Reklama

Reklama

Do opusteného domu sa nasťahuje Courtney Collinsová so svojimi dvojčatami, deväťročnými synmi Dylanom a Zachom. Skoro však prídu na to, že nie sú v tomto dome sami. Na scénu krvavého príbehu sa vracia stará premietačka a filmy, kamera, duše detí, zavraždené rodiny využité ako obeť niekomu alebo niečomu... Malý Dylan sa mení, správa sa stále záhadnejšie a zdá sa, že je pod vplyvom divných síl. Bagulova chvíľa sa blíži. Je nejaká nádej zastaviť krvavý rituál? Je opustený dom , alebo kostol dostatočnou ochrannou? Alebo je to skôr pasca? Nájde sa pomoc? (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (388)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Matka sa so svojimi dvoma synmi pri úteku pred násilníckym manželom ukryje na odlahlej farme s kostolom. Policajt z prvej časti sa snaží dostať čo najbližšie k démonovi Bughuulovi, a tak prichádza preskúmať miesto, na ktorom sa rodina usídlila. Jeden zo synov však v sklepe nájde pásky s vraždami a keď si rodina uvedomí, že ich syn sa stal Bughuulovou ďalšou obeťou, môže byť už príliš neskoro na útek. - Väčšina ludí odsúdila Sinister 2 ešte predtým, než sa vôbec dostal do kín. Po niekolkých premietaniach v kinách mal na ČSFD 31%!, ale aj tak som neveril, že to môže byť tak zlé. Samozrejme to vôbec zlé nebolo, len si ludia opäť museli potvrdiť svoju Demenciu (ktorá vychádza tento piatok a nemôžem sa jej dočkať). Sinister 2 je za moje krátke pôsobenie na ČSFD prvý horor, u ktorého s pribúdaním hodnotení pribúdali aj percentá. Tolko k štatistikám a mentálnej zaostalosti. Dvojka mala snahu pokračovať presne v tempe, ktorého sa držala jednotka. Tento štýl však nemohol fungovať, pretože jednotka podla mňa poskytla až príliš vela informácií o Bughuulovi, takže sa vytratila tajomnosť, ktorá bola velkou prednosťou jednotky. Z domu sa úplne vytratil ten pocit ohrozenia a niečoho zlého. Velmi zlou volbou bolo podla mňa aj prenesenie velkej časti deja do exteriérov. Najhoršie bolo to, že komunikácia s duchmi prebiehala aj za bieleho dňa, čo naozaj nepôsobí dobre. Chýbala mi tu aj sila, ktorú má Ethan Hawke v priestoroch domu, či už v Sinister alebo The Purge. Herecké výkony boli oproti jednotke podstatne slabšie. Smrti na páskach boli prekvapivo dobré, aj keď ovela menej brutálne a emotívne. Hudba bola podla môjho očakávania velmi dobrá a keby sa dej odohrával takmer celý v dome, atmosféra by podla mňa prekonala aj jednotku. Moji oblúbenci tomandandy sú proste zárukou kvality a na hororovej scéne patria momentálne k absolútnej špičke, takže sa nemôžem dočkať hororu The Ten O'Clock People. Rád by som napísal, že ma Sinister 2 prekvapil, ale nebola by to pravda. Ako jeden z mála som ho totiž dopredu neodsúdil, a tak som mal z neho radosť napriek tomu, že môj komentár obsahuje viac kritiky ako pochvál. + herec z Sinister a Kristy + herec z Sinister a The Purge + herečka z Sinister + 4 deti z Sinister ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Courtney po ťažkom rozvode uniká spolu s dvomi deťmi pred svojim manželom. Bez ohľadu nato, že by o tom čo i len tušila, nasťahuje sa do opusteného domu na vidieku, ktorý bol v minulosti svedkom mnoha krutých udalostí. Keď sa jeden so synov začína správať čoraz zvláštnejšie, začína si uvedomovať, že niečo nie je v poriadku. Nemôžem si pomôcť, ale mne sa toto druhé pokračovanie páčilo o niečo viac. Duchariny sú môj najobľúbenejší hororový subžáner, pričom len zriedka ktorý má naozaj milo prekvapí. Nejaké mimoriadne zápory som nepostrehol, pribudli úmrtia, ktoré boli dostatočne originálne. Milujem lakačky a tak sa musím priznať, že mňa osobne v niektorých momentoch pekne nadhodilo (napriek tomu, že sú niektoré predvídateľné). Atmosféra miestami dobrá a keď k tomu prirátam solídnu hudbu, konečne môžem byť po dlhej dobe spokojný. Nebyť toho nemastného, neslaného záveru kedy sa vyslovene pýtalo pritvrdiť, jednu ☆ by som prihodil. Takto - 65% ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Ždímačka úpěšné značky. Neni to úplně marný, nepříjemný jsou hlavně "found footages", kde mě vyloženě potešilo využití nechutné torture popravy s použitím krysy, což autoři načerpali z literatury o historii trestu smrti. Trapný jsou ale dětstí duchové, jejichž účast ve spolupráci s už kurva v tomto žánru otravným rodinným dramatem dělají ze Sinistera 2 věc zbytečnou a vynechatelnou. Na něco, jako byla Youngova hudba, ihned zapomeňte. Měl jsem hororový půst, takže jsem smířlivější. Být v horším rozpoložení, jsou to dvě hvězdy. 55% ()

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

Když se řekne Sinister 2, je to jako kdyby jste si koupili čínskou verzi Pilsner Urquel (pro méně zkušené: je to pívo), zkazíte si chuť a ještě k tomu máte v drž..., pardon, v ústech hroznou pachuť nekvalitního béčkového píva. U druhého Sinisteru jsem měl takovouto zahořklou pachuť v hlavě, kde se mi během sledování tohoto hororového paskvilu rojil pořádný tok bordelu negativních myšlenek a prožitků. ___ Režisérsky absolutně nezvládnutý počin. Ačkoliv mám Derricksona v oblibě, za tenhle scénář bych ho společně s panem režisérem Foyem nakopal do zadku! ___ Koncept psychopatických, zfanatizovaných mutantních děti, které si štáb zřejmě vypůjčil z Bohnic byl do oka bijící. Postupem času se pomalu bojíte průměrných výkonů rádoby herců více, než hororu samotného! Třešničkou na dortu byl odfláknutý střih, který místy připomínal vizuální efekty starých televizních filmů osmdesátých let. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Pepinec odpad!

všetky recenzie používateľa

Slabší než jednička, co je to prosím vás za hodnocení? To je jako říct o želvě, že je pomalejší než zebra. Tady jde o to, že Sinister dvojka nesnese vůbec žádné srovnání nejen s jedničkou, ale ani s filmem jako takovým. Tuhle mě Labyrint chtěl dojmout zombíky a teď tu máme horor s tajemným týpkem v masce na ksichtě. Já ten gejzír nápadů nestíhám, ještě aby tak do kina přišla romantická komedie o milostném trojúhelníku a já budu zralej na ručník... Kdyby prázdnota ještě neměla jméno, mohlo by se jí říkat Sinister 2. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (10)

  • Na tabuli v kancelárii profesora je nakreslený démon červenej tváre z filmu Insidious (2010). (Pat.Ko)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 34. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 27,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 53,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama