Reklama

Reklama

Počas svojej nedobrovoľnej účasti na svadbe stretne Nyles Sarah, hlavnú družičku a čiernu ovcu rodiny. Po tom, čo ju zachráni od tragického príhovoru, začne ju priťahovať svojím „mámvpažizmom“. Ich spontánny sex je prerušený neočakávanou udalosťou, vďaka ktorej Sarah začne chápať, že na ničom v podstate nezáleží a pustia sa do sabotovania svadobnej zábavy. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (325)

MoiJe 

všetky recenzie používateľa

Čakala som film o tom, ako sa Samberg deň za dňom učí ťahy a vyblbúva. V skutočnosti je to film o tom, ako Samberg vysvetľuje, deprimuje, polihuje a zamilováva sa do Milioti, ktorá je v tom novšia, dosť pravdepodobne o roky. Taký celkom milý filmík, nie je to k zasmiatiu, ale takému obecnému úsmevu áno. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Prednosťou je bezpochyby ústredné duo hercov s komediálnym nadaním. Funguje medzi nimi nenútená vzájomná chémia a ich charaktery sú vcelku dobre prepracované. Hoci sa snímka zvlášť zo začiatku tvári ako typická romantická komédia, v ktorej sa do seba dvaja ľudia bezhlavo zamilujú, nie je tomu tak. Je realisticky vykreslený postupný vývoj ich vzťahu. Humor je vydarený, ale samotný by celé filmové dielo neutiahol. Navyše miestami až čierny humor nie je úplne pre každého. Existencia človeka v časovej slučke stráca na význame. Z vizuálneho hľadiska zaujme predovšetkým svojou jednoduchosťou v pozitívnom slova zmysle. Jednotvárnosť stále sa opakujúceho dňa najskôr pôsobí komickým dojmom, ale postupne začne diváka skutočne vytáčať. Kvôli tomu sa niekomu môže zdať aj necelých deväťdesiat minút ako vecnosť. ()

