Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wednesday narazí na tajnou společnost. V Jerichu během Dne dobročinnosti se ve Světě poutníků pokusí zjistit něco o minulosti tohoto místa a přijít na to, co se tenkrát stalo. (HanzoBureshi)

Recenzie (37)

Tom10000 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

3.díl. Wednesday snadno uteče svým zajatcům, kteří ji unesli. Zjistí, že jimi jsou pouze Bjanca a její pomocnice. Když vyhlásí ředitelka dobrovolnický výlet do blízkého městečka, rozhodne se naše hrdinka poodhalit pravdu o jeho zakladateli, možném budoucím sokovi, o němž našla zmínku v Rowenově knize. Jenomže ten už tři sta let nežije. V nové svatyni, kam vedou první stopy, nenajde nic. Musí tedy zajít do té původní. Zde spatří vidinu. Její předchůdkyně, vypadající stejně jako ona, v době, kdy se osada rodila, skončila zavřená mezi dalšími bezbožnými čarodějnicemi. Proč by ředitelka školy Nikdyvíc tajila společně se starostou města ponurou minulost města? Navíc, zvíře, s nímž se opět setká, žije v přítomnosti. Kdyby jím byl právě zakladatel města, což není možné... Wednesday má plnou hlavu starostí. Její nejlepší kamarádka má mít rande, setkala se s divným bezdomovcem, který brzy poté umírá, a navíc dělá starosti ředitelce. Jak to už u ní ale bývá, nezastaví se. Navíc, když někomu škodí, dost si to užívá... 95 - 100 procent. ()

molcan2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Seriál konečne prestáva ťahať za nitky a začína nám predkladať to, čo sľúbil v premisách a nastavení. Všetci dávajú do toho, čo im je dané, všetko a to nakoniec zabezpečuje zábavnú epizódu, ktorá nastavuje viacero vlákien naraz. Napriek tomu sú dialógy ponižujúce a zdá sa, že ich písal 40-ročný tínedžer. Normy sa používajú v univerze s rovnou tvárou, jedným hundrošom a manšaftom. Soundtrack začína byť v tomto momente otravný, keďže hudba dusí dialógy a človek znesie len toľko sláčikových coverov. Seriál, rovnako ako postavy, nosí svoje zámery na rukáve, ale nakoniec ho zachraňuje technické prevedenie. ()

Reklama

vydumnica 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je streda, tak som si povedala, že si pozriem ďalšiu epizódu Wednesday :-) getting better and better :-) Pilgrim World ma bavil, až som dostala chuť na fudge :-) veľmi dobrá je aj hudba a fakt zaujímavé prostredie, Nevermore Academy je vlastne zámok a univerzita v Rumunsku, Jericho town bolo made in studios. To Rumunsko ma celkom prekvapilo. Emma Myers tiež super. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vypadá to, že se mé mírné obavy začínají měnit v realitu, a i když si to vůbec nepřeji, zdá se, že Wednesday opravdu nebude výjimečným seriálem, protože až na ty drobné zvláštnosti mezi osazenstvem Nevermore, nejde vlastně o nic jiného než o nesčetněkrát omletou záležitost z americké střední. Musím ale Netflix pochválit za to, jak mě dnes dokázal rozesmát. Ta woke klika jde opravdu ad absurdum; navléknout černochy do kostýmů anglických puritánů to už byl fakt velebizár a já jsem se chechtal tak, až jsem si musel utírat slzy. Svět je plný nebezpečných hlupáků, ale jsou to paradoxně právě oni, kdo mě v dnešní době dokáže skutečně pobavit. Třetí epizoda měla své světlé momenty, zároveň jsem si ale uvědomil, že to byla občas celkem nuda. / Poučení: Neváhej a foť. 3*- ()

drackula 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Táto epizóda ma mimoriadne bavila. Skvelý sarkastický humor, zaujímavý náhľad do minulosti a najmä záverečná rekapitulácia, v ktorej sa ukázala komplexnosť niektorých charakterov. Nemám síce rád zápletky o 500 rokov starých predkoch, ale pri Addamsovcoch mi to akosi nevadí. 90% Netflix ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (7)

  • Hudba na violoncello, která hraje na konci epizody, je „Nothing Else Matters“ od Apocalypticy. Při odhalení sochy pak hraje skladbu „Allegro Non Molto“ od Antonia Vivaldiho. (HanzoBureshi)
  • Keď je Wednesday v kaviarni, zazvoní na zvonček, aby upútala Tylerovu pozornosť. Keď príde, povie: "Zvonili ste?", čo je bežná veta, ktorú Lurch povedal v predchádzajúcich filmoch a seriáloch Addamsovej rodiny. (molcan2)
  • Dôkazom toho, že tento seriál bol natočený v Rumunsku, je scéna, v ktorej sa rozprestierajú pouličné transparenty, v ktorej vidíme mužovu pravú ruku. Táto ruka má na prstenníku snubný prsteň. V Rumunsku sa prsteň nosí na prstenníku pravej ruky až do svadobného dňa a potom sa presunie na prstenník ľavej ruky. (molcan2)

Reklama

Reklama