Reklama

Reklama

Guru Pitka je Američan, ktorého vychovali dvaja indickí duchovní - guru Tugginmypudha a guru Satchabigknoba. Dnes sa vracia do Spojených štátov, aby začal podnikať ako osobný kouč v oblasti medziľudských vzťahov. Jeho neortodoxné metódy sú však vystavené skúške po tom, čo musí vyriešiť ľúbostné problémy a následný profesionálny pád slávneho hokejistu Darrena Roanokea, ktorého opustila manželka Prudence kvôli jeho najväčšiemu rivalovi a úhlavnému nepriateľovi, spoluhráčovi Jacquesovi Grandeovi. Ak sa mu podarí spojiť Darrena s manželkou, len tak bude mať tím šancu vyhrať Stanleyho pohár. Guru Pitka sa cíti byť presiaknutý duchovnou múdrosťou a pustí sa do práce. Vydá na svätú misiu lásky a nechtiac sa sám zamiluje do svojej krásnej zamestnávateľky Jane... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (178)

F.man 

všetky recenzie používateľa

Upřímně, je to blbost. Šílená blbost. Normálně bych hodnotil tak jednou max jednou hvězdou... Ale za tu jednu scénu, v kanceláři trpaslíka musím zvednout hodnocení. Ano, je to jediná minutová scéna, ale tak jsem se v životě snad nikdy nesmál. Co na to, že pak už jsem neusmál snad ani jednou, co na tom, že děj snad film nemá žádný... Za tu jednu scénu musím. 2* ()

Bat55 

všetky recenzie používateľa

Skutočne krásna Jessica Alba proste nestačí. Film prekypujúci neoriginalitou, trápnosťou a infantilnosťou. Film sa tvári ako veľká komédia plná srandy a humoru, ale opak je pravdou. Väčšina scén ma skôr otrávila a hoci ma to v niektorých scénach aj bavilo, záver filmu na hokejovom zápase ma dorazil. Mám rád komédie, mám rád aj zvrátené a infantilné veci, no nemám rád tento film. Mike Myers mi nikdy nebol sympatický. "TradeMark" :) Trapošina! /15%/ ()

Reklama

Miky10 

všetky recenzie používateľa

Čekal sem od toho poměrně málo, ale to, co sem nakonec dostal, velmi nepříjemně překročilo všechny meze. Kdybych se netěšil na každej další závěr na nádhernou Jessicu, díky který sem taky do tohohle nevídanýho hororu šel, vypnul bych to po pěti minutách a bez jakýhokoliv dalšího přemejšlení klikal na "odpad". Tohle se fakt nepovedlo - obě hvězdičky sou za Albu... ()

Pepinec odpad!

všetky recenzie používateľa

Pokud by od vás někdo vyžadoval odpověď na otázku co je to prvoplánový, povrchní a fekální humor, pusťte mu jako instruktážní video tento dokonalý příklad. Ale pozor; neříkám, že když já patřím do skupiny těch, kteří nevěřícně kroutí hlavou, jiným se to zákonitě nemusí líbit. Máte-li rádi slony... :-D ()

JohnFarst 

všetky recenzie používateľa

Mike Myers si Austinom Powersom nastavil až príliš vysokú latku. Dokonca tak vysokú, že ju horko ťažko prekoná on sám. Austin bol plný perfektných, premyslených vtípkov, z ktorých sa väčšina stala kultovou už len kvôli tomu, že boli originálne a neopozerané. Mal svoj svet dokonale premyslený, všetko so sebou súviselo. Lenže to už bolo pekných pár rôčkov dozadu. Teraz sa chce Myers vrátiť na výslnie pomocou ďalšej postavy zo svojej originálnej fantázie - stal sa Guru Pitkom. Lenže kam sa podela originálnosť a zábavnosť Austinovských filmov? Guru je plný lacných a stokrát videných záberov a gagov. Nehovorím, že celý film je taký ale valná väčšina určite. Stačila by mi jedna ruka aby som na prstoch napočítal koľkokrát som sa úprimne zasmial. Určite má na tom podiel aj fakt, že Guru je debutom Schnabela ale nechápem ako mohol Myers niečo takéto nedotiahnuté nechať pustiť do kín. Scénar je akoby spichnutý za jeden víkend plný banalít a prvoplánových scénaristických ťahov. Nič originálne. Predsa len Jay Roach je už skúsený veterán a má s komédiami väčšie skúsenosti. Casting je dosť hrozný čo sa týka Alby a Timberlaka, ktorí sa v tom filme úplne stratili svojími chabými výkonmi. Nezachraňuje to ani starý známy Verne Troyer, ktorý dostal asi najnevďačnejšiu rolu vo filme. Stále len šteká nadávky, kope a kričí a nakoniec sa všetko napraví a on je zrazu svätý kouč - ako originálne. Mike sa snaží, to mu treba nechať, ale nezvláda utiahnuť celý film sám. Sú tam záblesky jeho starej dobrej formy kedy každé jeho slovo bola perla ale tých vtipných scén je tam až primálo. Taký Ben Kingsley by sa teraz mal po tejto roli staréhu Guru zahrabať pod čiernu zem. Ach kde sú časy Ghandího? Na to čo som čakal je to veľmi slabý film, ktorý by si zaslúžil aj menšie hodnotenie ale asi mám Myersa natoľko rád, že prižmúrim všetky svoje ´tri´ oči a dám megalsabé 3*. Len mu prajem nech mu plánované pokračovanie Powersa vyjde čo najlepšie a nech sa od Schnabela drží na sto honov ďaleko. Amen ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (10)

  • 7 nominací na nejhorší film roku. (cariada)
  • Víťaz 29. ročníka Zlatých malín v kategóriach: Najhorší film, najhorší mužský herecký výkon (Mike Myers), najhorší scenár (Mike Myers a Graham Gordy). (KazzaK)
  • Mike Meyers zatelefonoval Justinovi Timberlakemu a nabídl mu roli v tomhle filmu. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (viac)

Reklama

Reklama