Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď starnúci Ted Crawford (Anthony Hopkins) zistí, že ho jeho prekrásna a výrazne mladšia manželka Jennifer (Embeth Davidtz) podvádza s iným, naplánuje jej vraždu – dokonalú vraždu! Medzi policajtmi, ktorí prídu na miesto činu, je i detektív Rob Nunally (Billy Burke), skúsený vyjednávač v rukojemníckych drámach, ktorý ako jediný získa povolenie vstúpiť do Crawfordovej rezidencie. A hoci sa mu Crawford k vražde manželky okamžite prizná, Nunally mu prakticky nevenuje pozornosť, pretože nedokáže prestať civieť na umierajúcu ženu na dlážke v stále sa zväčšujúcej kaluži krvi – je ňou totiž jeho milenka, ktorej pravú identitu doposiaľ nepoznal! Crawforda následne uväznia a obžalujú. Obžaloby sa ujme mladý a ambiciózny Willy Beachum (Ryan Gosling), asistent okresného prokurátora Joea Lobruta (David Strathairn), ktorý verí v rýchly proces a ľahké víťazstvo. Ibaže nič nie je tak jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá – a tak si zakrátko nielen Crawford, ale i Willy bolestne uvedomia, že v živote každého človeka raz nastane „okamih zlomu", v ktorom sa naruší aj tá najdokonalejšia fasáda... (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (585)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Okamih zlomu trochu pripomína Prvotný strach, ktorý natočil ten istý režisér, Gregory Hoblit, s rovnakou vnímavosťou k náladám súdnych siení a trochu právnické thrillery Johna Grishama s ich ľahko cynickým profesným humorom. Hlavne však ukazuje, že starosvetské detektívky bez akčných výstrelkov nie sú zďaleka určené na odpis. V suchopárnej púšti filmov, ktorých pointu vytuší divák hocikedy rýchlejšie ako sám scenárista, znamená Okamih zlomu úľavnú oázu. Pritom nie je bohvieako oslnivo natočený. Naozaj veľmi dôvtipne vymyslená detektívna zápletka. Hoci je vrah nevernej manželky od počiatku známy, dokonca sa prizná, vodí vyšetrovateľov za nos tak rafinovane, že do poslednej chvíle vládne v príbehu aj v miestnosti napätie, ako to vlastne urobil a či mu vinu vôbec dokážu. Tak múdra šaráda pre mozgovú rozcvičku sa hneď tak nevidí. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Možno je to len náhoda, ale v poslednej dobe mám z väčšiny amerických filmou pocit Deja Vu. Tento výjav nepomohol ani tomuto snímku, kde je síce Hopkins sám diabol, a Gosling jeden z najsympatickejších mladých tvárí súčasnosti, no pointa padajúca hneď v prvých piatich minutách pokazila celkový, inač štýlový dojem. ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Prešpekulovaný a prachatý vrah Anthony Hopkins vs. mladý úspešný právnik Ryan Gosling. Po Hartovej vojne ma opäť Gregory Hoblit (Fallen, Frequenci) presvedčil že je skúsený remeselník a tak ďalší film na sklade bola Fraktúra. I keď ktovieako príbehy zo súdnej siene nemusím, pod Hoblitovou taktovkou to bol opäť napínak ak sviňa, ktorý som zhltol do bodky. Ryan Gosling bohatého chlapčeka vie zahrať už od Murders by Numbers a diabolský Anthony Hopkins konkuruje svojmu Hannibalovi. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Postarší, bohatý Američan, Ted Crawford, po tom, čo odhalí neveru svojej ženy ju chladnokrvne zastrelí. Ku činu sa prizná a nechá sa zatknúť. Zdanlivo jasný prípad. Lenže Ted je lstivý, starý lišiak, ktorý má pripravený dokonalý plán ako sa z toho vykrútiť. Takto sa rozohráva zápletka právnického thrilleru "Okamžik zlomu". Nie je to nič originálne, ani nijak zvlásť zaujímavé. Najväčšou prednosťou tohto filmu je to, že si tu hlavnú úlohu zahral charizmatický Anthony Hopkins. *** ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Poprvé jsem Ryana Goslinga zaregistrovala v Zápisníku jedné lásky a od té doby sleduji, jak jeho popularita stoupá a to právem. Na place se zde setklali dvě věkově rozdílné filmové hvězdy a pro mě byl zážitek sledovat je, jak se se svou rolí poperou. Povedlo se. I když by se někomu mohlo zdát, že film se líně vleče, celou dobu je v něm jisté napětí a očekávání až do zajímavého konce. Výsměch a arogance v očích Anthonyho Hopkinse neměl chybu. Navzdory všem trojkám, já jim dám pět. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (11)

  • V 31. minúte filmu Willy Beachum (Ryan Gosling) telefonuje v dome obžalovaného Teda Crawforda (Anthony Hopkins) so slúchadlom na pravom uchu, v ďalšom zábere už na ľavom. (belinko)
  • Pištoľou, ktorá v tomto filme zohrala kľúčovú úlohu, je Glock 21, kalibru .45 Auto. Avšak, v priebehu filmu sa zbraň zmení z 2. generácie na 3., čo možno spoznať podľa pridanej lišty na príslušenstvo, i podľa rukoväte, na ktorej boli v 3. generácií pridané výrezy na prsty. (ČSFD)

Reklama

Reklama