Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aj za cenu straty života nesmie byť vyzradený jazyk, ktorý mal pre americké námorné sily neoceniteľnú hodnotu. Americkej vláde trvalo krátko, kým po útoku na prístav Pearl Harbor vyhlásila Japonsku totálnu vojnu. Do námorných síl sú najatí príslušníci kmeňa Navajo, ktorých staroveký jazyk sa stal rozhodujúcou a nerozlúštiteľnou komunikačnou šifrou. Ani japonskí experti na lúštenie kódu si nevedia dať rady s neznámym jazykom, ktorý v bitke o Tichomorie znamená rozhodujúcu výhodu. Aj hrdinský seržant Joe Enders  vie veľmi dobre, že tento kód sa v žiadnom prípade nesmie dostať do nepriateľských rúk. V krutom boji však nebude jednoduché toto exkluzívne vojenské tajomstvo udržať nechránené... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (362)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Aj ako prostoduchý, ale efektný akčný film (viď. Broken Arrow) by bol Windtalkers na dnešné časy príliš pomalým a ťažkopádnym kúskom. Ale on nechce byť prostoduchý akčňák a do streľby a výbuchov mieša indiánske spirity a humanizmus. A to tak, že výsledok chutí ako nahnilé jablko. Ono indiánske duchovno je totiž dosť nedôveryhodné a je v kontraste so samoúčelnosťou hrdinských akčných scén (spomalené zábery na Nicolasa Cagea po jeho úspešných one-man-show akciách). A so samoúčelnosťou akčných scén sa ostatne bije aj celá humanistická rovina filmu, ktorá dostáva na frak aj pojatím Japoncov čoby k zatrateniu hodnej rase. Skrátka, ani poriadna akcia v štýle Black Hawk Down, ani "niečo viac" v štýle Saving Private Ryan. Tu niekto buď nevedel, čo chce natočiť, alebo to len zmrvil. ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Nicolas Cage, John Woo, Peter Stormare, Akce a příběh o tom, jak to bylo s muži z kmenů Navajo - Pět důvodů pro pět hvězdiček. Nebudu srovnávat s jinými díly Johna Woo, musel bych pár hvězd ubrat (zejména při konfrontaci s Tváří v tvář, nebo Zlomeným šípem)... Pro mě osobně druhý válečný film roku (po Údolí stínů)... ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Po technické a vlastně i herecké stránce takřka perfektní válečný film. Už dlouho jsem neviděl válečný snímek tolik založený na akci a Windtalkers mě opravdu chytli. Reálné to však moc není, Cage je po celou dobu filmu nesmrtelnej hrdina, kterej tancuje mezi kulkami jak profesionální baletka a na konci ho sundá jeden pitomej šrapnel? Pff. Plus dávám za krásnou indiánskou hudbu. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Chcelo by to multiplex s obrovským plátnom a dokonalým zvukom. Tieto prvky dokážu často pomerne dôveryhodne zakryť nedostatky nejedného priemerného filmu. Bohužiaľ je ním aj prvý vojnový film preceňovaného akčného ázijského guru Johna Woo, ktorý vlastne okrem akcie nevie nič iné poriadne natočiť. Akurát tak režijne viesť holubice. No nie som jeho fanúšikom, ani jeho ázijských filmov, takže či sú Windtalkers v jeho kariére až takým sklamaním pre jeho fanúšikov, neviem posúdiť. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

Osobne by som tento film veľmi so Saving Private Ryan neporovnával, absolútne sa to nedá, snáď mi skôr viac pripomínal Tenkú červenú čiaru. Iste aj tým, že sa odohráva v podobnej lokalite, taktiež potom aj akýmsi príliš hlbokým posolstvom, ktoré sa do neho tvorcovia snažili dať. To druhé však vôbec nefunguje, hlavne z dôvodu, že síce to nie je úplne o ničom film, John Woo však réžiu vôbec nezvláda a je beznápadovo plochá. Samotné akčné scény sú bezducho iba pre efekt nakrútené, začo však myslím môže do istej miery aj Hornerova hudba, ktorá občasne (a veľmi to je vidno pri úvodnej strielačke) vytvará dojem ako keby sa jednalo skôr o komédiu, či inak odľahčený oddychový žáner. Tento tak plodný skladateľ v poslednej dobe akosi upadá. Dosť ma zarazil rozpočet. Čo tu mohlo stáť tých 115 miliónov $ (rozpočet Star Wars III. Tenká červená čiara 50 miliónov $, Saving Private Ryan 70 miliónov $ a oba filmy sú pritom omnoho pôsobivejšie), keď sa tu väčšinu času behá niekde po koncoch a aj pre strelbu s lodí boli použité zreštaurované archívne zábery. ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (15)

  • Na začiatku scény v Camp Pendleton je možné vidieť americkú vlajku s 50 hviezdami, v roku 1943 ich však bolo na vlajke len 48. Posledné dve boli pridané až v roku 1959. (beso74)

Reklama

Reklama