Reklama

Reklama

Guru Pitka je Američan, ktorého vychovali dvaja indickí duchovní - guru Tugginmypudha a guru Satchabigknoba. Dnes sa vracia do Spojených štátov, aby začal podnikať ako osobný kouč v oblasti medziľudských vzťahov. Jeho neortodoxné metódy sú však vystavené skúške po tom, čo musí vyriešiť ľúbostné problémy a následný profesionálny pád slávneho hokejistu Darrena Roanokea, ktorého opustila manželka Prudence kvôli jeho najväčšiemu rivalovi a úhlavnému nepriateľovi, spoluhráčovi Jacquesovi Grandeovi. Ak sa mu podarí spojiť Darrena s manželkou, len tak bude mať tím šancu vyhrať Stanleyho pohár. Guru Pitka sa cíti byť presiaknutý duchovnou múdrosťou a pustí sa do práce. Vydá na svätú misiu lásky a nechtiac sa sám zamiluje do svojej krásnej zamestnávateľky Jane... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (178)

Pepinec odpad!

všetky recenzie používateľa

Pokud by od vás někdo vyžadoval odpověď na otázku co je to prvoplánový, povrchní a fekální humor, pusťte mu jako instruktážní video tento dokonalý příklad. Ale pozor; neříkám, že když já patřím do skupiny těch, kteří nevěřícně kroutí hlavou, jiným se to zákonitě nemusí líbit. Máte-li rádi slony... :-D ()

Ravi odpad!

všetky recenzie používateľa

Můžu s klidným svědomím říci, že větší katastrofiu jsem na filmovém plátně neviděl. Film tak hloupý, nevtipný, nelogický a nesympatický, že by ho nezvolili ani za nejhorší Sci-Fi/Fantasy/horror film století. Žádná věta nemůže vypovědět, jakým hrůzám jsem byl při tomto sledování svědkem. Viděl jsem "Mega shark vs. Gigant octopus", viděl jsem Playgirls II. i mnohem horší filmy, ale tenhle předčil moje nejhorší představy. Fuj. Nonstope, ty jsi zásluhou, že jsem tento hnus dokoukal až do konce a možná za to může i trochu pivo. Není větší filmové katastrofy. Podle tohoto filmu hodlám srovnávat všechny hodnotící zde. Kdo dá filmu víc, než odpad!, je u mě bez vkusu, bez citu a bez mozku vůbec. Nikdy v životě jsem nebyl svědkem tak strašného útoku amerického nevkusu na divákovu inteligenci a soudnost. Nikdy v životě jsem nezkusil, co znamená být divákem něčeho tak pitomého, jako je toto. Neuvěřitelné, co lze za peníze natočit a nestydět se za to. S tímto filmem se ve mě zlomil duch filmového nadšence ve filmového kritika, jehož limita je pro Meyerse od tohoto bodu dále v intervalu minus nekonečno až nula včetně. Nedovedu ani slovy vypovědět, jak špatný a tupý tenhle film je. Počínaje režií, přez kameru a scénář konče. Herci tragičtí, hudba trapná, zápletky nijaké. Američané vymysleli nový žánr!!! Není to ani komedie, ani drama, ani nic jiného. Je to zcela nový druh! Druh, o kterém vím jediné. Nebudu ho podporovat. Největší filmová tragédie mého diváckého života. Lehká zábava na odreagování? Tak to sorry, ale tohle není ani zábavné, ani vtipné, ani koukatelné. Každý, kdo dokáže ocenit minimum z tohoto paskvilu, je u mě hlupák. 0% = 0/5 a kdyby to šlo, dal bych -100% ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Hneď zo začiatku treba povedať že Pitka nie je žiadny Powers. Zatiaľ čo Powers, bol elegán, gentleman a špión, Guru Pitka je len Guru. Na nový film s Myersom som čakal strašne dlho a je mi ľúto že som dostal priemernú snímku, ktorá je za prvé príliš rýchla takže má sklon byť miestami trápna a za druhé, vedľajšie postavy sú naozaj vedľajšie. Všetko sa sústreduje na Pitku a len na neho. Čo je škoda, lebo samotný Troyer ako coach je vtipný a scény s ním a s Pitkom sú naozaj podarené, Takisto Alba, ktorá má tu len peknú tváričku a sexi tanec na konci mohla dostať viacej priestoru, Kingsley ako Guru je geniálny ale jeho potenciál nevyužitý a Timberlake s vtipným prízvukom a posadnutosťou Celine Dion priamo volá po väčšom priestore. Myers si požičiava gagy s jeho predošlých filmov ale v novom háve nie sú až tak účinné ako bývali. Samozrejme že sa tu nájde veľa pamätných scén a myslím že po druhom pozretí nájdem aj nejaké perličky ako v prípade Powers trilogy, ale takto je to len obyčajný výplach , ktorý je celkom na úrovni, ale režisér dokašlal čo sa dalo a nechápem prečo na toto dali debutujúceho režiséra. Samotný Roach o prvom Autinovi povedal že to bol najkomplikovanejší film čo točil. A musíme uznať že jeho načasovanie vtipov bolo lepšie ako tu. Každopádne hudba sadla, niektoré vtipy tiež, herci v pohode, Myers ako scénarista a herec nesklamal a celkovo všetko treba vytknúť réžií. Pre Myersa mám slabosť ale dávam solídne 3. Plus posledná skladba - the Joker od steve millers band je prinajmenšom taká dobrá ako v tých rokoch sedemdesiatich. ()

masw 

všetky recenzie používateľa

Guru Pitka (opravdu výstižné) je pitomec, ale je s ním sranda. Jessica Alba šéfuje Toronto Maple Leafs a fanoušci ji nenávidí (scéna na stadionu vtipná seen-unseen). Verne Troyer jako malý velký kouč je geniální a vtipný a navíc scény společné s Myersem patří k nejvtipnějším. Zasadit příběh na prostředí play-of Stanley Cupu byl nápad, který mě potěšil (i slavný obránce Rob Blake si zde zahrál). Myers v hlavní roli zajišťuje i nějaké ty šílenosti (souložící slony při rozhodujícím trestném střílení) a nechutnosti (boj pomočeným mopem). No celkově jsem se bavil velmi, ale zamrzelo, že Jessica Alba nedostala prostor pro svůj komediální talent (Klikař Charlie). ()

demented 

všetky recenzie používateľa

Dobrá pitkovina. :) Mika Myersa mám rád, ale v Učitelovi lásky bol poväčšinou dosť mimo. Od komédií podobného rázu prepracovaný dej neočakávam, ale sled rádoby vtipných scén pozliepaných dokopy za pochodu, aby tvorili akú takú dejovú linku, nie je šťastným nápadom (hoci napr. v Austinovi alebo Waynovom svete to fungovalo :) ). Btw. pri filmoch Mika Myersa by mali dabing zakázať - očividné to bolo predovšetkým pri tomto kuse, kde dabing spoľahlivo zabil dobrých 90 percent všetkých vtipov - u niektorých filmoch majú ľudia neovládajúci angličtinu holt smolu. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (10)

  • Mike Meyers zatelefonoval Justinovi Timberlakemu a nabídl mu roli v tomhle filmu. (ČSFD)
  • Rob Blake, který ve filmu srazí loktem hokejistu Darrena Roanoka (Romany Malco), v roce 2008 opravdu za Los Angeles Kings skutečně hrál. (Lembi4)
  • 7 nominací na nejhorší film roku. (cariada)

Súvisiace novinky

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (viac)

Reklama

Reklama