Reklama

Reklama

Conan ničiteľ

  • Česko Ničitel Conan (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muži kráľovnej Taramis prepadnú Conana a jeho spoločníka, zlodeja Malaka. Keď je obrovský Conan premôže, ponúkne mu Taramis obchod. Sľúbi mu, že pomocou mágie oživí jeho mŕtvu priateľku Valeriu, pokiaľ ako ochranca odprevadí princeznú Jehnu na ceste za diamantmi vysadený roh, ktorý svojmu majiteľovi prepožičia výnimočnú moc. Conan netuší, že dievča má byť po návrate obetované a on zabitý. Onedlho sa na cestu vydáva malá skupinka odvážnych. Conan, Malak, princezná a kapitán kráľovninej stráže, obrovský Bombaata. Cestou sa k nim pripojí Conanov priateľ, kúzelník Akira, a černošská bojovníčka Zulu. Keď čarodejník Toth-Amon unesie princeznú do svojho hradu uprostred jazera, vydajú sa ostatní za ním a v zrkadlovej sieni vybojujú Ahrimanovo srdce, vzácny klenot, ktorý im pomôže získať roh. Akonáhle sa im to podarí, Bombaata spôsobí zával jaskyne a unesie Jehnu aj s rohom. Taramis chce dievča obetovať a oživiť krvilačného boha Dagotha, ktorý jej má slúžiť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (362)

CheGuevara 

všetky recenzie používateľa

Richard Fleischer je tím nejsilnějším borcem, co znám. Přemohl samotného Conana, zašlapal ho do země a navíc mu vystavěl jeden z nejošklivějších pomníků, co mohl. Obdivuhodný výkon. Ten film má asi stejné kvality jako Howardovi (čti - autor předlohy) pohrobci, kteří svojí fantazií připomínají žáky mateřské školy. Čili mysl bujná, ale obsah nevalný. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Conana Ničiteľa si mali Schwarzenegger a skladateľ Poledouris odpustiť. Kým na jednotke pracovali esá Oliver Stone (scenár) a John Milius (réžia), na pokračovanie producent Dino De Laurentiis najal "nijakého" Richarda Fleischera (Amityville 3-D). Hoci na nás z úvodu dýchne bombastická atmosféra drsnej fantasy (odťaté hlavy), už onedlho sa to celé zvrtne v niečo, čo malo byť fantasy, ale nemalo to adekvátny rozpočet a tak zostarnuté efekty striedajú umelohmotné kulisy, nepresvedčivé akčné scény + bizarné herecké obsadenie (Grace Jones ako Zula, v komiksoch je to mimochodom muž). Je pekné, že dvojka je väčšou fantasy, ako realistický prvý diel. Mohlo by sa zdať, že je to prepadák, ale čísla neklamú: film pri rozpočte 18 miliónov na celom svete trhol 100, čo teda fakt nebolo na prvú polovicu 80. rokov zlé. Lenže všetci pochopili, že je to celé zle a nikomu sa do trojky nechcelo. Nakoniec vznikla aspoň "falošná" trojka a to (žalostná) Červená Sonja. Prekvapivo zasa vo Fleischerovej réžii. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Před druhým dílem si bohužel nenasitná produkce řekla, že by druhý Conan mohl vydělat více peněž než Barbar a tak se rozhodli zpřístupnit jej i dětem. Že se jednalo o šíleně špatné rozhodnutí asi netřeba dodávat. Nejen že na režisérské sesli se vynořil Richard Fleischer místo militantního maniaka Miliuse, ještě navíc ubyly i charismatické postavy a násilí. Skalní fanoušci tuhle změnu nerozdýchali a musím říct že i já mám dodnes co dělat abych tenhle "skvost" ve zdraví přežil. Arnold po tomhle bouchl do stolu a chtěl okamžitě rozvázat smlouvu s Dinem. Co se týče hudební složky, vlastně se zde jen opakují parádní motivy z jedničky. To nejhorší mělo ovšem teprve nastat se Sonjou. 45% ()

adamo_znk 

všetky recenzie používateľa

Pokračování geniálního Barbara Conana pojímá "problematiku" daleko pohádkověji, více béčkově a celý film je prostě méně kvalitní, než jeho předchůdce. Na druhou stranu musím ale pozitivně hodnotit skutečně nabitý děj, který ač je stupidní, tak nedovolí fanoušky žárnu nudit. Pokud ale nemáte rádi fantasy a nedej bože se vám nelíbil první díl, tak se na to proboha nedívejte ! ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Několikaminutový pohled na Arnoldovo napínající se zádové svalstvo při zvedání rádoby těžké brány, je dechberoucí. Je totiž stejně nepodstatný, jako řada dalších momentů tohohle pokračování, které hraje kvalitativní přetahovanou, zda je horší, než Rudá Sonja nebo nikoliv (oba jsou mimochodem od stejného režiséra). Producenti se snažili snížit rating, soustředili se na co největší přístupnost a to byla vyloženě chyba. Jednička byla slušně natočená a velkolepě vypadající fantasy, která měla výbornou výpravu a stejně výbornou hudební kompozici. Druhý díl je těžké sledovat, je naivní i laciný zároveň, absolutně mu chybí jakýkoliv autorský vklad. A při vytváření finálního netvora se muselo asi hodně chlastat. ()

Galéria (124)

Zaujímavosti (31)

  • Arnoldova, v tom čase ešte stále iba priateľka Mária Shiverová ho chodila často navštevovať a radi si vyšli na koňoch do hôr na piknik. (gogo76)
  • Vo filme Grace Jones (Zula) vystupuje v pomerne skromnom odeve. Na niektorých záberoch jasne vidieť jej prirodzenie, pod odevom totiž nemala počas nakrúcania žiadnu spodnú bielizeň. Paradoxom je, že filmári nijako tieto scény neupravovali a boli odvysielané, možno kvôli autenticite. (Piri)

Súvisiace novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (viac)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (viac)

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

28.10.2012

Arnold v nedávném interview naznačil možný návrat do role, která z něj udělala filmovou hvězdu. Tenkrát jsme tomu ještě nevěnovali pozornost. Zhruba po týdnu přináší studio Universal překvapivé… (viac)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (viac)

Reklama

Reklama