Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Krátkometrážny
  • Komédia
  • Krimi

Zaujímavosti k filmom (9 912)

Miral

Miral (2010)

Film, ktorý sa hrá v kine, je Hnus (1965).

Hnus

Hnus (1965)

Počas natáčania vzplanulo napätie medzi Polanskim a niektorými hercami, hlavne Yvonne Furneaux, na ktorú bol Polanski veľmi tvrdý. Keď sa producent Michael Klinger dopytoval, prečo je k nej taký, Polanski mu povedal: "Viem, že je to milé dievča. Je až príliš milá. Má však hrať na mrchu. Každý deň z nej musím preto urobiť mrchu."

Hnus

Hnus (1965)

Roman Polanski povedal, že dnes by film natočil už inak a že táto verzia je len takým "umeleckým prdením". 

Hnus

Hnus (1965)

Po neúspešnom ponúknutí filmu spoločnostiam Paramount Pictures a British Lion Films, režisér Roman Polanski a producent Gene Gutowski, nakoniec dostali financie od Compton Pictures, malej distribučnej spoločnosti, ktorá bola známa predovšetkým distribúciou softcore pornografických filmov.

Hnus

Hnus (1965)

Roman Polanski vo svojej autobiografii priznal, že so spoluscenáristom Gérardom Brachom film vymysleli preto, aby mal komerčný úspech, ktorý im potom pomôže financovať výrobu Slepej uličky (1966), pre nich oveľa osobnejšieho projektu.

Hnus

Hnus (1965)

Keď Roman Polanski robil casting, uviedol, že herečkou, ktorú požaduje do hlavnej roly, musí byť „anjel s mierne pošpinenou svätožiarou“. Potom si vybral Catherine Deneuve.

Hnus

Hnus (1965)

Film mal byť natočený so skromným rozpočtom 65 000 libier, ale čiastočne kvôli Polanského perfekcionistickým tendenciám, sa zvýšil na 95 000 libier. Na tento perfekcionizmus spomínal aj Michael Klinger, ktorý spomínal, že len jednoduchý záber na ruku Catherine Deneuve sa natáčal 27 krát.

Hnus

Hnus (1965)

Podľa Polanského bol scenár inšpirovaný ženou, s ktorou boli on a Gérard Brach spoločnými známymi a o ktorej sa Polanski neskôr dozvedel, že trpí schizofréniou.

Hnus

Hnus (1965)

Natáčanie bolo pre Polanského náročné, pretože nepoznal londýnske miesta natáčania a on, ako aj Catherine Deneuve, nehovorili plynule anglicky.

Hnus

Hnus (1965)

Film bol natáčaný v Londýne - exteriéry v South Kensington a interiéry v Twickenham Studios. Dôvodom bol aj fakt, že Roman Polanski sa práve nedávno presťahoval z rodného Poľska do Spojeného kráľovstva.

Veronika

Veronika (2024) (seriál)

Titulná herečka Alexandra Rapaport bola k projektu pritiahnutá už 5 rokov pred nakrúcaním, pretože sa dostala k scenáru hneď po dopísaní a popísala ho ako "skvelý scenár s vlastným tónom".

Veronika

Veronika (2024) (seriál)

Natáčanie prebiehalo v mestách Dannemora, Gimo, Österbybruk a Gysinge (Švédsko).

Vrah naoko

Vrah naoko (2023)

Na rozdiel od filmu skutočný Gary Johnson (Glen Powell) nikdy nikoho nezabil.

Vrah naoko

Vrah naoko (2023)

Rozvinutie vzťahu medzi Garym (Glen Powell) a Madison (Adria Arjona) je zrejme len fikciou. Podľa Hollandsworthovho článku, na základe ktorého vznikol scenár, neexistuje žiadny dôkaz, že by Johnson chodil s jedným zo svojich potenciálnych „klientov“. Podrobne ale opisuje prípady, v ktorých ženy považovali Johnsona za zvodného a pokúšali sa s ním mať sex.

Reklama