Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (52)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Bola som na stáži u policajného fotografa. Len tak niečo ma nerozhádže.“ Keď v 90. rokoch vznikli obe Addamsove rodiny, hovorilo sa, že vyzerajú ako od Burtona. Nuž a o pár (desiatok) rokov sa na spin-offe Wednesday podieľal produkčne a režijne... Tim Burton. Scenáre nie sú strašné, ale majú ďaleko i k zázraku. V okolí nezaujímavej školy á la Harry Potter plnej nezaujímavých študentov (samozrejme s výnimkou neskonale optimistickej Enid) sa odohrá séria nezaujímavých beštiálnych vrážd. Je to rodinný seriál, takže v skutočnosti nie sú beštiálne, ale o to nejde. Ide o to, že sa odštartuje vyšetrovanie plné falošných stôp a slepých uličiek a každý je podozrivý. Taký ten typ hry, na ktorý som vo veku po štyridsiatke predsa len už trochu starý a nebaví ma. Hlavne dávno viem, že v podobných látkach zvykne bývať najmenej podozrivý vrahom a najviac podozrivý nevinný. Ale! Jenna Ortega. Kvôli tomu, čo tu predvádza, vo svete recenzií vznikla okrídlená veta „ukradla si pre seba celý seriál“. Zaznamenal som ju už v pár filmoch predtým, ale ako herečka dozrela práve tu a teším sa na to, čo predvedie v nasledujúcich desaťročiach. Najintenzívnejšia je v momentoch, v ktorých vystupuje zo svoje komfortnej zóny („triatlon“, hra na balkóne, tanec á la Tarantino). Luiz Guzmán a Catherine Zeta-Jones (!) sú neskutočne nádherný pár zlých snov, ale žiaľ nielen oni, ale aj zvyšok rodiny má alarmujúco malý priestor, čo je obrovská škoda, dokonca to čiastočne vnímam ako podraz, hoc chápem, že seriál sa volá Wednesday a nie Addamsova rodina. Jenna Ortega každopádne svojou presvedčivo temnou charizmou ťahá dopredu i priemernejšie diely. Našťastie, ani slabšie nie sú vyložené zlé, len skrátka nudné a predvídateľné. Christina Ricci ma sklamala, rovnako tak finále a málo lúskania prstami a na môj vkus značne trápne otvorené zadné vrátka pre sequel; určite by som si radšej pozrel Wednesday na prázdninách u rodičov, než ďalší školský rok, kde sa dozvieme, že všetko, čo sa stalo v prvej sérii, bolo dopredu detaile naplánované akýmsi arcilotrom zla. To ma už teraz nebaví. Logika si pre zmenu vzala dovolenku úplne. Vec bola napadnutá údajne odzadu, takže nevidela útočníka, pritom zranená je zjavne spredu A keď už som spomenul Pottera: ako v Ohnivej čaši, aj tu ma zarazila prítomnosť súťaže, pri ktorej deti môžu regulárne prísť krvavým spôsobom o život a nikomu to prekvapivo nepripadá divné. Wednesday a Vec sú každopádne jednou z najlepších buddy dvojok roka, ale tých mínusov je skrátka priveľa na to, aby som dal úprimné 4*. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Wednesday: "Takže ťa viedla latentná rytierskosť, nástroj patriarchátu, aby si si vynútil moju nehynúcu vďačnosť?" Wednesday je výborná, postava skvelo obsadená, rovnako hodnotím aj obsadenie vedľajších postáv. Jediná z postav, ktorá mi nesadla (pravdupovediac, bola až odporná – Goméz. Kto toto vymyslel? Asi Tim, kto iný. Pre mňa je Goméz predstaviteľom galantnosti a elegancie, aj keď na úrovni tej podivnosti, na ktorej boli predošlí Addamsovci pevne položení.) Je to trochu iný žáner Addamsovcov, skôr v štýle Harryho Pottera. Chýba moment humoru, ktorý netreba vysvetľovať, lebo spočíva v skečoch, kamere a práci kostymérov a maskérov. Ale kladne hodnotím množstvo prvkov, ktoré sa viazali na predošlé filmy o Addamovcoch a bola som na seba celkom pyšná, koľko z nich som dokázala sama objaviť. Záverečné konštatovanie: áno, je to iné, také Burtonovské. ()

