Reklama

Reklama

Dobrou noc, mami

  • USA Goodnight Mommy
Trailer

Dvojčata přijíždí do venkovského domu své matky. Tvrdí jim, že absolvovala plastickou operaci obličeje, a její tvář je proto zahalená v obvazech. Čím podivnější a nevyzpytatelnější je její chování, tím víc se chlapců zmocňuje děsivá obava, že žena skrytá pod obvazy vůbec není jejich matka. (Prime Video)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (44)

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Za jiných okolností bych klidně přidal i čtvrtou hvězdičku, jenže jsem měl s touto záležitostí jistý problém. Po většinu stopáže jsem se tak trochu nudil. Když došlo na dialogy, bylo všechno v pořádku a oba bráchové měli ideální vzhled pro budování tísnivé atmosféry, ale doba mezi rozhovory nebo jakoukoli vzájemnou interakcí postav byla tak nějak nevyužitá. Pozor! V dalším textu by se mohl vyskytnout možný spoiler. I přes mé připomínky musím uznat, že se tvůrcům dařilo pracovat s atmosférou, uměli vybudovat i určité napětí a dokonale mě zmátli, pokud šlo o finální rozuzlení. Většinou dokážu předem odhadnout, jak se asi ten který příběh vyvine, ale v tomto případě jsem byl úplně mimo. Jak jsem napsal na začátku, nebýt těch hluchých míst, přihodil bych čtvrtý kousek. Naomi Watts (pokud to byla ona, protože si nejsem jistý barvou jejích očí) zahrála přesvědčivě, a jak nemusím (alespoň většinou) dětské herce, tak tady to podle mě vystřihla dvojčata parádně. / Poučení: Pozor! Stará stodola opravdu dobře hoří. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Originál jsem neviděl  a ani teda nechci jelikož už tohle byla nuda. 2 kluci jdou na návštěvu k matce ta je zafačovaná a oni si pak myslí, že to není ona  tak ji unesou a chtějí zabít. Ona jednomu pak řekne, že to je ona jen neměla kontaktní čočky tak ji pustí a ona mu řekne, že měl bratra , kterého zastřelil a on pak zabije i ji a na konci si představuje, že žijou.  3/4 filmu je v pohodě pointa je , ale divná vícekrát to vidět nechci jelikož není o co stát. Ty hororové scény nedávají ani smysl pokud byla totiž dříve mrtvá nemohl s ní mluvit to samé ti policajti a nebo nás režisér tahá za fusekle. 40 procent ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Vybrať parádny zahraničný horor a spraviť z toho nezáživný remake, to je taká americká klasika. Aspoň že obsadili výbornú Naomi, ktorá zachránila, čo mohla. Keby sa to aspoň snažilo ísť svojou vlastnou cestou a niečím prekvapiť. Prvá polovica ma ešte celkom bavila, a keď matke chvíľami prepínalo a začala svojho nezbedného synátora trýzniť ľadovou vodou, aby sa trochu zobudil, tak som si povedal, ejha, domáce násilie, možno to bude drsné a v konečnom dôsledku dobré. Lenže čím viac sa film chýlil ku koncu, tým viac strácal dych, a kto videl originálnu verziu a čaká, že dôjde aj na nejaké mučenie, bude sklamaný. Koncovka samozrejme úplne očakávaná a excelentne nezaujímavá. Rakúska verzia pracovala s atmosférou a psychológiou postáv brilantne, dostavila sa aj nejaká mierna brutalitka a film sa dokázal vryť do pamäte. Americká verzia je iba taký slabý odvar. Decká sa síce snažili, ale keď sa tvorcovia nezmôžu na nič poriadne, nemá to zmysel. Nie je to zlý film (oproti remaku Martyrs opus magnum), ale hlbší zmysel v ňom budeme hľadať márne. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Človek by mal vidieť najprv túto verziu, aby nebol sklamaný po videní originálu. Oproti nemu je len trocha lepšia matka Naomi Watts, inak ale bez poznania pointy je to dobre vystupňované a zámer nechať diváka sústrediť sa na iné veci než by mal myslím vyšiel veľmi dobre. Škoda obrúsených hororových prvkov, ktoré si človek ale všimne až po odsledovaní verzie z východnej marky. Film však vie prekvapiť. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Rakúsky originál z roku 2014 som si už vobec nepamätal a tak sa dá povedať, že som išiel trocha do neznáma. A aj keď som si ho nepamätal, tu na čsfd som mu dal 4* a tak si myslím, že ma baviť musel. Ale čo nie je celkom tento prípad. Všetko sa mi zdalo také známe či to bola veľká podobnosť s príbehom dvoch sestier alebo iných podobne ladených filmov a to vobec nenarážam na originál. Takže je tu veľmi veľká klišéovitosť a hlavne fádnosť a nuda. Myslel som si, že film ako pôjde do finále, aspoň troška pritvrdí a nič. Je tu asi jedna solídnejšia scéna, ale inak len vata. Herecky to bolo dobre zvládnuté a to najmä detské hviezdičky sa s tým popasovali zo cťou. Film vyložene nenasral, ale zas ani nepotešil, tak len za slabé 3*. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (4)

  • Los Angeles Times pochválil výkon Naomi Watts, ale dodal, že film „sťahuje príliš veľa z násilia a mučenia, ktoré z originálu urobili tak vznešené martýrium“.  (Arsenal83)

Reklama

Reklama