Reklama

Reklama

Kovboj Emmett je v spánku prepadnutý tromi mužmi. Ubráni sa a všetkých útočníkov zastrelí, netuší však, kto a prečo ho chcel zabiť. Vydáva sa do mesta Silverado a cestou v púšti nájde vysileného Padena, ktorého olúpili a nechali zomrieť. V ďalšej ceste pokračujú spolu. Keď sa zastavia v malom mestečku, Paden spozná jedného z mužov, ktorí ho olúpili a zastrelí ho. V cele sa zoznámi s Emmettovym bratom, ktorý tam čaká na trest smrti... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Skrz naskrz prohnilé město, čtyři hrdinové každým coulem, a spousta olova k vyprázdnění ze všech myslitelných druhů koltů a pušek. Před tím, než každý z (nejen) ústředního kvarteta hereckých ostrostřelců natočil filmové klasiky a vyrostl v nefalšovanou hollywoodskou star, dostal možnost zahrát si v Silveradu - což jsem absolutně netušil. A je to radost pohledět! Tak třeba Kevin Costner už ze sebe nikdy potom takovýho pitomečka na plátně nedělal, pokud si teda pamatuju 🙃. Hodně dobrý westernový dobrodrůžo (Netflix)! ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Hodinové skládání party hrdinů na cestě do zapadlého městečka je trochu slabé, ale v Silveradu samotném v druhé půlce už je film dost fajn. Western, který se snaží být hlavně jednoduše zábavným a celkem se mu to i daří - ale není ani ničím nezapomenutelným. A hodně mu chybí zajímavější záporáci s nějakou smysluplnou motivací. 7/10 ()

Reklama

sud 

všetky recenzie používateľa

Opravdu nepochopím, proč tento film se stal v době natočení propadákem. Vždyť je to skvělý western plný přestřelek, napětí a tvrdých mužů. Z dobrého hereckého obsazení bych vyzdvihl hlavně Kevina Costnera jako mírně střeleného kovboje Jakea, Briana Dennehyho jako zlotřilého šerifa Cobba a Scotta Glenna jako Emetha. A ještě abych nezapomněl, také Dannyho Glovera. No řekněte, viděli jste v jiném westernu černocha, který střílí ze dvou henryovek? ()

jondoe 

všetky recenzie používateľa

Presny dokaz toho, ze v niektorym filmom nepomoze ani exceletne hviezdne obsadenie. Mam rad westerny a Silverado ma celkom dobry pribeh aj dobre postavy a celkom dost akcie. Silveradu vsak chyba isty westernovsky naboj a je tu strasne malo silnych scen. Ale milovnikov zanru isto potesi ale asi moc nenadchne. Jedna sa o uplne priemerny western. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Len bohužiaľ priemerný western, ktorý zachraňuje predovšetkým charizmatický Kevin Kline. Naopak Kevin Costner si tu veľmi neškrtne a práve kvôli nemu som si chcel snímku pozrieť. Danny Glover hrá čierneho kovboja, čo som jakživ nevidel a nepočul, preto by som zacitoval scénu s Django Unachined - "That's a nigger on a horse"? Scott Glenn nebola dobrá voľba, neviem mu nikde prísť na chuť. Podľa môjho úsudku to nie je najlepší herec. Ako western je to obstojné hlavne vďaka fajn prostrediu, obzvlášť saloon vyzerá fajn. Kulisy majú teda pochvalu. Inak tu nemáme žiadnu výraznú ženskú postavu, iba jednu mužatku Lindu Hunt. Jeff Goldblum si tiež veľa nezahral, ale bola to príjemná zmena vidieť ho vo westerne. Priemer. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (6)

  • Režisér Lawrence Kasdan obsadil do menších rolí i svou ženu a dvě děti. (D3VIL)
  • Natočeno za 96 dní. (D3VIL)

Reklama

Reklama