Reklama

Reklama

Conan ničiteľ

  • Česko Ničitel Conan (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muži kráľovnej Taramis prepadnú Conana a jeho spoločníka, zlodeja Malaka. Keď je obrovský Conan premôže, ponúkne mu Taramis obchod. Sľúbi mu, že pomocou mágie oživí jeho mŕtvu priateľku Valeriu, pokiaľ ako ochranca odprevadí princeznú Jehnu na ceste za diamantmi vysadený roh, ktorý svojmu majiteľovi prepožičia výnimočnú moc. Conan netuší, že dievča má byť po návrate obetované a on zabitý. Onedlho sa na cestu vydáva malá skupinka odvážnych. Conan, Malak, princezná a kapitán kráľovninej stráže, obrovský Bombaata. Cestou sa k nim pripojí Conanov priateľ, kúzelník Akira, a černošská bojovníčka Zulu. Keď čarodejník Toth-Amon unesie princeznú do svojho hradu uprostred jazera, vydajú sa ostatní za ním a v zrkadlovej sieni vybojujú Ahrimanovo srdce, vzácny klenot, ktorý im pomôže získať roh. Akonáhle sa im to podarí, Bombaata spôsobí zával jaskyne a unesie Jehnu aj s rohom. Taramis chce dievča obetovať a oživiť krvilačného boha Dagotha, ktorý jej má slúžiť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (362)

havLord 

všetky recenzie používateľa

Scénář je přímočarý jako nějaká rovná čárka, herecké výkony se nedají považovat ani za herecké, ani za výkony, hudba hraje celou dobu totálně mimo (na čempak Pouledaris frčel?) a stříhalo se snad doma na koleni. Proč tedy dvě hvězdy... za prvý - už samotnej fakt, že v tom hraje Arnie je za jednu, toho cápka prostě žeru. Ovšem v porovnání s jeho ostatními hereckými výkony je to jeden z těch horších. Pomyslná druhá je za jednu z Arnoldových nejzábavnějších scén vůbec (kam se hrabe celý Junior). To když si Conan nakropí kedlubnu (Arnie totálně na mraky je mazel), nakloní se k němu princezna a ta říká: "Tebe, Conane, nic nebolí, že ano?" načež Conan odvětí s dokonale vykydlým výrazem: "Nic... Kromě bolesti.". EDIT: OST dvojky Conana je objektivně minimálně na úrovni hudby prvního dílu, ne-li lepší. ()

oLí 

všetky recenzie používateľa

Tak na jedníčku se to nechytá opravdu téměř v ničem - atmosféra, hudba i ten příběh je tu mnohem slabší. I tak je tohle pokračování mírně nadprůměrnou fantasy pohádkou. Jsem zvědavej, jaký chujoviny budeme sledovat v Nispelově verzi. Tohle mělo alespoň Arnieho, stále ucházející soundtrack a skvělé lokace. [5.5/10 srpen 2010] ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

Conana ničiteľa som ako malý s obľubou pozerával nespočet krát na VHS (raz dokonca 2x za sebou :-) a vôbec som netušil, že má nejaký prvý diel, ktorý sa ku mne dostal až o niekoľko rokov neskôr. Dá sa teda povedať, že mám tento film dosť napozeraný, na jeho zhliadnutie po rokoch som však dlho čakal. Nakoniec som však bol pomerne milo prekvapený. Scenár síce naozaj nie je nič moc, dej aj napriek Howardovmu námetu nespočet krát obomletý, avšak stopáž je vcelku príjemná a aj keď mohla byť kľudne aj kratšia, pretože film má aj niekoľko zbytočných pasáži (čarodejníkov hrad) vlastne vôbec nenudí, dokonca sa ho tvorcovia rozhodli okoreniť aj štipkou humoru. Jeho kvalita síce nie je bohviečo, prišiel mi dosť bezúčelný avšak naozaj som sa pobavil na scéne s opitým Conanom. Celkovo je Conan ničiteľ len akýmsi odtieňom svojho predchodcu, exteriéri sú síce výborné, avšak na samotnej výprave je vidieť pokus o ,,za málo peňazí veľa muziky". Lepšie sa mohli predviesť aj špeciálne efekty, príšery sú skôr na pobavenie (Dagotha hral 8. najvyšší človek André the Giant) aj slávny Poledourisov soundtrack poľavuje, obmiela staré pesničky i keď treba povedať, že hudba je tým najlepším z celého filmu. Aj keď má u mňa Barbar Conan iba 3* a považujem ho za omnoho lepší film než dvojku, aj tak sa mi zdá dať Ničiteľovi 2* nespravodlivé. Časom tak asi hodnotenia troška pomením. 2.7*. ()

Disk 

všetky recenzie používateľa

Kupodivu je Ničitel Conan mnohem zajímavější než původní Barbar Conan. Richard Fleischer se vydal cestou polopohádkového příběhu a určitě to funguje lépe než v prvním díle. Až na pár scénáristických infantilních lapsů (např. černošská hrdinka Zula se bojí myší) se jedná o skvělý fantasy příběh, kde se pořád něco děje, a nuda v žádném případě nehrozí. Všechno doplňuje opravdu NÁDHERNÁ hudba Basila Poledourise, která sem skvěle zapadá a nezřídka se stává další postavou filmu. Snímek navíc disponuje parádní kamerou a výpravou (kulisy jsou výborné a pro diváka mají dojem opravdovosti). Herecké výkony jsou určitě lepší než v jedničce a Arnold toho řekne mnohem více. Zkrátka a dobře: tohle vidět v dětství, umírám blahem. (Velká škoda, že pak vznikla dementní Rudá Sonja). ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Conan ničitel sice není tak monumentální, jako Barbar Conan, je to odlehčenější, fantastičtější, dospělácky pohádkovější a mnohem méně krvavé, ale to vůbec není na škodu. Je to stejně dobré jako Barbar, ba možná bych řekl, že se mě to baví o trochu více. Čaroděj v jezerním hradě a závěrečný Dagoth jsou parádní scény. Nemluvě již o nádherné zlé královně. ()

Galéria (124)

Zaujímavosti (31)

  • Grace Jones jako Zula bojovala pouze holí, ale i tak nechtěně odrovnala 2 kaskadéry tak, že skončili v nemocnici. [Zdroj: kniha Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh – Arnold Schwarzenegger, Peter Petre] (asdfasdf)
  • Vo filme Grace Jones (Zula) vystupuje v pomerne skromnom odeve. Na niektorých záberoch jasne vidieť jej prirodzenie, pod odevom totiž nemala počas nakrúcania žiadnu spodnú bielizeň. Paradoxom je, že filmári nijako tieto scény neupravovali a boli odvysielané, možno kvôli autenticite. (Piri)
  • Prívesok, ktorý nosí Conan (Arnold Schwarzenegger) počas tohto filmu, zahodil na konci predchádzajúceho dielu a vymenil ho za "hadie oko", ktoré nosila Valeria (Sandahl Bergman). (Lukoh)

Súvisiace novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (viac)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (viac)

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

28.10.2012

Arnold v nedávném interview naznačil možný návrat do role, která z něj udělala filmovou hvězdu. Tenkrát jsme tomu ještě nevěnovali pozornost. Zhruba po týdnu přináší studio Universal překvapivé… (viac)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (viac)

Reklama

Reklama