Reklama

Reklama

Tarot: Karty smrti

  • USA Tarot (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Keď partia priateľov poruší základné pravidlo veštenia z kariet a pri vykladaní budúcnosti použijú karty niekoho iného, nevedomky vypustia zlo prebývajúce v prekliatych tarotových kartách. Postupne sa ocitajú zoči-voči svojmu vyveštenému osudu a stávajú sa obeťami desivých výjavov z diabolských kariet. Podarí sa im túto hrozbu poraziť – alebo aspoň prežiť? (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (88)

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Typ "hororu" poslednych asi dvoch dekad, kedy, cca po Vreskote, potrebujete naplnit kvotu stupidnych pubertiakov, ktorych hraju aspon 27-rocne herecky a herci :). O atmosfere nemoze byt ani reci. Cely cas som s dufal v cim skorsie zhmotnenie sa niektorej z karticiek, aby umlcala tu-ktoru otravnu postavu. Lakacky su nalinkovane, uplne predvidatelne a stavane na pazvukoch a milionkrat opakovanych postupoch. Zmeny nalad a spravania sa "deciek/dospelych" bolo nieco neskutocne. Zabavia sa azda len nastrocni. Aj to v skupinkach, s popkornom a nervoznym chichunanim, pretoze by sa inak bali aj pri tomto paskvile. Strata casu..vyhnut sa oblukom. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

TaHnoj, teda Tarot! Sľubný začiatok, skvelý dizajn ústredných bubákov (no dohromady tak v piatich minútach filmu), ale s každou pribúdajúcou minútou to klesá do tak podpriemerných vôd, až som to v závere už ledva usledoval. Ten najtuctovejší hollywoodsky horor s dementným scenárom, kde sa nikto nesnažil, lebo veď teenegari by na ďalší PG-13 horor mohli do kina prísť aj tak. Takže to vo výsledku vyzerá tak, že kamoši začnú umierať, o desať minút si povedia, že za to môžu tarotové karty, lebo veď hej, to dáva hneď najväčší zmysel, vygooglia si, že čírou náhodou pár minút autom od nich býva babka, ktorej o polnoci zaklopú na dvere, tá im pri čaji a v pár flashbackoch vyrozpráva trápnu ducharskú story o tarotových kartách a poumierajú ďalej, až to celé nejako skončí. Ja som bol skutočne na začiatku aj pomerne zvedavý, ale na konci už nepomohlo ani odložiť mozog do vedľajšej izby, taká sa z toho stala tuposť. CELKOVO: 3/10 ()

Reklama

PavelVanekArt 

všetky recenzie používateľa

Toto bylo takové miloučké a hloupoučké, jak kdyby to natočili před deseti lety, kdy nebylo ani žbla nic dobrého. Bavilo mě to tak, že jsem se napůl díval na jinej film na druhé platformě. Jen řadový hloupý horor, nalinkované vraždění, neoriginální námět (od začátku víme kdo jak umře) a celkově není moc o co stát. Lekačky a pičoviny, pro plebs ideální. 2* a.k.a 30% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Akoby niekto hodil Nezvratný osud do umelej inteligencie a zadal príkaz: vymysli niečo na podobný spôsob, ale hlavne lacno! Len tá inteligencia nebola inteligentná a s najpoužívanejším hororovým klišé typu „skupina mladých priateľov" si neporadila veľmi zdarne. Inak je tiež veľmi zvláštne, že v poslednom čase je vždy takáto skupinka mladých priateľov tak krásne diverzná. Náhodičky. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Vyvražďovačky já sice tuze rád, ale tahle mi nesedla. Může za to nesympatická grupa degenerátů v čele s tlusťochem v kulichu a dvěma lesbami, přemíra digitálního vizuálna a hodně přitroublá závěrečná scéna. Zápletka s tarotovými kartami, horoskopy a dávnou maďarskou černomagickou kletbou je myslím v rámci žánru vcelku originální, ale žádný hluboký hermetismus a vhled do tarotu v ní samozřejmě nehledejte (anglické popisky tarotových karet mluví snad za všechno). ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (4)

  • Názov filmu sa objaví až v 17. minúte. (EvilMatus)
  • Scenár je založený na románe z roku 1992 "Horrorscope", ktorý napísal Nicholas Adams. "Horrorscope" bol aj pôvodný názov filmu, až neskôr v produkcii sa zmenil na Tarot. (Arsenal83)
  • Balíček tarotových kariet použitý vo filme bol špeciálne vytvorený pre tento účel. (Arsenal83)

Reklama

Reklama