Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zem je ešte mladá a pod nadvládou démonov a ohňa. Mladý, udatný a krásny barbar Kull (Kevin Sorbo) sa zvláštnou hrou osudu stane kráľom veľkého národa krajiny Valusia po tom, ako zabije starého kráľa. Trón si však musí chrániť, a to najmä pred kráľovnou Akivashou (Tia Carrere), ktorá vstala z mŕtvych a ktorá povolala svojich démonov na vojnu proti Kullovi v snahe ovládnuť planétu... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (156)

BloodyVamp 

všetky recenzie používateľa

Ničím zajímavá a podprůměrná fantasy vyprávěnka, která je béčkem jak vyšitým. Od zmateného děje plného nelogičností, přes nezáživou režii, až po zcela průměrné herce (ale Sorbo v úloze Kulla je snesitelný). Jediné, co drží po celou dobu stopáže kvalitu, je epická, monumentální, a tematicky pestrá (místy metalová) hudba Joela Goldsmithe, který je odpovědný za hudbu ke Stargate seriálům. Musím takto nesouhlasit s mnohými komentáři, že se zvuk řízných elektrických kytar nehodí k tomuto béčku. Hodí, a jak náramně ! Kull však zůstává pouze slabším s béčkem s mizernými triky a s prvním Conanem srovnání nesnese. ()

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Hollywood sa vyžíva v odporných príšerách a múmiách. Zabudli, čo je pekné. Častokrát mi zostáva rozum stáť pred "naturalistickými" scénami vo filmoch určených pre deti, alebo mládež. Keby tam však niekto ukázal prsník, tak sú všetci pokrytci "pobúrení". Násilie by mi možno vadilo menej, keby som bol odchovaný na cartoonoch. Ja som však NAŠŤASTIE bol odchovaný na rozprávkach, kde sa o drakoch len rozprávalo a neukazovali sa. Ich autori, okrem toho, že ušetrili za efekty za každú cenu, ponechali divákovi priestor pre predstavivosť. Je však pohodlnejšie vychovať si slepo prijímajúce a nasávajúce bábky... Nesadla mi ani divná hudba pri bojových scénach. Bol som zvedavý na tento film, pretože kulisy hradu postavené na nádvorí ako aj zakotvená loď pod hradom boli sprievodnými javmi Devína ešte dlho po natáčaní. Jediným pozitívom filmu by bolo, keby z neho nejakú nezanedbateľnú časť peňazí dostal aj hrad Devín. Ale o tom silno pochybujem... Celkové zhrnutie: Napriek tomu, že som moc neočakával, bol som sklamaný. ()

Reklama

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Rocková fantasy, kde s každou bojovou scénou začne odrazu burácať hardrocková muzika :-) Prišlo mi to trochu trápne. Rovnako špeciálne efekty (veď v roku 1997 vznikol aj Titanic), ale budem tolerantná. Kull Dobyvateľ sa nehrá na nič viac, než jednoduchú akčnú fantastiku žánru meč a mágia. Potešila aj krásna Karina Lombard (na Tiu Carrere netrpím:-). ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Konečně jsem se dostal k tomuhle starému fantasy "skvostu" a musím říct, že kdybych ho minul, tak by se nic nestalo. Stupidní papundeklová blbost se dala trochu čekat, ale co je moc, to je moc. Sorbo se pachtí od ničeho k ničemu a vy si upřímně přejete, aby ho něco konečně zlikvidovalo a byl konec. 15% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

R.E. Howard síce napísal okrem Conana, či Solomona Kanea (a prekvapivo veľkého množstva hororov) aj Kulla, no aj tak film Kull zo všetkého najviac vyzerá ako nerealizovaný scenár ku Conanovi 3, ktorý bol ale taký zlý, že sa Arnold odmietol zúčastniť (hoc po Conanovi Ničiteľovi a Červenej Sonji by s amohlo zdať, ež si na kvalitu zas až tak nepotrpí) a tak sa to prepísalo a z Conana z Cimerie sa stal Kull z Atlantídy. V dobe vzniku to bol brutálne očakávaný (veľko)film. Najmä u nás, keďže sa nakrúcal na Slovensku. Ani diváci vo "zvyšku" sveta si však nechceli nechať ujsť novú fantasy z pera otca kultového barbara. Výsledok bol, žiaľ, katastrofálny; pri rozpočte 30 miliónov to v amerických kinách zarobilo tak žalostne málo, že u nás to šlo rovno na video. Pritom zo začiatku to vyzeralo skvele. Scenárista mal na konte Cronenbergovu Muchu (a Psycho 3, ehm). Napísal aj Dračie srdce, tiež natáčané na Slovensku. Zdalo sa, že parádnou náhradou za Arnolda sa stal Kevin Sorbo, čo dnes môže znieť smiešne a neuveriteľne, ale vtedy bol televízny Herkules neskutočnou hviezdou. Bol sympatický, mal výbornú kondičku, bol fotogenický a, prepáč Arnold, teoreticky vedel lepšie hrať. Dokonca ho na pľac Arnie prišiel pozrieť a psychicky podporiť. Pýtam sa: je náhoda, že vedľajšiu rolu dostal jeho kamoš Sven-Ole Thorsen? Producenti si boli istí úspechom a ešte pred premiérou hovorili, že si zmluvne Sorbu zaistili na plno sequelov. Chyba sa stala však už na začiatku. Film bol finančne podvyživený. Nedostal taký vysoký rozpočet, aký potreboval na kvalitne zhmotnenie presvedčivého rozprávkového sveta. Po vizuálnej stránke ide o podpriemerný TV film, v nemalom pripomínajúci práve Herkula. Zle a nepresvedčivo pôsobí béčkarský kasting. Čo o to, Kevin je akceptovateľný a fajn. Jeho kolegovia v čele s Tiou Carrere sú ale príšerní. K tomu lacný, nenápaditý scenár, otrasné akčné scény (už ten šialený spôsob, akým sa z Kulla stane kráľ), mizerné efekty a davové scény typické pre malé produkcie, v ktorých v umelohmotných kulisách huláka 17 čudne oblečených týpkov, ktorí sem-tam pozrú do kamery a režisér si to nevšimol alebo (to skôr) mu to bolo jedno, čo tiež o mnohom vypovedá. Vskutku lacná, biedna fantasy "vízia". Neviem, akej hlave pomazanej napadlo na réžiu tohto klenotu najať nudného tvorcu béčkarskej, dávno zabudnutej série s Russellom Wongom Stratený syn, ale myslím, že to oľutoval už po prvej klapke (John Nicolella rok po premiére zomrel). Áno, Sorbo snáď má určitý stupeň charizmy a kombinácia akčných scén s elektronickou hudbou je (v dobrom) vtipná, ale problém bol asi aj v tom, že diváci v tom čase nechápali, prečo majú platiť za vstupné do kina za niečo, čo mali zadarmo v televízii. Ono je to od samého začiatku fakt strašne zlé a žalostné; slovo priemer je až nepochopiteľne jemné. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (9)

  • Posledný kinofilm Pata Roacha. (m.a.t.o.)
  • Film sa natáčal hlavne na Slovensku: na hrade Devín boli pre film postavené kulisy, vodné scény sa natáčali na rieke Dunaj a interierové scény zasa v štúdiách na Kolibe. Taktiež sa natáčalo aj na Spišskom hrade a hrade Červený Kameň. (BathoryMan)
  • Počas nácviku bojových scén sa Kevin Sorbo porezal. Na jeho žiadosť boli skutočné meče nahradené replikami. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (viac)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (viac)

Reklama

Reklama