Reklama

Reklama

Gunman: Muž na odstrel

  • Česko Gunman: Muž na odstřel (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sean Penn hrá vyčerpaného bývalého žoldniera a zabijaka Jima Terriera, ktorý by svoju minulosť rád nechal za sebou. Jediné, po čom túži, je konečne sa usadiť so svojou dávnou láskou. Ale tajné služby sa svojich bývalých ovečiek tak ľahko nevzdávajú. Jim bude musieť očistiť svoje meno a postaviť sa organizácii, pre ktorú pracoval. Býval jej vykonávateľom, robil strašné veci a bol presvedčený, že pomáha svetu. Mýlil sa a jeho bývalí zamestnávatelia sa ho teraz snažia zabiť. V pätách mu je démonický Javier Bardem, ktorý už dvakrát presvedčil, že hrať zlosynov bez štipky svedomia naozaj vie (vo filme Táto krajina nie je pre starých bez emócií vraždil na počkanie, vo Skyfall podkúril samotnému Jamesovi Bondovi). Rozbieha sa dramatická hra na mačku a na myš, ktorá vedie Seana Penna cez pol sveta. Vie, že neutečie nikam. Jediný spôsob, ako sa zachrániť, je zabiť tých, ktorí ho chcú zabiť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (334)

choze 

všetky recenzie používateľa

Koukatelný špionský thriller jako ze staré školy, ale žádná pecka. Všechno - napětí, akce, politika, romantika, nečekaně luxusní herecké obsazení - tu jede na půl plynu. A ve finále si z toho budu pamatovat možná jen to, že když si přidřepnu k zámku, abych ho odemknul šperhákem a přitom mám v ruce zbraň, můžu ji sevřít mezi stehno a lýtko. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

THE GUNMAN je vysoko profesionálne nasnímaná zábava, pri ktorej sa vyjadrím asi takto. A to rovno najklišovitejšie. Vystrihnúť tak 20-25 minút, mohol by si snímok nárokovať pozíciu v prvej trojke najlepších akčných filmov minimálne prvého polroka. Pierre Morel je zdatný kukátor, akciu vie bezpochyby, ale čo tak odprostiť od zbytočných psychologizícií postáv a hodiť granát rovno doprostred davu? ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem přemejšlel, proč všichni kritici a páni recenzenti tento film po jeho uvedení, tak jednoznačně odjebali a asi jsem na to přišel. Je to daň za to bejt svůj. Jedni totiž asi čekali akční jízdu a druzí zase pro změnu ukecanej politickej thriller kde je akce minimum no a Gunman je něco mezi tím. Morel na to jde opravdu po svém. Nesnaží se nikomu zalíbit, nesnaží se bejt cool, snaží se bejt jenom poctivým oldchol kouskem, kdy politické pozadí a konspiraci na nejvyšších místech občas protne nějaká ta drsná akce (Rko potěšilo) body strhávám za to, že je tu spousta scén a dějových linií bez kterých bych se obešel a klidně bych film tak o 20 minut zkrátil. No a taky i když se asi nějaká invence nedala čekat, tak je fakt, že pointa filmu (proč se to hrdinovi děje) je opravdu snadno odhadnutelná, takže originalita nula, ale jinak je na zabití nudnýho večera tenhle film jak dělanej.60% ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"YOU THOUGHT YOU CAN HAVE PEACE BY BEING PEACEFUL?" ------------ Poctivý thriller, pomerne čerstvý, ale zo starej školy. Pozorného diváka odmení slušným príbehom a drobnými maličkosťami. Perfektný Sean Penn, občasné akčné scény a zaujímavé neokukané španielske prostredie. Veľká škoda, že Idris sa objavil až po viac než hodine a dokopy vystupoval maximálne 5 minút. Za 4* to nedám, pretože pravdepodobne si naň ráno po prebudení vôbec nespomeniem. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

El Jerko sice strávil nějaký čas v posilce a vždycky v sobě měl kus drsňáka, ale nic to nemění na tom, že je to pořád prcek s malinko skřetí vizáží a nevím, to člověk během sledování těžko potlačí. Jinak sice časově přetažený, ale slušný akčňák s lehkým politicko-humanitárním obalem snad ve snaze o přesah. Potěší Bardem a škoda, že víc prostoru neměl Elba - na scéně jen pár minut. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy Felix (Javier Bardem) leží na pohovce a hádá se s Terrierem (Sean Penn), má čistou dlaň, i když v předchozím záběru ji má celou od krve. (moznazitra)
  • Športové auto červenej farby, ktoré sa objaví vo filme, je Alfa Romeo Guilietta Sprint z roku 1962. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (viac)

Reklama

Reklama