Reklama

Reklama

Joan z Arkádie

(seriál)
  • Česko Joan z Arkádie (viac)
USA, (2003–2005), 33 h 33 min (Minutáž: 42–46 min)

Tvorcovia:

Barbara Hall

Hrajú:

Joe Mantegna, Mary Steenburgen, Amber Tamblyn, Jason Ritter, Michael Welch, Becky Wahlstrom, Chris Marquette, Aaron Himelstein, Annie Potts, Kris Lemche (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(45)

Obsahy(1)

Seriál zachytáva životné osudy Joan Girardiovej, jej rodiny a priateľov. Joan ale nie je až taký obyčajný teenager....Boh si Joan vybral, stretáva sa s ňou v "prestrojení" za obyčajných ľudí, akých má človek možnosť vidieť každodenne na ulici...Dáva jej rôzne rady a úlohy, avšak pomôže to Joan k lepšiemu životu, alebo vlastne niekedy ani nie ??? (lilina133)

(viac)

Recenzie (30)

rador 

všetky recenzie používateľa

Seriál plný morálnych ponaučení, podaných celkom zaujímavou formou. Zaujímavosti: Arkádia je fiktívne mesto zasadené niekde v štáte Maryland *** Scény prvej série z predajne kníh boli natočené v Los Angeles. *** Friedmanovo krstné meno nebolo nikdy uvdené. *** Nehoda po ktorej ochrnul Kevin Girardi sa stala 9. Novembra. *** Luke Girardi oslavuje narodeniny 19.. novembra. *** Will Girardi získal 40. miesto v rebríčku "50 Greatest TV Dads of All Time" *** Will Girardi vždy pije zo šálky, na ktorej je fotka Joan, Luka, Kevina. *** V pôvodnom scenáry sa rodina Girardirových volala Delaneyová *** Stvoriteľka Joan z Arkádie - Barbara Hall - napísala pre seriál desatoro, ktoré nazvala : 10 prikázaní Joan z Arkádie, ktoré napríklad obsahovali : Zlo a dobro neexistuje, Boh nemôže presadzovať učité náboženstvo, Boh nemôže priamo zasahovať... ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

8 / 10 Štyri hviezdičky za tie príjemné popoludňajšie posedenia, plus silný nábeh na plný počet po prípadnom dôkladnejšom popozeraní a popočúvaní. Joan z Arkádie je jednoducho veľmi fajn seriál... a tu by som mohol aj skončiť, no keďže viem, že na ČSFD sú zaregistrovaní samí hnidopidi, ešte to trochu rozvediem: hm, áno, dievča, ktoré si tyká s Bohom a voľne tak parafrázuje známu historickú postavu, znie ako riadne predžuvaný námet na seriál, jeden z tých, ktoré odpočívajú vo veľkej hollywoodskej kartotéke a čakajú na svojich pätnásť minút slávy, ale ono to skutočne nie je až také zlé a vôbec to nevyzerá ako z prsta na nohe vycucaný žvást. Pán Najvyšší nestojí za svojou deus ex mašinou a neťahá hore-dole za páky, skôr komentuje a slúži ako boxovacie vrece, na ktorom si sympatická Amber Tambyn (neviď. fotku z ČSFD) vylieva svoju zlosť a zmätenie; samozrejme, ani ostatné postavičky neobišli nasucho a vedia zas pekne kresliť a citujú Shakespeara a sú jednoducho veľmi šikovné a cool, ale hej!, sledujeme seriál, nie sociálny dokument či trinástu komnatu. Navyše, vzťahy medzi nimi vyznievajú veľmi prirodzene a nenútene, možno až príliš, a keď aj nie, zachráni to nejaké to ponaučenie či pekná pesnička. Faktom však zostáva, že celý ten ansámbel kope za správny tím a tak im ich malé víťazstvá nezávidíme, ale prajeme, a ich prehry nás neraz silno dojmú (áno, áno, sem-tam sa von tlačila aj slzička, holt mám clivé obdobie). Ako som už povedal, je to jednoducho fajn seriál, pekne natočený, pekne zahraný a dobre myslený. Nestačí? Mne teda áno. ()

Reklama

natalie15 

všetky recenzie používateľa

Zasa seriál s dobrým nápadom. Smola je, že to mohli spracovať o niečo lepšie a trošku skrátiť, to by tomu prospelo. Ale tak... Joan je veľmi milý seriál, na ktorý sa dá pozrieť. Nie je to nič pri čom by sa človeku zastavilo srdce a vôbec nie niečo, čo by bolo nejak zložité, ale účel to splní - pobaví a atmosféru to skrz - naskrz má. Navyše, som veriaca, čiže... :-) Tento seriál mám rada. Po dlhšom čase mením hodnotenie na 75%. ()

Kritik. 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem ohodnotiť niečo, čo nebolo dokončené! A je mi jedno, že dôvodom predčasného ukončenia natáčania je údajne neúspech u divákov. Nerozumiem, prečo sa (nielen v Amerike) točia seriály takýmto spôsobom: Natočí sa pilotný diel, následne sa zistí či majú o daný žáner a typ seriálu diváci záujem. Ak nie, viac sa už nenatáča. (Prípadne sa natočí jedna séria, potom MOŽNO ďalšia séria, potom MOŽNO ďalšia séria...) Chápem, že ide o biznis, ale čo je veľa, to je veľa. Najhoršie pre kinematografiu dnešnej doby je, že sa scenár píše dodatočne. Amazonka, Crusoe, Terra Nova, Joan z Arkádie, 100 Questions, Rodinka úžasných...všetko predčasne ukončené! Čo tak napísať scenár (CELÝ!) a potom natáčať? Z tohto dôvodu ma takmer nikdy nesklamú životopisné filmy a filmy natáčané podľa už existujúcej predlohy (väčšinou ide o staršie a overené literárne diela). Za to, čo stihlo byť natočené, dávam plných 5 hviezd. ()

Hrus 

všetky recenzie používateľa

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Seriál mě hodně zaujal, místy je sice přehnaně sentimentální, ale i to se mě nějak líbilo. Bohužel nedovedu nějak zvlášť říct proč, není tu nic extra (i když základní premisa teenage girl mluvící s bohem je rozhodně zajímavá). Ale prostě dobře se na to dívá. Je to takové moje "Guilty plaesure". Po shlédnutí druhé série opravuji na tři hvězdičky pro mírnou repetitivnost a kolísání kvality jednotlivých epizod. Nicméně škoda, že se netočila třetí série, protože poslední díl druhé série rozhodně připravoval půdu pro zajímavé náměty, větší dějovou akci a taky pro herce Wentworthe Millera z Prison Breaku.*** hlavní role: Amber Tamblyn (Joan Girardi), Joe Mantegna (Will Girardi), Mary Steenburgen (Helen Girardi), Michael Welch (Luke Girardi), Jason Ritter (Kevin Girardi), Becky Wahlstrom (Grace Polk), Chris Marquette (Adam Rove) *** nejoblíbenější postava: Kevin ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (9)

  • Friedmanovo krstné meno nebolo nikdy uvedené. (rador)
  • Stvoriteľka Joan z Arkádie - Barbara Hall - napísala pre seriál desatoro "10 prikázaní Joan z Arkádie", ktoré napríklad obsahovali: Zlo a dobro neexistuje, Boh nemôže presadzovať určité náboženstvo, Boh nemôže priamo zasahovať... (rador)
  • Will Girardi vždy pije zo šálky, na ktorej je fotka Joan, Luka, Kevina. (rador)

Reklama

Reklama