Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nováček Brad Renfro hraje jedenáctiletého Marka Swaye, který váhá mezi tím co ví a co nemůže nikdy říct. Pokud řekne to, co ví o vraždě mafiána, hrozí mu smrt z rukou najatého zabijáka. Avšak ambiciózní federální prokurátor tlačí tak dlouho, dokud mu Mark všechno neprozradí. Tak se z něj stává cíl ve smrtelné hře. A jeho jediným spojencem je odvážná advokátka (Susan Sarandon), která pro něj riskuje svoji kariéru - a neočekávaně také svůj život. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (156)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Film na jedno pozretie. Neurazí a nenadchne. Grisham má lepšie príbehy a Schumacher má lepšie filmy. Možno stojí za to vystihnúť výkon Susan Sarandon a Tommy Lee Jonesa. Ten ich južanský akcent riadne lezie na nervy. Ale funguje to. Problém je tu s napätím a s antagonistom. Pripomína mi to filmový Prípad Pelikán. Zápletka okej ale ku koncu tomu skrátka dochádza dych. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Prostá myšlienka : Dvaja bratia si krátia voľné chvíle fajčením cigariet - potajomky ( v lese ), ktoré ukradli mamke predtým, ako išla do roboty, keď starší učí mladšieho fajčiť, v tom ich vyruší prichádzajúce auto... Bratia sa prikradnú k autu, čo sa deje, kto to sem prišiel, a čo sa chystá urobiť... Ten človek je zúfalý, chystá sa otráviť plynom vo svojom aute, mladý Mark, je aktuálne pri tom, keď sa snaží dobrovoľne odísť z tohto, vskutku prehnitého sveta. Zabráni mu v tom... Opäť to skúša. No ako sa hovorí : Do tých čias sa chodí s krčahom po vodu, kým sa nerozbije... V spätnom zrkadle si všimne, že mu Mark, odpája hadičku z výfuku, tak po ňom zvrieskne, zoberie ho do auta, kde sa mu vyhráža smrťou ! Markovi sa podarí zistiť, čo sa deje, dostáva to z neho všetko von, týmto ľuďom je to prakticky už jedno, nechce si tajomstvo zobrať so sebou do hrobu, tak sa rozrozpráva. Mark utečie zázračným spôsobom z auta, spolu s bratom utekajú, čo im nohy stačia. Človek sa za nimi rozbehne, ako splašené kura, aby mali krásny výhľad, ako si vystrelí zbraňou do ústočiek... Jednoducho - krása. Mark sa dozvedel - základné INFO, kvôli ktorému mu pôjde o život. Tento „sympatický pánko” , je advokát, volá sa Romey, obhajuje mafiána, ktorý zabil senátora, ten ukryl mŕtvolu, pričom Romey o tom všetkom vie. Nebaví ho už žiť, REZIGNUJE a siahne si na život. Tým pádom - policajti prichytia Marka, ako sleduje miesto činu, a odvtedy je v centre diania, zaujíma sa o neho - samotná mafia, ktorej sa to týka, média, ktoré bažia po novom sólokaprovi, či F.B.I. - chce vypáčiť, čo Mark všetko vie... Mark všetkých IGNORUJE, namiesto toho si nájde - schopnú advokátku, ktorá bude chrániť svojho KLIENTA, taktiež si bude musieť nájsť k nemu dôveru, lebo Mark je vystrašený, bojí sa o život i o svojich blízkych, postupne sa prejaví dôvera - OBOJSTRANNE, a tak práve títo dvaja vyriešia celú záhadu, pričom usilujú o PROGRAM O OCHRANE SVEDKOV. Zaujímavý film so Susan Sarandon, vynikajúcim Bradom Renfrom, ktorý už nie je medzi nami, či Tommy Lee - Jonesom, ktorý hrá večne druhé husle, v hitchcocovskom - napínavom štýle, pod taktovkou, obyčajného rutinéra, ktorý sa ničím nelíši - od svojich lepších kolegov, skrátka - J. Schumacher - nie je moja šálka kávy, ale nejako to pretrpím... REGGIE LOVE - je právnička s atypickým menom, o to viac za ňu - hovoria skutky. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Podľa jedenásťročných spomienok som bol naklonený pridať tomuto Schumacherovmu filmu ďalšiu hviezdičku. Ale človek mieni, kvalita filmu mení. Pri opakovanom sledovaní ma už tá hra na hlúpych a neschopných príslušníkov FBI, policajtov a dokonca aj mafiánov, proti ktorým stojí šikovná právnička a takmer geniálny 11-ročný chlapec prestala baviť. Scenárista očividne príliš popustil uzdu svojej fantázie. Voči spracovaniu, hereckým výkonom a dávkovanému napätiu vo filme nemám vôbec nič, ale pôvodné hodnotenie pokladám za primerané. ()

dezert 

všetky recenzie používateľa

Jebka, ve které mě tak štval Brad Renfro, až sem radši fandil Tommy Lee Jonesovi. To byla taky jediná zajímavá postava z toho filmu. Toho smrada sem nemohl vystát. Ani Susan Sarandonové sem to ani na vteřinu nežral. Četl sem knihu, a to je teda hoooooooodně něco jinýho. Záporáci na prd, klaďasi na ještě větší prd, takže sem fandil záporákům, ale pak už ani těm, jak mě to nezajímalo. Když to srovnám s Časem zabíjet, tak tady je škoda mluvit. The Client je chudá adaptace bez nápadu a navíc to vypadá jak televizní film. No fuj. Nikde ani napětí, ani nic jinýho, jen nuda. Jednu * jen za hlášky Tommy Lee Jonesa a pak... ještě za jednu hlášku, na kterou si už ale nepamatuju. Ale vím, že tam nějaká byla. Tohle je tak na stejné úrovní jak Batman & Robin. Možná je to tím, že scénář psal Akiva Goldsman. Rutinér blbej. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Dnes sem si oživil tenhle filmek. Přesně prototyp filmu z konce století. Herecky našlapaný, ovšem dějové takový nemastný. Líbilo se mě to ještě méně, než v době premiéry. Viděno v kině, což byl takovej ten průměrnej zážitek, kterej by byl skousnutelnější doma na dvd. Dnes tomu jednu vlasatici uberu, protože nijak zábavný to není. 40%. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (4)

  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)
  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama