z toho extrémnu amatérčinu. Lenže napriek tomu, že gore žiadnou, mimoriadnou kvalitou neprekypuje, mordovačky ako také spĺňajú aspoň dávku originality s celkovou snahou o prezentáciu riadnej dávky brutality. Áno, jasné, je to totálna kokotina, no videl som ďaleko väčšie, amatérske sračky, pričom obrovským plusom týchto slasherov je fakt, že sa od úvodu neberú nijak vážne, na nič sa nehrajú a ide čisto o "zábavu" pre úzke publikum. Ja som to popravde vzhľadom na množstvo "odpadov" očakával teda ďaleko horšie a i keď by bolo objektívne hodnotenie niekde na úrovni "dvojky", pre tentokrát spravím nemenovanému užívateľovi radosť a jednu prihodím. A hopsa hejsa na pokračovanie.

plagát

Žraloci v Paříži (2024) 

Neskutočná spŕška dejového primitivizmu a debility najhrubšieho zrna, ale aspoň sme sa hneď v úvode snímku dozvedeli, že žandári v Paríži majú vysielačky, ktoré fungujú aj keď ste 10 metrov od seba. Čo tam potom, že si to môžete povedať "ksichtom ksicht", treba stískať gombík. No a v tomto duchu sa to nesie prakticky až kým nespadne opona. Jedna hviezda za síce absolútne drbnutú, ale aspoň z hororového hľadiska obstojne spracovanú scénu v "kanáloch". Strašné dačo, ale mám dobrú správu! BUDE DVOJKA!

plagát

Falcon Lake (2022) 

V mnohých komentároch sa spomína kombinácia hororového pozlátka a rôzneho dejového nádychu, pričom napriek tomu, že rozumiem kam tými slovami podaktorí užívatelia smerujú (a budú to chápať aj ostatní), toto je skôr prezentácia prvej, prakticky "nešťastnej" romanci, ktorou sme si zrejme prešli úplne všetci. Snímok trvá 100 minút, je extrémne nevýrazný, pomalý, obyčajný, pričom neobsahuje ani jednu jedinú mimoriadnu pasáž, ktorú by si divák z pohľadu žánru drámy čo i len za pár hodín pamätal. Samotný záver visí vo vzduchu, je doslova očakávaný a tak niet čo mimoriadne hodnotiť. Snáď len tú "obyčajnosť" v tragédii. Medzi dva-3.