Reklama

zdepapepa 

všetky recenzie používateľa

Ústřední trio znám moc dobře a mám rád (Samberg - Brooklyn 99, Milioti - How I Met Your Mother, Simmons - Portal 2), takže i kdyby to byla hrůza, tak tam jsou sympatické tváře. Hrůza se nekoná. Nad rámec klasického dovádění s časovými smyčkami se koná sympatická love story, která je dostatečně odlišná od té, kterou měli např. Murray a MacDowell. Párování ve smyčkách pro změnu připomíná Russian Doll, kde to ovšem bylo žánrově lehce jinde. Neobjevujeme Ameriku (pouze Palm Springs), ovšem jako potomek Groundhog's Day je to důstojné. Kdo od toho čeká cokoliv většího nebo jiného, bude zklamán. A stále tu inovativní věci k probádání jsou, jak ukázala tuzemská Princezna zakletá v čase , kde se časové smyčky mísí s pohádkovou tématikou. Sečteno a podtrženo vyjádřeno místním hodnocením slabší 4 hvězdy. Jakožto režijní debut je to však solidní práce hodná uznání. ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Šukosmyčka časová, zábava jen jalová.“ Ustrnutí v čase je krušné, nemáte-li u sebe sviště Billa Murrayho či aspoň bobra Andie MacDowell. Vykulená Cristin Milioti mi byla jen chabou náhradou a jeliman Andy Samberg se svým koňským úsměvem přicválal snad z Prciček. Kdysi, v zimním Punxsutawney, jsem se smál, dojímal i přemýšlel, co bych v dané situaci dělal já. V Palm Springs už jen ušklíbal, nudil a ze zoufalství dynamitem otvíral KVANTOVÉ OKÉNKO: [][] Plné otázek. Co Friedrich Nietzsche? Dal by odpad! nebo 5 hvězd? Je Andy Siara opravdu jeho utajeným pravnukem? Má vůbec SMYSL to hodnotit? A otázka kruciální. Pokusnou kozu Sarah odpálila, v opakovaných svatebních dnech už koza nebyla. Ale při titulcích se uvězněný Roy potkal s Nylesem. WTF? [][] Btw, časosmyčky mají značný potenciál pro situační komiku, ale jen pokud má scenárista aspoň ždibec fantazie a zdravého sviště či sysla pro humor. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Palm Springs” ("Palmové Pramene"), je slnečné mestečko kdesi v Kalifornii, so samými tropickými stromami, utešeným, letným počasím, či aj k tomu s bezstarostnými ľuďmi, extra naviac. A k tým by som kľudne mohol priradiť i takého sympatického, miestneho povaľača Nylesa. Má to však jeden podstatný háčik ? Totiž v neďalekej púšti sa nachádza zázračná a záhadná jaskyňa, do ktorej, ak vkročíte v danom, časovom okamihu, nastane, t. j. spustí sa tzv. « časová slučka » , čiže zrovna aktuálny 9. november sa vám bude opakovať asi donekonečna a ešte oveľa ďalej, nepomôžu ani tucty vašich samovrážd, lebo sa zakaždým prebudíte do toho istého rána, v ktorom ste trebárs vstali tou pravou nohou. Nielenže zatiahol do tejto šľamastiky najmä sám seba, ale aj ďalších dvoch občanov, najprv pomstychtivého, bradatého chlapíka Roya, a potom i družičku s peknými, veľkými očami Sarah Wilder. Očividne mu neprekáža, že sa mu opakuje rovnaký deň, pretože si môže robiť, čo sa mu zachce. Jednak má „atentátnika” neustále v pätách, alebo blížiaca sa svadba Taly Anne Wilder a Abrahama Eugenea Trenta "Abea" Schlieffena, nám automaticky predhodí dva, kľúčové charaktery, ktorí budú zdieľať spoločné chvíle plné nezáväzných zážitkov, opakujúcich sa dookola, no zakaždým pridávajú i čosi nové. Ako dlho sa dá vôbec takýmto spôsobom života, žiť ? Predsa jedného z nich, to musí, skôr, či neskôr, prestať úplne baviť, však ? Pokúsia sa ešte zvrátiť svoje osudy... ? / Filmy s časovou slučkou ste isto museli už voľakedy dávno, či prednedávnom vidieť... ? Nebudem ich teraz zbytočne menovať, pretože všetky majú jednú vlastnosť spoločnú: „Ako sa postava/y vysporadúvajú s danou situáciou, väčšinou to býva naprosto humorne a komicky, lebo sa zaraďujú ku komediálnemu žánru” ? Ani tentoraz to nie je žiadna výnimka, lebo postavy si zvyčajne vypomáhajú ustavičným hrešením, no i napriek tomu, že si bohvieako nezakladám na jeho opakovaní, neprekážalo mi to, vo filmoch mi to absolútne nevadí, skrátka, vyžaduje si to scenár, i keď vždy hádam nemusí ? V reálnom, nefikčnom živote, mi to už dosť vadí, ak natrafím na hulváta ! Andy a Cristin sú neuveriteľne svieži, aj keď ešte neurobili dieru do toho sveta filmového, dá sa s nimi do budúcnosti počítať, veď J. K. Simmons, by teda vedel o tom vyprávať... ? Štáb mi bol totálne neznámy: Režiséra, scenáristu, kameramana a hudobného skladateľa síce nepoznám, ale to mi nezabránilo byť s ich prácou, takmer maximálne spokojný. Najlepšie si je užiť práve taký filmový počin, od ktorého to dopredu nikdy neočakávate, o to viac vás môže i veľmi príjemne prekvapiť a inšpirovať... !? Pohodička. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (20)

  • Přestože název filmu zní Palm Springs, tak se zde ve skutečnosti vůbec nenatáčelo. Místo toho byly použity lokace v Palmdale a Santa Claritě. Natáčení trvalo 21 dní. (J.F.B.)
  • Pri natáčaní svadobnej recepcie bola teplota nad 30 stupňov Celzia a na scéne sa objavilo obrovské množstvo hmyzu. Potom ho museli digitálne odstraňovať. (Arsenal83)
  • Film obsahuje jednu potitulkovou scénu. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

30.01.2023

Režisér povedené romantické komedie Palm Springs Max Barbakow našel svůj příští projekt. Letos se dočkáme jeho nové komedie Brothers s Joshem Brolinem, Brendanem Fraserem a Peterem Dinklagem, nově si… (viac)

Netflix ovládl nominace na Zlaté glóby

Netflix ovládl nominace na Zlaté glóby

03.02.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 78. ročník Zlatých glóbů. A stále výrazněji se ukazuje, že streamovací služby v těchto oceněních upevňují svou pozici. Netflix si letos… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Reklama

Reklama