Reklama

Reklama

Dve odcudzené sestry Maura (Amy Poehlerová) a Kate Ellisová (Tina Feyová) sa vracajú do rodného domu, ktorý sa rodičia chystajú predať. Za úlohu dostanú vypratať si detské izby, no ako obvykle si vymyslia úplne iný, šialený plán. Ešte než rodičia stihnú dom predať, sestry sa rozhodnú, že v ňom na rozlúčku usporiadajú obrovskú párty v štýle divokých stredoškolských večierkov. A obe čaka veľké prekvapenie... (TV JOJ)

(viac)

Videá (26)

Trailer 1

Recenzie (53)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Takto rozdielne hodnotenia sa dajú pripísať jedine faktu, že humor Sestier je pochopiteľný iba pre cieľovú skupinu vo veku hlavných predstaviteliek a účastníkov ich párty. Áno, ide o prvoplánový a trápny humor ako z teenagerskej komédie, ale práve v tom je ten vtip. Neschpnosť prispôsobiť životný štýl generácie, ktorá končila strednú školu pred 20 rokmi, reálnemu veku je symptómom súčasnej doby a trend sa asi do budúcnosti meniť nebude. Tomu zodpovedajú aj klasické jednorozmerné typy mužských postáv, ktoré stvárňuje napríklad večne nadržaný Leguizamo a táto jednorozmernosť v podstate úplne k dosiahnutiu požadovaného výsledku stačí. Že sa párty rozbehne až po príchode mladších Kórejčanok je ďalším znakom, že film plne docení len cieľová skupina. Ako hovorí hlavná hrdinka: "Ako by to bolo včera" je hláška príznačná pre celý film a my v jej veku to dobre chápeme. Ľudia sa príliš nemenia, to je ďalší dôležitý poznatok zo života, ktorý film ponúka. Takže kde je problém? No problém je v tom, že sme stále v mainstreame a scenár na to musí neustále myslieť, pričom by sa dalo ísť v drobnokresbe rozhodne ešte omnoho ďalej a tým fakt nemám na mysli divokosť eskapád, tých je tu dosť a nie je to vždy zrovna najvtipnejšie. Ak chcete niečo na serióznejšiu nôtu, pozrite si The Big Chill. 70% ()

Steny94 

všetky recenzie používateľa

Sisters sú skrátka hodne fajn. Je to komédia, pri ktorej som niekoľkokrát celkom slušne vyprskol od smiechu (čo sa mi pri nových komédiách stáva čoraz menej). Amy a Tina sú úžasné komediálne duo, ktoré môže charizmu ešte aj rozdávať. Je super, že v podstate nezmiznú z obrazu. John Cena, Maya Rudolph, Rachel Dratch a ďalší, z tohto úžasného obsadenia sú už len čerešničky na torte. Čerešničky, ktoré síce nedostanú príliš priestoru, no aj to málo využijú na maximum a s dvoma hlavnými hrdinkami sa im hláškuje jedna radosť. Na ségry som sa hodne tešil a som rád, že film dopadol podľa mojich očakávaní. Táto párty jazda ma totižto bavila omnoho viac, než všetky tie z podobných teen filmov posledných rokov. We need a little less Forever 21 and a little more Suddenly 42. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Myslel som si, že uvidíme ďalšiu rádoby komédiu, ktorá spadne do kategórie, ako sme mali minulého roku možnosť vidieť vo Vacation, ale nakoniec musím priznať, že tento film mi presne dokázal fakt, prečo tam komédia nefungovala, a naopak tu musím povedať, že je humor celkom dobrý. Okey, nemôžem povedať, že som sa na každom vitpe poriadne nasmial, ale na tých, ktoré fungovali som sa smial poriadne. A dôvod je ten, že vidieť Tinu Fey a Amy Poehler nie je urážkou, ale naopak dávajú filmu správne srdce. Prvá polka je síce trošku nudná a niektoré scénky skutočne spadajú do nudných vôd, ale v momente ako sa párty začne, tak to funguje skvele. Niektoré scénky sú aj tam trošku pritiahnuté za vlasy, ale keď to funguje, tak som sa skutočne bavil. A aj ich párty pôsobila v štýle, že by som si ju rád užil a bol tam s nimi. Prečo nie? A fakt, že film má srdce, postavy sú zaujímavé, niektoré scénky sú vtipné a aj záver nepôsobí gýčovito, ale myslím si, že celkom funguje, tak som príjemne prekvapený. Bol som pripravený byť k tomuto filmu zlý, lebo americké komédie dnes skutočne stratili schopnosť rozosmiať, no "Sisters" ma celkom príjemne z týchto predsudkov vytiahlo. Nemyslím si, že sa na tom zasmeje úplne každý, no mne to pohodlne stačilo. Hodnotenie: B- ()

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Tak nakonec mě Tina a Amy udolaly a měním hodnocení z průměru na čtyřku! Jsou to prostě borky, jak se patří a ony mě opravdu zvládly tu hodinu bavit, přestože jim místy podle mě opravdu podrážel nohy neúplně povedený scénář. Menší role pro prakticky většinu obsazení Saturday Night Live mě také potěšily a je to poměrně svěží a neotřelá komedie, která by však bez Tiny a Amy nemohla být tím, čím je. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

„Party-movie“ v podaní spolupráci T. Fey a A. Poehler. Film obsahuje fakt vydarené scény, ale z celkového hľadiska však to z diváka vyvolá len priemernú eufóriu. Komédia, ktorá neurazí a po ťažkom dni určite poskytne príjemné „vypnutie“. PS. Post pokazené scény na záver sú slabšie. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (7)

  • Amy Poehler a Tina Fey použily při hledání obsazení jedné postavy internetové reklamní stránky Craigslist. Studio Universal potvrdilo, že šlo o skutečný inzerát hledající "profesionální manikérku/pedikérku ztvárňující Korejskou pracovnici v nehtovém salónu, ve filmu s Tinou Fey a Amy Poehler". (Patw)
  • Zkratka letiště Orlando International Airpot není OIA, jak je uvedeno ve filmu, ale MCO. (hansel97)

Reklama

Reklama