Reklama

Hanys_ 

všetky recenzie používateľa

Je to moc teen. To asi není úplně fér výtka, ale je to tak. Takže spousta školních kravin a pro děj nikam se neposunujících zápletek (rodiče, díl se Festerem - proč?). Navíc ty nekonečné zvraty v závěrečných dílech už byly fakt moc. Abych jenom nenadávál, tak vizuál top, "Věc" skvělá, Ortega asi taky (ale zůstávám tým Ricci). Děti kolem 10 roků z toho budou nadšené. 5.5/10 ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Musím povedať, že 1. séria "Wednesday" dopadla vysoko nad očakávania. Nemôžem povedať, že by som sa dočkal najlepšieho predstavenia celkovej rodiny Addamsovcov, no čo sa Wednesday samotnej týka, tak Jenna Ortega sa skutočne ukázala veľmi dobrou voľbou do tejto role. Myslím si, že má v sebe tú temnú stránku, no v jadre sme vždy dokázali v nej vidieť aj jej ľudskú stránku. Ktorú v sebe má istým spôsobom zakorenenú. Len sa na svet díva trošku inak, ako mnohí ostatní. S ňou ako takou nemám žiadny problém. Rovnako nemám žiadny problém s ostatnými študentmi na škole ... ako napríklad jej spolubývajúcou Enid, ktorá seriálu skutočne dáva to čo pri Wednesday potrebuje. Trošku viac pestrofarebnosti. A v závere skutočne príde jeden z najlepších momentov, ktoré som si medzi oboma protagonistkami skutočne užil. Finále je na mňa trošku moc do Harry Potter štýlu, kde nás čaká veľký súboj a veci budú dôležité a podobne. Nie je to nič nové a ani tu to neprináša nejaké nové momentky. Je tu však pár vecí, ktoré v závere stoja za to, no nebudem o nich hovoriť, nakoľko by išlo o slušné spoilery. Vyzdvihnem však ešte Freda Armisena v role strýka Festera a Vec je rovnako úžasný ako povedali všetci. Som zvedavý kam sa seriál posunie ďalej a na tomto mieste si ešte aj zaspomínam na dnes už zosnulú Lisu Loring, ktorá prvýkrát zahrala postavu Wednesday. Vyzerá to, že nás čaká ďalší smutný rok. Hodnotenie: A- ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Jenna Ortega! Inak celkom vkusne krotená bizarnosť, ktorá dopláca akurát na nemalú predvídateľnosť vo finále, kedy je jasné, že rozuzlenie, ktoré nám tvorcovia ostentatívne pchajú pod nos, je úmyselným zavádzaním diváka a že všetko bude nakoniec inak. A keďže tých postáv nie je toľko, aby sa z toho nedalo vyznať, páchatelia sú jasní pár epizód pred úplným koncom... ale inak dobre... hlavne teda, lebo Jenna Ortega! ()

Galéria (245)

Zaujímavosti (31)

  • Weems navrhne Wednesday, aby na violončele zahrala povznášajúcu skladbu od Fleetwood Mac, na čo Wednesday odpovie: "Pokiaľ mi sľúbiš, že ma potom obesíš ako čarodejnicu." Tým odkazuje na divadelné vystúpenia a osobu Stevie Nicks a najmä na jej pieseň "Rhiannon", ktorá je často uvádzaná ako "pieseň o starej waleskej čarodejnici". (molcan2)
  • Wednesday (Jenna Ortega) rozlúšti hádanku Edgara Allana Poea a rozhodne, že dve lusknutia prstov otvoria tajnú chodbu. Ide o ďalší odkaz na pôvodnú ústrednú pieseň, ktorá má tri dvojité lusknutia na začiatku pred začiatkom textu a jedno dvojité lusknutie na konci. (molcan2)
  • Keď je Wednesday v kaviarni, zazvoní na zvonček, aby upútala Tylerovu pozornosť. Keď príde, povie: "Zvonili ste?", čo je bežná veta, ktorú Lurch povedal v predchádzajúcich filmoch a seriáloch Addamsovej rodiny. (molcan2)

Reklama

Reklama